Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (159)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvě příběhové linie a v obou moje nejoblíbenější asijská herečka. Už to samo byla předem hvězdička navíc ..... Příběh plný lásky, citu a emocí. A všechny ingredience jsou namíchány s takovou přesností, že to v pravý okamžik vždy skvěle zafunguje. Tenhle režisér má takový dar a už se moc těším, až zase něco natočí ..... Po druhé projekci musím uznat, že je to chvílemi vážně až příliš protahované a přistřižení by filmu výrazně pomohlo ..... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jae-young Kwak .. III. Můj druhý film s Ye-jin Son a také od režiséra Jae-young Kwak. Pro první jmenovanou to byla mnohem výraznější role, respektive rovnou dvojí role, což jako její milovník jen oceňuji. U druhého jmenovaného se jedná o posun od romantické teen komedie k vážnější a plně romantické záležitosti, který u něj beru jako posun k lepšímu. Příběh o dvou časových rovinách je místy hodně smutný, drsný, přesto nakonec tak neskutečně pozitivně působící snímek! Ano, někdy se jedna láska táhne i přes generace. I přes to všechno se přiznám, že s výsledným vysokým hodnocením jsem dlouho váhal, neboť některých maličkostí a scén nás mohl režisér opět ušetřit. Zážitku ale hodně pomáhá nádherná hudba a hlavně emoce druhé poloviny filmu, zejména loučení u vlaku jedoucího s vojáky do války a poté následný závěr, který odhalíte pointu onoho použití dvou časových rovin vyprávění, mě skutečně emocionálně dostaly a děkuji filmařům a také hercům za ten krásný pocit při závěrečných titulcích! 90%. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dalsia juhokorejska romanticka melodrama od rezisera Jae-young Kwak (ktory ma na svedomi rovnako famoznu My Sassy girl ako najnovsie aj o nieco slabsie Windstruck), pri ktorej som sa pocas ako aj este dlho po, citil ako v nebi, do ktoreho som sa dostal skrz duhu na oblohe... :-) Film doslova prekypuje citmi. Je tak cisty, ludsky, dojemny, krasny ako i miestami smutny, ze marne momentalne lovim v pamati, ci som nieco jemu podobne niekedy videl. V kazdom pripade nanho nikdy nezabudnem a ked najblizsie zbadam svetlusku - viem isto, ze srdce mi zaplesa radostou a stastim pri spomienke na tento film. Nadhera. ()

May 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem byla mala, pamatuju si, jak jsem se koukala na velikou duhu klenouci se pres reku. Tehdy mi mama rekla: "Duha je branou do nebe. Kdyz lide zemrou, odchazeji od nas skrz ni..." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo je jen trochu zběhlý v asijské romantice, toho Classic nepřekvapí, ale copak na tom záleží, když z něj něha teče v mohutných vlnách? Osobně se mi daleko víc líbil zářivě láskyplný příběh matky, kde není nouze o smutek nebo naopak o zamilovaností prozářené scény s vrcholem v geniální válečné pasáži. Linie dcery je ve své melancholii možná až příliš zdlouhavá. 75% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Rukopis režiséra spozná pozorný divák už v prvých dvoch minútach, keď hrá skladba, ktorá sa objavila už v My Sassy Girl . Prvá polovica Classicu pripomenie MSG zas milým a neotrelým humorom. Mínusom filmu je stopáž a prílišná natiahnutosť niektorých na city hrajúcich častí. I keď sledujeme vlastne príbeh dvoch lások, chvíľami Classic naozaj nudí. Každopádne koncová pointa je úžasná, rovnako ako Ye-jin Son v hlavnej roli. A HUDBA v tomto filme je naozaj skvostná, inak povedane ja ten Pachelbelov Canon milujem temer ako Air od Bacha. 9/10Update 19.2.06 Ako často sa Vám stáva, že film (a hudba) vo Vás rezonuje ešte týždeň po tom, ako ste ho videli ? Mne zriedka takže zvyšujem na 10/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Když se budu chtít podívat na opravdu krásný romantický příběh, určitě si pustím Classic.Až zase bude pršet, vzpomenu si, jak nádherný může být déšť. Ani nevím, čí příběh byl krásnější, matky nebo dcery? Sice se přiznám, že závěr byl na mě trochu moc, ale nakonec, když romantika, tak proč by nemohla skončit takhle. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherná jihokorejská romance. Jediný problém vidím v značné nevyváženosti, občas chaotičnosti, protože jsem se trochu ztrácel, ale hlavně délce. Kdyby to bylo o půl hodinky přistřižené, byl by jasný plný počet. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vodopád slz v poslední půlhodině a pomalé tempo jsou jediné výtky, které můžu k The Classic mít - jinak jde o ukázkové melodrama se vším, co k tomu patří. Ye-jin Son se opravdu jen tak neokouká. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bylo občas tak natahovaný a byly tu části, kdy jsem se nudila. Jinak se jedná o pěkný romantický film s jednou z nejlepších hereček Asie ve dvou hlavních rolích. Další silnou stránkou je perfektní hudba. Přesto mám ale pocit jakési usedlosti... 3,5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Romantický a svým způsobem dojemný dvoupříběh. Co se nepovede jedné generaci, splní ta druhá. Je to hodně pomalý film, ale to mu k mému podivu neubírá na kráse. Nenudila jsem se, ale ani si neodnáším kdoví jaký zážitek. Bylo to příjemné, ale tak na jedno zhlédnutí. A myslím, že druhou polovičku tím do varu nedostanete, pokud nejste oba dva vyslověně vymazlení romatikové, kteří hlavu nejraději nechávají v oblacích... I guess so. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To nejkrásnější a zároveň to nejsmutnější, co jsem kdy viděl. Nemá cenu něco víc dodávat, úžasný love story s tim nejnádhernějším soundtrackem, co lze v podobných filmech slyšet a nadpozemsky dokonalá Son Ye-Jin v dvojroli z tohohle filmu udělaly jeden z nejlepších filmových zážitků, co jsem kdy měl. Nicméně je pravda, že si nedokážu představit, že by na mě Keullaesik dokázal se stejnou silou zapůsobit i napodruhý, ale koho to zajímá, první dojem byl prostě na absolutně to nejvyšší hodnocení, co existuje ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jednu věc tomuhle filmu nemůže nikdo upřít a tou je opravdu krásná hudba. Pěkná, příjemná a lehká jihokorejská romantika, u které posledních 30 minut dokázalo překvapit, tak jak to umí jen korejci. 80 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelá romantická dráma z juhokórejskej produkcie. Má výborný príbeh odohrávajúci sa v dvoch časových líniách, jedna zo súčasnosti o dievčati, ktoré je zamilované do mladého režiséra, ale nanešťastie už on tvorí pár s jej kamarátkou a druhá odohrávajúca sa pred niekoľkými desiatkami rokov, kedy niečo podobné prežívala aj jej matka. Spracovanie sa mi veľmi páči, už úvodná scéna je v rámci žánru čistá dokonalosť, takže sa dá očakávať niečo výnimočné, čo sa aj stane, síce línia zo súčasnosti pôsobí po obsahovej stránke pomerne obyčajne, za čo ale môže aj menší priestor pre ňu, ale po ostatných je už skvelá, hlavnú pozornosť si ale zaslúži línia s jej matkou, tá je skvelo spracovaná od jej úvodu a aj počas priebehu, síce sa tu nájdu asi dve scény, ktoré síce nie sú zlé, ale moc mi tu nesedia, určite by som sa bez nich zaobišiel a pár ďalších je zase moc naťahovaných a tak sa ich pôsobivosť skôr znižuje, ale to je to jediné, čo na celom filme môžem vytknúť, inak sa na to pozerá vynikajúco, je tu plno nezabudnuteľných scén, okrem nezabudnuteľného úvodu si ma získali hlavne spoločenský tanec, beh v daždi, alebo aj zaujímavá situácia z vojny vo Vietname. A navyše k tomu ešte skvelo vymyslený záver, ktorý síce nie je až tak emocionálne silný, ale obsahovo mu nemám čo vytknúť. Herecké obsadenie je vynikajúce, dokonalá Son Ye-jin a teraz dokonca v dvoch úlohách, výborný Cho Seung-Woo a tomu ešte zaujímaví Lee Ki-Woo a Zo In-Sung. Ale žiadnej postave tu nemám čo vytknúť. Réžia je perfektá, jedine tie niektoré naťahované scény mi moc nesadli, ale inak je v rámci žánru dokonalá, Kwak Jae-young je skutočný majster žánru a podobne je žánrový vrchol aj technická stránka. No a nedá sa nespomenúť úžasná hudba, hlavne ten takmer všadeprítomný Canon od Pachelbela, ktorý je už dlhodobo mojou najobľúbenejšou skladbou vôbec a spoznal som ju práve tu, za čo má tento film moju veľkú vďaku, ale krásne sú aj zvyšné piesne. Už skončili časy, kedy bol pre mňa romantický žáner ten najpodradnejší, za čo mohla hlavne americká produkcia, ktorá s ním vôbec nevie pracovať a tak v jej podaní je prakticky neznesiteľný, ale toto je úplne iná úroveň, až na tých pár spomínaných nedostatkov, je to skutočná dokonalosť. 87% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Místy jsem se trochu ztrácel, některé scény bych vyhodil (ale je jich opravdu málo), možná trochu zkrátil... ale přes těchto pár bezvýznamných výtek nemůžu dát méně než za pět. Láska po korejsku opět jinak a opět krásně. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Krásny film, ktorého romantické naťahovačky s pribúdajúcim časom začali pomaly kaziť dojem (a strhávať percentá) "čistoty citov". A tento krát aj prehnaná posadnutisť klasickou hudbou môže za to, že zaokrúhľujem (aj cez tradične mocný finiš) nadol. 70% za melodramatický milostný trojuholník, ktorý sa bez problémov zaobišiel bez intrík a negatívnych emócii. Z Kwakovej "milostnej trilógie" pre mňa najslabší kúsok. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film, kterým režisér může už značně dráždit hranice vaší emocionální tolerance, a kterému by neškodil trochu větší cit pro míru. To hlavní, proč ode mě nedostane vyšší hodnocení, je ovšem otřesný výběr a zacházení s hudbou. Ti Korejci z toho Pachelbela vážně už asi zcvokli. Alespoň někteří určitě. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda. Skoda ze sa autorom tohto snimku nepodarilo poskladat vsetky tie nadherne, dojemne a zabavne sceny do celku, ktory by fungoval, a ktory by zaposobil tak, ako sa tento film celu dobu snazi zaposobit. Film sa rozbehne paradne, avsak s kazdou pribudajucou dejovou kluckou sa stava viac a viac nedoveryhodny, menej presvedcivy, predvidatelny a v zavere som sa z neho stane uz len skladacka, ktora sa silou mocou snazi vydolovat z divaka emocie....bohuzial z mojho pohladu film uplne stroskotal. Skoda. Skoda tych uzasnych humornych scien, ktore u mna vyvolali vybuchy smiechu (potlesk v divadle, jedna specialita, zamena stolice...), skoda svetlusiek.......skoda, skoda, skoda. (6.8/10) ()

Reklama

Reklama