Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1995 a čtrnáctiletá Ann a její matka Adele se stěhují z malého městečka do Los Angeles. Adele se chce oprosti od maloměstského života, který ji dusí. Doufá, že se jí v novém bydlišti splní její tajná přání. Naproti tomu Ann není stěhováním vůbec nadšena. Nechce opustit své přátele a spolužáky. Ani po dvou letech strávených v Los Angeles není vztah mezi matkou a dcerou nijak ideální. Adele stále věří ve své tajné sny, zatímco Ann je realistka. Jednoho dne se však jejich životy zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon hraje hysterickou matku a Natalie Portman její hysterickou dceru. Musim uznat, že obě dvě herečky svoje role zahrály fakt přesvědčivě a dokázaly tenhle naprosto nulovej příběh pozvednout aspoň na takovou úroveň, že se na to dalo dívat. Jenže film, ve kterym skoro celou dobu sledujete hysterický hádky mezi matkou a dcerou, to opravdu neni můj šálek čaje. Líbil se mi snad akorát ten starej Mercedes W108. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Od Susan Sarandon dokonalou práci čekáte, takže by překvapilo, kdyby tomu tak nebylo, ale ona je tu opravdu božská především Natalie Portman - v roli dcery nedobrovolně vláčené matkou od místa, kde se "všechno pokazí", k místu, kde je ještě nikdo nezná. Obzvlášť výborná je v momentě, kdy dělá talentovky na hereckou školu a inspirací k výstupu jí je neurotický záchvat její matky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Oscarová" Susan Sarandonová zahraje tak, že jí to uvěříte, kohokoliv...a (doufám že už brzy také "Oscarová") Natalie Portman na tom není o nic hůř. Btw "Oscarová" je fajn společné příjmení, ne?:) Alespoň by bylo jasně vidět jak přirozeně tyhle dvě bytosti budou působit v klasickém ne právě ideálním vztahu matky v krizi středního věku a dospívající dcery. To je taky bohužel asi jediná věc, která v Anywhere But Here funguje tak jak má... Film se až příliš vleče a scén jako konkurz kam Adele svoji odporující ratolest dotáhne, a které by vám svojí silou nebo vypilovaností pomalé tempo vynahradily, je poskrovnu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aj ty raz umrieš, mama.“ – „Ale nie v tomto meste.“ Na začiatku som nevedel, prečo Susan Sarandon (5 nominácií na Oscara) a Natalie Portman (plynulo ovládajúca niekoľko svetových jazykov a svojho času uprednostniaca školu pred filmom) prikývli na takýto rozpačito melodramatický scenár s plytkými dialógmi. Ale zrejme sa im zapáčila horko-sladká príchuť a „silný príbeh“. Bohužiaľ, celé je to nepresvedčivé a dlhé, príliš sa to vlečie, pridlho to smeruje z bodu A do bodu B a keď do bodu B prídeme, zistíme, že to za to nestálo. Zostala hŕstka vydarenejších scén a viet („Odíď, až keď budeš pokojná.“). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vztahy matek a dcer nebývají sluncem zalité. Obzvlášť v určitém věku. Tyhle dvě vyrazily hledat štěstí pod palmy Los Angeles, respektive právě lehkomyslná matka se hodlá oprostit od maloměstského života, který ji dusí, a doufá, že rodině nové prostředí přinese lepší příští. Ovšem čtrnáctileté dcerky (realistky) se zrovna dvakrát neptala, navíc ji opakovaně nutí do věcí, které jí nejsou po chuti. Ač za kamerou stál Wayne Wang, jde o ryze ženský film. O ženách a se ženami. Nenabídne sice nic originálního nebo dramatického, ale má dvě želízka v ohni: ostřílenou Susan Sarandon (první polovina 90. let jí fakt v mnoha směrech patřila), kterou místy válcuje stále ještě začínající Natalie Portman. Fajn soundtrack. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Adele je elegantní doktorkou psychologie, vlastní velký dům v Beverly Hills a je provdána za úspěšného zubaře - scénáristu. Po pravdě řečeno je to spíš její sen, ale jelikož je Adele přesvědčená, že si takový život zaslouží, tak si sbalí pár zavazadel (jedním z nich je dcera Ann) a vyráží za svým snem s vědomím, že každý rodič ví, co je pro jeho dítě nejlepší. Následující nezbytné výměny názorů mezi generacemi jsou tak trochu ze života, ale snímek od mého spontánního zívání neuchránila ani přítomnost dvou mých oblíbených hereček.. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Od Susan Sarandon snad ani nikdo nečeká jiný než dobrý výkon. A od Natalie Portman už teď taky ne, ale musím říct, že mě překvapila, vcelku mladá a už zdatně sekundovala Sarandonové. Takový oddychový film, docela mi to uteklo a v podstatě jsem se nenudila. Ale když se nad tím zamyslím, tak ten film byl vlastně o ničem. Prostě jen na zpestření nudného odpoledne nic víc, nic míň. 3* Být Ann a muset snášet takovou matku, utekla bych od ní už na začátku filmu, v momentě, kde jí vysadila z auta u kraje silnice. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Matka s dcerou putující ze zapadákova až do víru velkoměsta. Matka Adele je vitální a tak trochu výstřední čtyřicátnice se sklony vidět svět lepší, než je. Její čtrnáctiletá dcera Heather Ann je spíše jejím opakem, realistka, co nesouhlasí se vším, co její máma říká nebo dělá. Tak často dochází k jejich generačnímu střetu. Navzdory tomu jedna bez druhé nedokáže být. Ve filmu se sešly dvě velmi kvalitní herečky, ale Susan Sarandon celý film táhla. Natalie Portman sice také dobrá, ale neměla v té době, proti své zkušené filmové matce, velkou šanci ji přehrát. Režisér a odborník na mezilidské vztahy Wayne Wang opět prokázal, jak dokáže pracovat s postavami ve svém filmu a jak jejich osudy dokáže zaplést v tragická vyústění. Pěkný film, který v divákovi, pro svoji občasnou rozvleklost, sice nezanechá větší stopu, než je nutné, ale dokáže být v podstatě mile citlivým. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný pohodový filmík na nedelné popoludnie s plným žalúdkom vyprážaného rezňa so zemiakmi. Vtedy sa vám nechce príliš sústrediť. Natalie tu začína byť už riadne sexy a Susan tu stále ešte sexy je. A navyše výborne hrajú. Toľko k jednoznačne najvýraznejším kladom filmu režiséra, od ktorého sme kedysi očakávali omnoho viac a ktorý sa stratil niekde vo vzduchoprázdne filmového byznisu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Teda, takhle už jsem se dlouho nenudil. Když to skončilo, nemohl jsem uvěřit, že to netrvalo ani dvě hodiny. Dvě skvělé herečky v dalším naprosto zbytečném filmu Wayna Wanga. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá usledovat. Nudné dvouhodinové bičování se rozhašeným vztahem mezi bláznivou matkou a lítostnou dcerou. /24. 6. 12./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá jen na výkonech Susan Sarandon a Natalie Portman. Obě byly výborné. Scénář je takový nějaký plitký a bez výrazných zvratů, nepřišlo mi, že co ty dvě prožívají, je zrovna konec světa. Prostě jen psychologická sonda do vztahu matky a dcery, z nichž dcera je daleko dospělejší než její sobecká a bláznivá matka. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný film. Hrozné úzkostné stavy hlavní hrdinky matky Adele mě moc nebavily. A trochu se mi zdála stopáž 109minut dlouhá. Myslím, že by stačilo maximálně 80 minut. Dějově to bylo hodně o ničem, i když herecké obsazení se povedlo. Trochu mi to připomínalo film Mořské panny, ale ty mě zaujaly mnohem víc. 55%. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon a Natalie Portman jako matka a dcera cestuji po spojenych statech - matka za slavou a svymi sny, dcera bohuzel s matkou. Setkaly se tu herecky dvou generaci - ta prvni, ktera ma jiz dny sve nejvetsi slavy za sebou, ale zkusenosti na rozdavani, a ta druha, ktera ma dny sve nejvetsi slavy teprve pred sebou a ziskava nove zkusenosti potrebne k dalsim uspechum. Film se mi velice libil, protoze obe herecky hraly dost presvedcive, zvlaste psychicke "ulety" Sarandonove byly dosti deprimujici. Pro Natalii to byla dasli dulezita role, tim spis, ze hrala po boku takove hvezdy a proto se i ona snazila predvest to nejlepsi a povedlo se ji to - treba scena na hereckem castingu. Nebyt Natalie Portman dal bych tri, takhle je to za ctyri :) ()

Reklama

Reklama