Reklama

Reklama

Poslední díl Godzillí série. V tomto velkolepém zakončení proti sobě stojí skoro všechna monstra, která se v této sérii objevila. Godzilla, Minya, Anguirus, King Caesar, Ebirah, Kamacuras, Kumonga, Manda, Mothra, Rodan, Hedorah, Monster X a Kaiser Ghidorah. Zničí Zemi? (Spinosaurus)

Recenze (47)

Lima 

všechny recenze uživatele

29) GODZILLA: FINAL WARS___NEW GENERATION SERIES 2002-2004___Finální rozloučení, které působí přeplácaným dojmem, ale nuda to není. Nechybí tu odkazy na Star Wars (vesmírná loď nepřátelsky smýšlejících mimozemšťanů vypadá jako Hvězda smrti), Matrix (zastavení kulek Neovským pohybem ruky) i předchozí díly (hlavně v tom početném zástupu Godzillových oponentů, které se tu vystřídají), poněkud navíc tu figurují též kung-fu souboje "mutantů", boj se samurajským mečem, honička na motorkách atd. Výprava je opulentní, jak se na rozloučení s přerostlou ještěrkou sluší a skalní příznivce potěší, že ani v něm tvůrci nesáhli po CGI a Godzilla stále působí tím roztomilým, neohrabaným dojmem herce navlečeného v gumovém kostýmu. Godzilla sice neměla tak velký prostor, jak bych čekal, protože její oživení z ledového příkrovu přichází až v 2.polovině snímku, ale jinak bych řekl, že ve svém rozlučkovém Good-Bye odchází se vztyčenou hlavou. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kaigu eiga all-in-one pack. Kitamurov nezameniteľný vizuálny štýl je tu pre mňa prekvapivo tlmený a takmer nonstop deštrukčnej akcii občas chýba dravá iskra. Guma, plastika a papundeklové kulisy, všetko to základ filmov daného razenia, ostali aj tu. Roztomilá bábková Godzillka a iné potvorky (za ktorými stoja živí ľudia navlečení do kostýmov príšer) mi tak ani v CGI ére rozhodne nevadili (i keď aj tých je tu požehnane a občas na plátne sledujeme hotové Hviezdne vojny s konkrétnou citáciou na zničenie hviezdy smrti z Návratu Jediho), práve naopak, vyvolávali vo mne nostalgický úsmev rovnako ako aj milé odkazy na predchádazjúce Kitamurove filmy (hlavne Versus). Horšie je to už s naťahovanou stopážou (Kitamurov večný problém hlavne v neakčných sekvenciách), ktorá úroveň zábavnosti v celkovom výsledku rozrieďuje. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vezměte, co je Dnes neumírej pro bondovskou sérii, znásobte to asi tak výší kurzu Jenu a máte tohohle Godzillu. Někomu to určitě přijde roztomilé, mně ale spíš otravné, abych řekl pravdu. Není to ale nuda, alespoň druhou půlku... což je taky plus u téhle série. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vhoďte do rozžhaveného kotlíku známé japonské monster filmy s gumovými panďuláky, kníratou obdobu Jesse Ventury, buldočka a pořádně promíchejte se směsí z Hvězdných válek, Dne nezávislosti, Returnera, Versus, Matrixe, a navrch dochuťte vizuálními kejklemi šéfkuchaře Kitamury. Vznikne vám z toho na pohled lákavý a také docela hutný pokrm nestálé chuti, kterého se někteří pořádně přejedí a jiným dá práci ho zkonzumovat, ale poslední sousto budou přežvykovat vrcholně spokojeni... Stejně jako u předchozích Godzill jsou vidět rozpočtové limity na podobě příšer a demolici členitého terénu. Jelikož tvůrci naházeli do guláše řadu známých potvor, které řádí v několika světových metropolích, je to poměrně dost vidět. Ale vem to rohatej, když ono je to tak zábavné a jinak profesionálně natočené. Jenže šéfkuchtík má sice cit pro vizuální žranici, ale akcí neoplývající scény vaří s přemírou vody. Pohříchu v prvních dvou třetinách naše chuťové kanálky zahlcuje natahovaná a různé klasiky vykrádající sci-fi, a pak teprve přijde očekávaná chuťová exploze v podobě destruktivních soubojů mezi giganty. Pramáti všech obřích potvor, Godzilla, ve finálním mači nedostane nic zadarmo. Divák také ne. 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Musíte byť fanúšik, inak budete mať pocit, že ste sa stratili v čase. Snímok sledovaný čisto zo zvedavosti, nakoľko "Kitamura" zaujal nejedným svojim počinom. Z rešpektu a pochopenia, že pre Japoncov je Godzilla viac, ako pre Slovákov bryndzové halušky - TRI. ()

petero 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Gumená Godzilla z východu rozmašírovala digitálnu americkú a v tomto prípade doslova. Je až s počudovaním ako si tento nový prírastok zachoval to kúzlo ktoré majú aj jeho predchodcovia a aby to nebolo len o demolácii monštier celého sveta do príbehu sú zakomponovaný mutanti a zrovna k Zemi dorazili aj mimozemšťania ktorí sa rozhodli že pomocou týchto monštier si podrobia svet. A tak deti z krajín vychádzajúceho slnka, momentálne ďaleko na vrchole v porovnaní s ostatnou civilizáciou, spolu s novou rasou mutantov a Generálom, vďaka výdobytkom najnovších technológii, musia oživiť Godzillu ktorá to natrie všetkým monštrám. Kitamura s prehľadom zahanbil americkú Godzillu a súčasné D-War na plnej čiare a zbesilo vykradol Independence Day (mimozemšťania, útok lietajúcich tanierov a dobitie materskej lodi), Matrix (Neove znovuzrodenie a zastavenie vystrelených guliek, tentoraz laserových lúčov =)) a Matrix Reloaded (akčná scéna na diaľnici). Už počas úvodných titulkov mi skoro oči vyblikalo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Třeskutý guláš, jehož zřejmě jediným cílem bylo přivést co nejvíce monster a pořádně jim provětrat faldy potom, co si zařádila po celém světě (chlouba Paříže, opera v Sydney nebo sopečný ostrov představují jen zlomky z jejich běsnění). Nechybí mutanti, vetřelci z oblíbené planety X a samozřejmě Godzilla, která má sice hokej v tom, proti komu vlastně bojuje, ale nakonec vše tak nějak dobře dopadne. Ocenil jsem kombinaci počítačových (nijak úžasných) a mechanických efektů. Latexová monstra a papundeklové mrakodrapy byly skvělou volbou. Výborná kamera dokáže i z mála vytlouci slušný vizuál a souboj Godzilly a Kaisera Ghidoraha je pověstnou třešničkou na pěkně splácaném a načančaném dortu. Pokud je divák fanoušek kaiju, nehledá logiku a mozkovou činnost sníží na minimum, musí si prostě tuhle vybíjenou užít na plné koule, nelze jinak. O šlapacím soundtracku snad ani nemluvě.... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaslúžená odmena pre všetkých, ktorí vydržali pozerať tých 27(+1) dielov. Esencia toho, čo je Godzilla, tu je zjavnejšia ako vo všetkých post-Toho epizódach. Príbeh je síce ikstou variáciou na klasické mimozemské príbehy, no je dostatočne inovovaný a napínavý, takže ani zďaleka nenudí. A konečne je Godzilla hrdina! Navyše comeback kráľa monštier je bohovsky načasovaný až do polovice filmu. Čo by som vytkol, tak určite prepálenú minutáž (aspoň 15-20 minút by sa dalo vystrihnúť), až príliš zbesilý vizuál a priveľa scén s ľuďmi v záverečnej polhodinke. Špeciálne oceňujem megauberdrsňáka Dona Fryea, čoby japonskú víziu amerického akčného hrdinu. Ten chlapík by si zaslúžil vlastný spin-off! ()

Webb odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh, scénář i dialogy jsou na úrovni 5ti letého dítěte, které na rychlovku něco splácá. Efekty a triky na dnešní dobu vytvořily průser obřího rozměru. Nejhorší Godzilla, před kterou i ta originální od Ishirô Hondy vypadá jako vrcholové, přelomové dílo. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Režisér Rjúhei Kitamura ukázal, že je správný blázen, a tak vzal nejen všechny Godzillí snímky, ale i další Hondovy snímky, přičemž obvzlášť při zmínce o Gorathovi jsem už jen nevěřícně kroutil hlavou. Pro připomenutí - Gorath je obří slunce letící k zemi - ano i tohle tam určitý způsobem režisér narouboval. Dále do tohodle guláše přihodil pár moderních prvků, kung-fu, speciální efekty, pár novinek v podobě ozbrojené organizace a konečně vykradl Star Wars a Matrix. Nejsmutnější na tom je, že tahle zplácanina kupodivu funguje skoro ve všech směrech. Samozřejmě se to nedá brát vážně, ale ty mimozemšťani jsou tak béčkovitý, že se u toho prostě musíte bavit. I když hlavní padouch přehrává jak ďas. Kapitolou sama pro sebe jsou souboje monster. Opět jedna šílenost za druhou a opět jsem se u toho bavil. Najdeme zde skoro všechny a jako u mnoho jiných případů, i Minilla je zde naroubována snad pneumatickým kladivem. Godzilla je zde přesně taková, jakou si představuji. Nezničitelná, nemilosrdná. Důstojnější zakončení série snad být natočeno nemohlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toho se k 50. výročí zrodu kultovního monstra rozhodlo natočit poslední díl a divákům tak nabídnout důstojné rozloučení. Gojira / Godzilla si jej určitě zasloužila (však má taky svojí hvězdu na Hollywood Walk of Fame). I proto se rozpočet mnohonásobně navýšil oproti minulým dílům a bylo to znát. Do režisérského křesla usedl Ryuhei Kitamura, který osmadvacátému dílu chtěl nesmazatelně vtisknout svou stopu úspěšného režiséra, ale jestli se mu to povedlo, musíte posoudit sami. Závěrečný díl se totiž setkal s dosti rozporuplnými ohlasy a já s nimi musím bohužel souhlasit. Přestože jsem byl na konci docela spokojený s odvedenou prací, našel jsem tu i celkem dost slabin a asi nejvíce mě iritovala přemrštěnost scénáře a ne vždy povedené triky. Skalní fandy této série (mezi které se sám počítám) jistě potěšil úvodní „prostřih“ předešlými díly, které nám dali možnost čistě z nostalgického hlediska alespoň na malou chvíli zavzpomínat na „staré dobré časy“. I proto jsem byl velice rád, že se tvůrci nebáli a na scénu opět přivedli většinu známých Kaiju monster, které se již v minulosti stali soupeři Gojiře, nebo jsme je měli šanci vidět „sólo“ v jiných filmech. Totální destrukce papundeklových kulis tak mohla započít, no a že se bylo na co dívat. Jejich novější vzhled jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. Trošku mě sice mrzelo, že Gojira tu v první polovině moc prostoru nedostala (kromě úvodního souboje), v čemž taky vidím hlavní nevyrovnanost zbytečně dlouhé stopáže. Tvůrci se totiž dle mého názoru nechali zbytečně unést a do děje připletli mnoho vedlejších prvků, které tu byli spíše na obtíž. Rozhodně nejsem příznivcem mimozemšťanů a Matrixu, takže tady u mě nepochodili a když k tomu připočítám ještě mutanty s nadpřirozenými schopnostmi – začal jsem skřípat zubama. Ještě mi tu chyběl chodící obtloustlý Seagal a bylo by vymalováno už úplně. Ty jejich trapné souboje a přestřelky mi začali po chvíli lézt krkem a jediné co tak stálo za povšimnutí, byla honička na motorkách. Naštěstí se pak dostala ke slovu Gojira a úroveň filmu šla hned nahoru. 70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Čím dál tím lepí projekce líbí se mi to a už teď vím že to nikdy neskončí a každý rok můžeme fakt čekat něco nového a možná i velkolepého. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Inteligentne dementné. Kitamura absorbuje všetky symptómy blockbusterového pátosu a narastajúcej hovädnosti godzillej série a nafukuje ich do neznesiteľných rozmerov. Drsňácke hlášky, strojený heroizmus, maskulinita, armáda, explózie, digitálna animácia aj oldschoolové "bábky" (zápasy digitál vs. poctivá hand made sú čerešničkou na torte - najmä s prihladnutím k tomu, že počas každého zápasu je jedno monštrum chvíľu digitálne animované, chvíľku bábkové), žánrové klišé sú tu dovedené do až nepozerateľne prehnaných, obrovských rozmerov. Steroidová karikatúra vyžívajúca sa vo vlastnej inscenovanej debilite, monštruózne idiotský monster film stavajúci schopnosť vytvárania "zámerne zlého" do nových, naozaj VEĽMI hedonistických výšin. ____ A čo je najvtipnejšie? Že to nie je len výsmech. Je to premyslene nahodilá ironická pocta všetkému vysmiatemu. V takmer nekonzumovateľnej dávke. Divácky masochizmus s hroooomadou skutočného potešenia. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bojová jednotka složená z mutantů.......... TOHO opět vzkřísilo Godzillu. Úvodní titulky nás provedou léty 1954 až 2004 lety vzniků těchto monster, protože věřte, Godzilla není sama. Toto je zatím poslední počin nazvaný Final Wars. CITÁT - Monda je zničena........ Je tu spousta monster. A také pár povedených záběrů. Například ten okolo 18 minuty, kde se předvedla točící kamera. Trikově je to stále na úrovni filmů osmdesátých let, což možná prostě ke Godzille patří. Okolo 23 minuty tu s trochou fantazie můžeme vidět i Emmerichovu Godzillu a příhodnou Ritchiho smrt. Že by výsměšná parodie? Ale jen chvilku. Kamakiras, King Seesar nebo Kumonga, to je jen pár monster, které v tomto příběhu řádí a ničí světová města. Ale aby to nebylo jednoduché, jsou tu ještě mimozemšťané a objekt s jménem Gorath. Víte co to je? Ne? No doporučuji se podívat, protože i takovýto neHollywoodský film je možné alespoň jednou vidět. CITÁT - To je opravdu zábavné........ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisér Kitamura nebol podľa svojich vyjadrení spokojný s ´´godzillovkami´´ z rokov 80. a 90. a tak sa podujal na réžiu niečoho, čo malo dať sérii nádych rokov 70tych, čiže obdobia, podľa neho určujúceho ´´kaiju´´ žáner ako nielen obyčajný ´´monster movie´´´, ale aj ako sebareflexiu tej doby a jej problémov. Paradoxne sa ale najviac odchýlil od snímkov, ktoré tak miloval a nasadil smer, ktorým sa naozaj nedalo ísť ďalej ( je to najmenej navštevovaný snímok zo série od roku 1975 ). Polievočka od psíka a mačičky je oproti tomuto delikatesa. Scenáristicky je to odporný blábol, kde sa monštrá nevysvetliteľne objavujú, ako to pisálka napadlo, nemajú pre dej príliš význam a tým pádom divák čumí a diví sa. A to nehovorím o sekvenciách, kde sa ocitáme skôr v nejakom live-action anime ( resp. v tej dobe populárnom MATRIX RELOADED, REVOLUTIONS ). A vsunúť tu aj Ishiro Hondov kultový spektákel YOSEI GORASU, bolo skôr na škodu veci. Zrejme nejaký ( trojhodinový ) extended cut by to určite vylepšil. Najslabší snímok z celej japonsko - americkej série. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nářez... Na takovouhle čistokrevnou Kaiju jízdu jsem se těšil snad celou Gsérii a moc mě těší, že se to na konec takhle parádně povedlo. Přehlídka Godzilích protivníků mapuje, čerpá a klaní se celé té padesátileté historii stejně jako nekonečný zástup odkazů, vtípků a situací... Chvilku je z toho cítit Honda, chvilku to smrdí bláznem Fukudou, občas to má devadesátkový drajv a chvilkama funny CGI z posledních let. Jasně-možná mají mutanti trošku více prostoru než by měli mít a už zmiňované computerové vložky jsou dost (řekněme)svérázné, ale souboje se nesou v tom nejoldschoolovějším duchu, scénář je na hlavu, je tam Mothra pomocník a tím největším Kajiu zmrdem je přesně ten, ktrého fandové očekávají (i když tak trošku jinak, protože na velké finále se hodí vymyslet novou uber-formu klasického uber-záporáka)....No-mohl bych se tu o tom rozněžnovat ještě dlouho ale kašlu na to. Je to prostě krásné zakončení padesátileté historie nejslavnější ještěrky všech dob. 5 dávám v rámci série jen výjmečně(s ohledem na výsadní postavení Hondovy prvotiny)ale tady není nad čím váhat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono by se skoro zdálo, že tohle jako tribut naprosto stačí, ale je potřeba si uvědomit, že Toho si skutečně dalo záležet na to, aby tenhle zatím poslední snímek skutečně stál za to. Ano, většina kaiju zde má sice relativně málo prostoru, ale to je vynahrazeno tím, že jejich souboje stojí za to, jsou napínavé a jsou zábavné. Ať už bojuje Gojira nebo někdo jiný, ty souboje jsou prostě nápadité. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Dokonalá zhýralost, které vévodí papundeklové efekty, chlapi v kostýmech monster a potřeba poslat si mozek na oběžnou dráhu. Na mě bylo místy akce až moc a působilo to dost utahaně. A bez čeho bych se fakt obešel bylo kugfu, které bylo už opravdu třešničkou na pomyslném dortu ujetosti. Monstra, kungfu, kýč, láska k béčkovosti a bezuzdné zábavě, ufo, a borec kapitán, co vypadá jako ruský hnědokabátník s černým knírem, místy tak i zní, a který vývojem své postavy pobaví asi stejně jako finální záběr na Godzillu, který je kýč jak bič. Nic tak šíleného jsem snad ještě neviděl. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

podobne ako adrian. skvely mix papundeklovych trikov a modernych technologii, presne taky, ako dobry japonsky film o super monstrach ma mat. skoda priserneho natahovania. ()

Související novinky

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama