Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

system 

všechny recenze uživatele

Tady psenka nepokvete:-), schovivavy nebudu:-). Ackoliv se film rozjizdi slibne, s pribyvajicim casem se dostavil tak akorat pocit nudy. Tech 133 mimut je opravdu hodne a Ye-jin Son me tentokrat taky moc nepresvedcila. ()

Theresia 

všechny recenze uživatele

Neustále pln emocí, dobré hudby, skrytých ponaučení a pravd. Je zvláštní, jak na mě tyto korejské filmy působí. Je to tím, že jsou z mě neznámé kultury a dost odlišného lidského myšlení? Možná, možná ne. Ať tak, či onak jsou mi milé a začínám si je šetřit na horší časy .) ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Zase jednou povedená korejská romantika. Až na pár výjimek (ta kamarádka) dobře odehráno, scénář vcelku nápaditý s prolínáním dvou časových linií po sobě jdoucích generací. Na konci toho ždímání emocí bylo docela dost, jak mají v Asii ve zvyku, až tolik, že by prostříhání na polovinu vůbec neuškodilo, ale budiž. A neskončilo to ani nijak divně, ač třeba předvídatelně. 3-4 * ()

rcorp 

všechny recenze uživatele

Dloooooooouhá cesta za láskou s jedním z nejotřesnějších soundtracků, který jsem kdy slyšel. Celý film jsem měll pocit, jako by na mě režisér chrlil hektolitry koncentrovaného výtažku zn. 'Love&Romance"(TM). Pro zpříjemnění zážitku doporučuji pustit si scény pochodů dvojnásobnou rychlostí, působí to jako balzám na duši. :) Jinak nedoporučuji jako úvod do asijských filmů, pokud nemáte dobrou paměť na tváře a asijská jména (u mě pomohly přezdívky- džihád, džunka apod.). Neidentifikovatelné prostředí "mimo čas a prostor" také nepřispívá k ponoření do filmu. Mohl bych pokračovat dál, ale myslím, že to nemá smysl, protože ten film evidentně nebyl točen pro mě. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Ye-jin Son je suveréně nejlepší asijská herečka a zde to znovu dokázala. Tak čistě romantický film, plný lásky a nevinnosti jsem snad nikdy neviděl. Korejci prostě mají jiný pohled na svět, který nám Evropanům ve většině případů připadá lehce naivní, ale velmi zajímavý. Chystám se na druhou projekci, která může tenhle film zařadit do TOP 10! Zatím 85% ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Korejská romance, která je skoro až moc ubračená. Filmu by prospěl ozkrácení cca o dvaceti minut - lehce uprostřed, ale hlavně rychlejší uzavření poměrně jasně předvídatelné pointy obou příběhů filmu - v podstatě vystřižením posledních cca 13 minut (po Vietnamu). Jinak ale spokojenost.7/10 ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Překrásná romantika pod silnou sprchou kapek deště, s naprosto okouzlující hudbou, kterou může tomuto snímku závidět každý jiný film. Stejně tak tolik romantických scén (běh v dešti, světlušky, odjezd do války, a pak celá ta poslední půlhodina). Opět jsem brečel jako dítě kterému berou hračku. Famózní filmový zážitek! ()

Kesiak 

všechny recenze uživatele

Opäť trochu pridlhé ale konzistentnejšie a humorne inteligentnejšie ako My Sassy Girl. V druhej polovici znovu režisér nahusťuje atmosféru, ale sentimentu je tentokrát priveľa. Slušný priemer, veľmi pekný film. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Som si isty, ze v dobach premietania tohto filmu museli v korejskych kinosalach nainstalovat odtokove kanaly a vodopad slz s naslednou dehydrataciou mala na svedomi nejednu teenagerku…...Na jednej strane klasicka, nudna skola azijskych romantickych filmov, pocas ktorych sa, kvoli hanbe, musi kazdy spravny chlap prehrabat v slipach (popripade "dolovat holuby z nosu"), na strane druhej stoji napr Failan kde slovne spojenie "romanticky film" nabera uplne novy vyznam. Classic prelietava medzi tymito dvoma polohami s lahkostou nevidanou a uzijeme si, ako momentov vylozene medovych , tak momentov skutocne urehotanych a aj spravne uslzenych. Zaver patri k tomu lepsiemu co sa na tomto poli urodilo, ale ani ten neospravedlni (opat) katastrofalnu pracu s hudbou a prehnanu dlzku.To je vam tak ked cakate nieco viac. Silne 3*. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Dojemný počin režiséra Jae-young Kwaka, který jen potvrdil fakt, že tento talentovaný z Jižní Korei prostě dělat romantiku umí. Ani na chvilku jsem se nenudil a co víc, děj filmu mě donutil k určitým hypotézám, u kterých jsem se snažil odhadnout konec filmu. Marně... Ačkoli jsem věděl, že budu mít co dělat, aby mi neukápla nějaká ta slza, konec mi vzal dech, a tak jako už je to v asijském filmu běžné, začal gradovat takovým nemilosrdným způsobem, že tep mého srdce daleko přesáhl hodnoty standardu. Abych mohl tento krásný film ohodnotit plným počtem, chtělo by to bohužel ještě trochu přidat. Dávám silnější 4* ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Nenadchl ani neurazil. Dva vlákna příběhu se mi hodně pletly do sebe. Druhou polovinu už jsem se ani nesnažil je rozlišovat, ale zato jsem se několikrát i zasmál.Za propracovanost přidávám hvězdičku.Sečteno podtrženo - lehký nadprůměr... ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Jedna z najkrajších romantík, aké som doposiaľ videl. Krásne, smutné, impozantné, citlivé. Ten úžasný pocit, keď vám pri filme behajú zimomriavky a ešte aj k tomu slzy padajú......to sa nedá opísať......proste 5* ak nie viac. A Ye-jin Son opäť najlepšia! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda zbytečná dramata. 3 zásadní obraty v ději a mě přišlo celé to trápení s nimi spojené úplně zbytečné. Buď to nebo mi měli lépe vysvětlit, proč reakce byly pro mě tak těžko stravitelné. Taky tam byly dvě dějové linie, ale ta druhá hodně zaostávala, nedostala tolik času a ani oni se mi moc nelíbily, dvě linie by měly být vyvážené, nebo jedna druhou podpírat, takhle nás jen drželi na pochybách, o co že vlastně jde. Asi jim to zafungovalo, film byl poutavý a oni dva velmi velmi milí, ale jak už jsem řekla, nemám ráda zbytečná dramata. ()

paolito 

všechny recenze uživatele

Jak napsala May u Harmonium in my memory - každý má tu svou srdcovku- no a u mě je to právě The Classic... "Nejsem jediná, kdo mokne i když má deštník, co?" ()

tragos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už není vtipná a originální romance (My Sassy Girl), to není ani "uvěřitelná" romance řízlá scifárnou (Ditto), tohle už je prostě jen dobře natočená romantika. A to je, při vší úctě, málo. Pravda, pokud věříte na osudové lásky, tak v Classicu naleznete dost možná tu nejosudovější. Pokud máte rádi romantiku, taky se nezklamete (ale to už spíš mrkněte na A Moment to Remember). Ovšem pokud hledáte něco nového, v Classicu to rozhodně nenajdete (ten název je zcela výstižný :-)). ()

bery71 

všechny recenze uživatele

Classic, aneb příběh o lásce, která je vždy krásná na začátku a někdy bolestná při svém konci. Upřímně nevím, co bych měl chválit jako první. Možná brilantní a originální scénář, nebo neotřelou režii, podmanivý hudební doprovod či strhující herecké výkony v čele s krásnou Ye-jin Son. Příběh sice nepřináší nějaké nové myšlenky nebo rozhřešení otázek, ale již dlouho jsem neviděl tak příjemný film. Film, kde happy end uvítáte s otevřenou náručí. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Neskutečně křečovité. Po úvodním monologu přišla scéna s Taekwon-do, která slibovala ultimátní romantickou komedii, pak přišlo čtení dopisů, válka (asi ve Vietnamu), déšť a spousta, spousta slz a emocí. Proč je tu tedy 85 %? Protože to vidělo teprve 500 lidí a protože je to korejské (mohlo by bát i japonské, hongkongské, potažmo z jiné asijské země). - 50 % ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Je to sladké, to ano, ale je to skutečně dobré. S velmi vysokou pravděpodobností je Keullaeshik film s nejlepší hudbou, jaký jsem kdy viděl. Určitě se poohlédnu po soundtracku. Famózní výkon Ye-jin Son nelze než obdivovat. Jedinou výtku bych vznesl k zbytečně dlouhé stopáži. Ke konci totiž film začíná být poněkud zdlouhavý. Stačilo by drobné prostříhání a bylo by to dokonalé. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Vidět Ye-jin Son ve filmu je vždy radost, natož když ji vidíte hned ve dvou rolích zároveň. Překrásný, dojemný a částečně smutný příběh o velké lásce, která překoná dokonce i čas a generace. Prolínání obou časových rovin nemá chybu a nijak nenarušuje průběh. Obrovský podíl na zážitku má také hudba, která je skvostná a jako ušitá na míru. Někdo by mohl namítat, že je to příliš protahované, mě však pomalejší tempo filmu naprosto sedělo. "Duha je bránou do nebe. Když lidé zemřou, odcházejí od nás skrz ni..." 100% ()

Reklama

Reklama