Reklama

Reklama

VOD (1)

Školní sraz ve sněhem zapadaném městečku v Nové Anglii svede dohromady skupinu bývalých spolužáků, kteří obrážejí jednu hospodu za druhou a probírají přitom sex a vztahy. Je mezi nimi newyorský barový pianista Willie, který hraje po nočních klubech. Ve městě je Willy zcela nepochopitelně přitahován svůdnou třináctiletou dívkou. Pak je zde stárnoucí sportovec Tommy, jenž se i navzdory svému vážnému vztahu s Sharon nedokáže ubránit šťastným vzpomínkám na sex s bývalou královnou maturitního plesu Darian, která už je také vdaná. Nedospělý Paul je tak posedlý supermodelkami v plavkách, jejichž fotkami má vytapetované celé zdi, že se s ním kvůli tomu rozejde jeho přítelkyně, servírka Jan. Paul posléze začne chodit s úžasnou Andreou, která se mu snaží vysvětlit, že je víc než jen krásná. A nakonec jsou zde i Stinky, který přijel jen na skok, a Gina, jež se považuje za feministickou poradkyni. (Cinemax)

(více)

Recenze (85)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se raději dívám na nádherný holky než na frajírky machrující se sněžnými pluhy, ale tentokrát by si víc užil fanda odhrnování sněhu než vášnivej čtenář hambatejch časopisů. Kupodivu to však nevadí, protože tento snímek disponuje věcí mnou dlouho neviděnou - hned čtyřmi osobami něžnýho pohlaví, jejichž přirozená chápavost ve mně probudila touhu chránit je před atakem zuřivýho komára, fintou nadrženýho úchyla i únosem zvědavých ufonů. Můj hluboký obdiv si navíc získala školačka Marty, která mezi těmito dokonalými dámami dokázala s lehkostí vyniknout svou roztomile rafinovanou vyzrálostí a posunula tím snímek o srazu bejvalejch spolužáků do mnohem zajímavějších poloh, než bývá u podobných filmů zvykem. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemný, výborně obsazený film spíš "pro starší" - které víc zasáhne :) Hvězdička navíc za výborné písničky, které vždy perfektně pasují k atmosféře na plátně. Musím souhlasit s Limou - casting by si mohl více všímat Timothy Huttona, který je skvělý. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Často se nestává, vidět tolik známých tváří v jednom jediném filmu, v tomhle případě filmu pohodovém a příjemném. Ovšem nebýt vztahu dvojice Hutton-Portman, dal bych o jednu hvězdičku méně. Tak mně napadá, jaká škoda, že tak výborný herec, jakým Timothy Hutton je, se od doby, kdy dostal Oscara za Ordinary People, neobjevil v žádném pořádném filmu a herecky v postatě jenom paběrkoval. Rozhodně by si zasloužil mnohem větší role. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela roztomilý a pohodový film, ve kterém je vidět, jak Natalie Portman rozkvétala už tehdy do své současné krásy. A to byla ještě vpodstatě malá holka. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, že by tenhle snímek nějak zvlášť vybočoval z řady podobně laděných, ale pro mě byl přesto moc příjemným osvěžením. Nádherná vztahová, potažmo konverzační záležitost nejen mezi klukama navzájem, ale hlavně k ženskému pohlaví a to tady předvedli páni kluci opravdu velmi výmluvně. Jak je těžké například pro Willieho přiznat si, že stárne a tak mu ještě navíc předhodí krásnou třináctiletou Natálku, to byly kouzelné chvilky sebepoznávání. A takových podobných tam je celý kýbl. Plus velmi dobrá herecká sestava s bezvadným soundtrackem a mně nebude dělat vůbec žádné problémy podívat se někdy na Nádherný holky ještě jednou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když je v žánru uvedeno slovo "romantický", tak k filmu přistupuju automaticky s nedůvěrou. A přiznávám se i k tomu, že já navíc nemám rád Natalii Portman a Umu Thurman. Takže jsem fakt byl na vážkách, jestli se na to mám podívat. Nakonec jsem se podíval a film mě opravdu velice mile překvapil. Sice to není nic novýho pod Sluncem a je to spíš takový kecání u piva, ale film na mě působil strašně pohodově. Navíc je to taková nostalgická cesta do devadesátek. Ty časy jsou už nenávratně pryč, ale já jsem se v tomto desetiletí asi nějak zaseknul, takže se mi ani nechce uvěřit, že film je starej už skoro čtvrtstoletí, že většině hercům v hlavních rolích je dneska přes 50 let a že SAAB 9000 už je docela starý auto. Celkově to vidim na 4 hvězdy, který jsou hodně ovlivněný nostalgií. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

"Dospělácký" film s příjemnou atmosférou plynoucí v realistickém ovzduší s výbornými herci. Paráda. Takovéhle niterní sondy do svědomí mám ráda. Ted Demme lidským způsobem nastavil zrcadlo a jeho odraz nezevšedněl ani po letech. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V posledních dekádách se jasně ukázalo, že nejvěrnějšími návštěvníky kin a filmovými diváky jsou teenageři - často i jedinými. Jejich vkusu se tudíž přizpůsobuje i nabídka. Romantických milostných příběhů střižených podle jejich potřeb a očekávání jsou kvanta a člověk sleduje trend, kdy se dospělí chovají jak 17letí puberťáci, kteří odmítají dospět. Snímek Nádherný holky zobrazuje čerstvé třicátníky, kteří sice tápou v milostných vztazích a nostalgicky se ohlížejí do časů pubertální minulosti, jednají ale přiměřeně svému věku. Je to překvapivě vyzrálý film o přátelství a úskalích partnerského soužití, nikoliv špičkový, ale sympatický, důvěryhodný a fungující i v detailech. Navíc s opravdu silnou, vpravdě hvězdnou sestavou. Celkový dojem: 80 %. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Náhodou som našiel stratenú truhlicu s.....priamo poklad to síce nie je ale pár zlaťákov by sa v nej našlo.Príjemna chlapská generačná výpoveď. Nie je to síce žiadny zázrak, ale som plus mínus vo veku hlavných hrdinov (aj keď o 20 rokov neskôr), takže ma to celkom chytilo. A navyše dá sa nemať rád film, kde je lolitkovská Natalie Portman a Uma Thurman v období, keď bola pre mňa druhá najkrajšia žena na tejto planéte? Veľmi príjemny filmík ku ktorému sa ešte určite párkrát vrátim. Silných 7/10 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek o návratu do rodného městečka a připomenutí si starých časů. Film má opravdu silnou nostalgickou atmosféru, která přeskočí na diváka okamžitě po začátku. Emoce a charaktery, které se tu řeší jsou obyčejné a o to krásnější a vévodí jim nádherný vztah mezi Huttonem a neodolatelnou malou Natálkou Portman. Velmi vyjímečný pomalý příjemný nostalgický skvěle obsazený snímek, který by si zasloužil větší popularitu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tá Natalie. ❤️ Kedysi okolo roku 2005, na mojom starom profile; toto bol jeden z mojich obľúbených filmov (v top 3 s Chasing Amy a Absolventom). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nie zlý film o partii mladých mužov, ktorí až príliš snívali sny a skoro si nevšimli, že im ten naozajstný život uteká pred očami. Ozaj, a zistil ste niekto, ako vlastne dopadla tá Marty? .. muhaha. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a pravdivá romance o skupince kamarádů a jejich trablech s láskou i životem. Výborný scénář (nezapomenutelný proslov Rosie O´Donnell) a převážně skvělé herecké výkony všech zúčastněných jsou to hlavní, proč stojí za to film vidět. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná záležitost i pro 25letýho Xeeleeho, na kterýho možná kvůli jeho věku nepadla nostalgie jako na spoustu zde komentujících. Mám nutkání dát i pátou hvězdičku za dějovou linku s Kryštůfkem a Medvídkem Pú. Se 14letou Natalií Portman bych na Huttonově místě hned odjel klidně na druhej konec světa :-) Mimochodem, takhle vypadala po čtyřech letech ;-) Taky tu dva roky po Pulp Fiction mezi ostatními hvězdami na omezeném prostoru zazářila Uma Thurman. ()

Reklama

Reklama