Reklama

Reklama

Developing

všechny plakáty
Drama / Krátkometrážní
USA, 1994, 28 min

Obsahy(1)

Developing je krátký film o matce s rakovinou prsu (Frances Conroy), která se musí vypořádat nejen s nemocí, ale i s dospíváním její vzdorující dcery (Natalie Portman). Ta odmítá přijmout nastálou siuaci a ani už nechce být modelem pro matčiny fotografie.

Film je jediným dílem režisérky Marye Cohn a prvním filmem Natalie Portman. Natočila ho dokonce před filmem Leon, který je v její filmografii na datován jako nejstarší. Film nikdy oficiálně nevyšel, protože šlo jen o studentský film, který natočila se svými přáteli a rodinnými známými. (Agoran)

(více)

Recenze (4)

swamp 

všechny recenze uživatele

První herecká role Natalie Portman - a není to tím, že jsem jejím fanouškem, ale musím říct, že už tady hraje výborně. Jedná se o křehké téma rakoviny prsu a vztahu mezi touto nemocí postiženou matkou a její dcerou, která se dostává do puberty a je zájmem matčina objektivu. Ta totiž chystá fotografickou výstavu, která se celá točí právě kolem portrétů dcery. Obě pak hledají vzájemné porozumění... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku silné téma k natočení středometrážního kousku a jeho slušné zpracování v rámci možností. Rakovina prsu dokáže pořádně zacloumat nejen samotnou ženou, které byla diagnostikována, ale i její rodinou. Zde se podíváme na útrapy nemocné matky a její dcery, nechybí emoce a především dobré herecké výkony obou hlavních představitelek. Natalie Portman si vedla vážně dobře a svůj talent dokázala následně prodat i v dalších svých filmových rolích… ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Silný film o fotografce s rakovinou prsu a jejím vztahu s dcerou (Natalie Portman). Najednou se jim život život začíná rozpadat pod rukama. Za zmínku stojí pěkná hudba. ()

Reklama

Reklama