Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1995 a čtrnáctiletá Ann a její matka Adele se stěhují z malého městečka do Los Angeles. Adele se chce oprosti od maloměstského života, který ji dusí. Doufá, že se jí v novém bydlišti splní její tajná přání. Naproti tomu Ann není stěhováním vůbec nadšena. Nechce opustit své přátele a spolužáky. Ani po dvou letech strávených v Los Angeles není vztah mezi matkou a dcerou nijak ideální. Adele stále věří ve své tajné sny, zatímco Ann je realistka. Jednoho dne se však jejich životy zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

castor 

všechny recenze uživatele

Vztahy matek a dcer nebývají sluncem zalité. Obzvlášť v určitém věku. Tyhle dvě vyrazily hledat štěstí pod palmy Los Angeles, respektive právě lehkomyslná matka se hodlá oprostit od maloměstského života, který ji dusí, a doufá, že rodině nové prostředí přinese lepší příští. Ovšem čtrnáctileté dcerky (realistky) se zrovna dvakrát neptala, navíc ji opakovaně nutí do věcí, které jí nejsou po chuti. Ač za kamerou stál Wayne Wang, jde o ryze ženský film. O ženách a se ženami. Nenabídne sice nic originálního nebo dramatického, ale má dvě želízka v ohni: ostřílenou Susan Sarandon (první polovina 90. let jí fakt v mnoha směrech patřila), kterou místy válcuje stále ještě začínající Natalie Portman. Fajn soundtrack. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Stačí si přečíst jména dvou hlavních aktérek a je jasné, že se budou dít velké věci. Žánr komedie bych zařadil přeci jen někam jinam, ač některé sarkastické momenty celý film odlehčují. Smutný příběh nefunkční rodiny. Dcery, která chce z tohoto pekla uniknout a nezdolné matky bojovat za svou rodinu a své přesvědčení ze všech sil. Na takový herecký koncert se nedá zapomenout. Dechberoucí herecké výkony zařadily obě hlavní aktérky do mého seznamu bohyň herectví. Citlivá dokreslující Elfmanova hudba je krásnou třešničkou na dortu. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ucházející kvalita, především díky skvělým hereckým výkonům Susan Sarandon a Natalie Portman, které celý snímek doslova drží na vodou. Příběh totiž není nic originálního, zápletka skoro žádná a konec dopředu odhadnutelný. To všem jde však bokem při sledování ústředních hrdinek, kterým roli opravdu uvěříte a doslova vás vtáhnou do svých pocitů. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný film. Hrozné úzkostné stavy hlavní hrdinky matky Adele mě moc nebavily. A trochu se mi zdála stopáž 109minut dlouhá. Myslím, že by stačilo maximálně 80 minut. Dějově to bylo hodně o ničem, i když herecké obsazení se povedlo. Trochu mi to připomínalo film Mořské panny, ale ty mě zaujaly mnohem víc. 55%. ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho dokáží matky vychovávat své dcery a jak dlouho jim to dcery dokáží tolerovat? Obě se milují a chtěji pro tu druhou jen to nejlepší, ale lásku dávají najevo dost svérázným způsobem. Zvláště, když 14 letá Ann nemá vlastní domov, musí opustit své přátelé a rodinu a odjet s matkou do Los Angeles a opět začít znovu. Její matka coby samoživitelka to také nemá lehké. "Ale buď optimista, měj úsměv na tváří, i když cesta je trnitá, buď optimista". ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natalie Portman hraje ve filmu čtrnáctiletou, přestože ji v době natáčení bylo již 17 let. (Stanley619)
  • Susan Sarandon informovala filmové producenty, že se projektu nezúčastní, nebude-li Natalie Portman obsazena do role její dcery. (ČSFD)

Reklama

Reklama