Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Recenze (179)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiesnivá psychológia, mrazivé mystérium, krvavé vraždy, odpudivá fyziologická deformácia ľudského organizmu, šokovo-terapeutická kontroverzia. A to všetko v delikátne komornom, ponurom balení Cronenbergovho génia. Jeho najintenzívnejší horor. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sem se vzhledem k vývoji děje hodí dokonale slova klasika Járy Cimrmana: „Nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí.“ Na „dwarf killers“ v dětských kombinézách a kladivem v ruce Cronenberg postavil veškerou hrůzu, bohužel ale značně samoúčelnou a nepříliš děsivou. Mrazivou, bezútěšnou atmosféru tomu upřít nelze, ale když jádro veškerého zla nemůžete brát vážně, těžko vás může vyděsit, či vzbudit nějaké nepříjemné emoce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psychologický horor od mistra Cronenberga, vyznačující se mimořádně znepokojivou atmosférou. První polovina je celkem dost ukecaná, ale právě když jsem si říkal, že na nějaké hodně nadprůměrné hodnocení to teda určitě nebude, mě snímek neuvěřitelně chytnul a závěr je opravdu enormě vypjatý. Všechny scény s dětskými mutanty si budu dlouho pamatovat - jejich vzhled je docela dobrý, ale důležitější je, že se kolem nich podařilo vytvořit takovou nepříjemně zlou auru, díky které z nich vyzařuje značně nekompromisní surovost a reálně cítitelná zloba, no prostě super. Oceňuju taky závěrečnou bravurní gradaci napětí. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Své klasické trademarky (gynekologie, psychiatrie, deformace těla) tentokrát Cronenberg plně podřídil efektu samoúčelnosti. Jako prostředek si k tomu vybral mrňousky v zimní kombinéze s kladivem v ruce a spousty dlouhých okecávaček. Napínák je to solidní jenom do prvních dvou návštěv syčících capartů, pak až po samotné finále (učebnicově nagradovaném) opět spousta slovní vaty, kterou nevytrhne ani nekorektní scéna školní třídy nastoupené kolem učitelky ležící v tratolišti krve. Ale, za ty kapky ledového potu na mých zádech: 3 ½. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak mě to nepřišlo ani extrémně strašidelné, ani dostatečně úchylné, ani zábavné .... atmosféra se tomu upřít nedá, ale silných okamžiků tu je pomálu. Po skončení filmu jsem neměl problém si dojít na záchod ( byl jsem sám doma ) a to je pro mě ten nejlepší barometr... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU TO JEN ZRŮDIČKY. DEFORMOVANÉ DĚTI. ONA NENÍ JEJICH NÁHRADNÍ MATKA. JE JEJICH SKUTEČNÁ MATKA. JEJICH JEDINÁ MATKA...“ /// (místy) Divadelní Cronenberg mezi duševně chorejma lidma. A strašidlama. Zvláštně zajímavý (což je u Cronenberga zvláštní, že?). A má to krásně zvrácenej závěr. Takovej moc milej psycho horor, plnej lásky k dětem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará je na trpaslíky. 2.) Thx za titule ,,mnx“ a ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Monster horor a dostal jsem zcela něco jiného,ale Horor se zmutovanými skřítky jsem ještě neviděl,takže proč ne. Cronenberg opět skvěle zvládá atmosféru hlavně v závěrečné třetině,ale tentokrát mě v první polovině neuspokojil natolik,abych jásal nadšením jako v půlce druhé,takže s klidným svědomím dát 4* nemohu. Po Mouše a Shivers jednoznačně Cronenebergův nejlepší horor. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film som sa snažil zohnať X desaťročí. Teda, samozrejme, nebolo to o tom, že som po ňom pátral 14/7 25 rokov v kuse. Ale chcel som ho vidieť. No nebola príležitosť resp. keď boli v móde VHS a neskôr DVD, tak to bolo úplne bez šance, film u nás na týchto nosičoch nikdy nevyšiel. V televíznom programe som ho nikdy nezahliadol. No a potom som naň tak nejak (po)zabudol. Napokon som si ho pozrel v r. 2023 a... je fajn. Nič výnimočné, ale ani zlé. Ozaj by som nechcel byť hercom vo filmoch Davida Cronenberga. Jeho filmy sú (nič v zlom) odporné a humusácke a to dokonca paradoxne aj v prípade, že v danej scéne nič vyložene explicitné neponúkajú. Na to treba mať talent. Druhou stranou mince je, že to, že vás z niečoho napína na vracanie, skutočne ešte neznamená, že je to automaticky skvelé. Znamená to proste len to, že vás z toho napína na vracanie. Mláďatá majú príjemne nepríjemnú atmosféru, šikovne pracujú so stupňujúcim sa napätím a výbuchy násilia a humusu sú nečasté, ale o to intenzívnejšie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Frank Carveth ma problem, pote co u sve male dcerky zjisti drobna zraneni, odmitne ji vozit na vikendove navstevy za ne zcela pricetnou matkou, pravdepodobnou autorkou dcercinych oderek. Zanecha tedy sve jedine dite u babicky, kterou vsak behem kratke chvile zavrazdi palickou na maso neco, co vypada jako male dite, neco, co malou Candice necha zit, neco, co Obitovi privodilo nejeden infarkt. The Brood je dokonalym prikladem vitezstvi filmu nad divakem. Sel jsem se divat pomerne ospaly a unaveny, ale na konci jsem vytrestene ziral na prave probihajici vypjate finale. Film stavi na skvele bezutesne atmosfere a jistem pocitu divnosti, ktery se dostavuje vzdy, kdyz se objevi maly vrah v kapuci. Tento pocit vrcholi v posledni tretine filmu, ktera je jednim slovem dokonala, mimo jine diky intenzivni a zcela funkcni hudbe Howarda Shora. Tohle videt v deseti letech tak jsem dnes v sanatoriu ja. Ted, hodinu po skonceni, nemam filmu co vytknout. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po dvou předchozích kultovních peckách (Shivers a Rabid) přichází Cronenberg mnohem "uhlazenější, přímočařejší a jasnější" i pro běžného diváka. Film není ani tak horrorem, jako spíš thrillerem. Celý film se v podstatě nic moc neděje, jen zjišťujuje ... divák sice sleduje asi tři vraždy, ale ty jsou víceméně nepovedené, jednoduše zpracované a nijak zvlášť odpudivé. Závěrečná scéna na půdě je již vyloženě horrorová a představení manželky hlavního hrdiny v celé její "kráse" na svoji dobu jistě řádně nechutná. Každopádně se jedná o jeden z mála Cronenbergových filmů, který mne sice nenudil, ale jeho rozměr a přímočarost jsou natolik jasné, že předchozím kultům nesahá ani po paty. Zábavné to taky nijak výrazně není, ale jak říkám, takový průměr. Klasicky špičkově zahraný a technicky ztvárněný, dobrá kamera atd. Od Cronenberga jsem zvyklý na mnohem "těžší vály", tohle bylo jen takové "pohlazení" ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šokantní psycho-horror, který se řadí mezi to nejlepší, co mistr Cronenberg natočil. The Brood jen potvrdil, jak osobitým tvůrcem vlastně je. Vždyť už samotné téma vraždících dětí, které se nikdy nenarodily, je samo o sobě znepokojující. Vůbec mi ani nevadilo, že se tu tolik nevraždilo. Bohatě mi to vynahrazovalo jak napětí, které se každou minutu stupňovalo, tak vynikající hudba od Howarda Shora, už dlouho mi něco takového nepocuchalo nervy. Herecké obsazení ani nemusim snad zmiňovat, u Cronenberga je už jaksi zvykem, že si vybírá talenty, které ze sebe ždímají pot a krev. Původně bych to viděl na hvězdy čtyři, ale po nervydrásajícím závěru mi nezbývá, než zvýšit na maximum. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Finále s matkou je neskutečná must-see záležitost a dokonalá ukázka Cronenbergova hnusu a bizarnosti. Brood má tísnivou atmosféru, pomalé tempo (ale solidně vygradované), vynikající herecké výkony (Oliver Reed) a ve svém námětu nebude dalších sto let překonán. Bohužel mi něco chybělo v první polovině snímku, ale závěr je natolik unikátní, že prostě musím zvýšit hodnocení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Esenciální Cronenberg s všemi svými poznávacími znaky - psychicky náročný, správně zvrhlý film, kombinující seriózní drama s béčkově hororovými prvky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cronenberg v Mláďatech očividně nechtěl ihned vyrukovat s "fantasy" prvky, nýbrž se naopak co nejdéle snažil setrvat v reálné, ale o nic méně hororové atmosféře - skoro by se dalo říct, že tentokrát žádná nadsázka, jen nefalšovaný strach z prostředí blízkého diváku... Ale ne tak docela, film sice s béčkovými prvky bojuje pomocí depresivně temné atmosféry, ale její budování je poněkud přezrálé, Mláďata jsou trochu zdlouhavá (ukecaná, přitom dialogy žádná bomba) a nepřišla mi zdaleka tak nápaditá jako Videodrome, vtahující jako Moucha, či strašidelná, abych po nich nemohl vklidu usnout. 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí něco tak svérázného jako Cronenberg v ráži. Nechám čtyři hvězdy a slib, že si tuhle zvrhlou jízdu budu muset zopakovat. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, originální, ale místy silně nechutný horror. Jedno z raných děl Davida Cronenberga potvrzuje jeho pověst velmi svérázného filmaře, který se nebojí kontroverzních námětů. Není tu ani špetka nějaké stylizace, žádné pomrkávání na diváka, že to všechno je jen jako, žádné odlehčování. Naopak, jde o jeden z nejodvážnějších a nejtvrdších počinů filmového horroru 70. let. Zatímco různé italské gore snímky nelze brát zcela vážně, a násilí a brutalita v nich bývá jen sledem účelově morbidních obrazů, The Brood je nekompromisní. Je to vlastně sci-fi. Bizarní, ale při vší bizarnosti až odporně reálné. The Brood děsí svou opravdovostí, která je na samé hranici šílenství. Jestli ne nejlepší, pak asi nejsilnější Cronenbergův film. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu jak tohle mohlo přivodit skoro až trauma několika uživatelům, protože mi to přišlo takřka bez hororový atmosféry, jen pár průměrných lekaček a že bych z těch malejch "dětí" měl strach to se teda taky říct nedá, krom toho ty psycho sezení mě dost nudily. Jediný co tak trochu boduje je hudba Howarda Shore a jak už to tak u těhle starejch hororů je, tak i konec se poved, tam mi konečně předved asi 10ti minutovou parádní hororovou scénu a musim říct, že sem si jí s chutí užil, ale to co bylo předtim si tu chválu fakt nezaslouží, hrůza z toho fakt jde jen minimální, drsný to je jen tak zlehka a realný to neni vůbec. Trošku mi přijde, že sem asi viděl jinej film než ostatní, protože jak to tady tak čtu, tak tady je samá chvála na něco co film vůbec nenabízí. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Shivers mě nudily, ale tohle už dějově udrží pozornost a je to správně zlověstné (nepříjemná scéna útoku na učitelku ve školce před zraky dětí), obzvlášť Samantha Eggar jako labilní ex-manželka plná hněvu. Plus charizmatický Oliver Reed. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez pupku, bez genitálií, bez vychování aneb vraždící Krytináři v zimních kombinézách v akci! Úchylný gynekolog ze země javorového listu zase řádí. Tělesné deformace, bizarnost, psychologický nátlak, autorovo vyřizování si účtů s ex-manželkou, tradičně vysoká technická úroveň, ale chybí tomu tah na branku reálné hrozby a naopak přebývají řeči, v kterých se Cronenberg zbytečně zamotává jak líná moucha v pavučině. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je Javier Bardem výrazově podobný na Olivera Reeda - nutno podotknout, že ten je v Mláďatech každým gestem uhrančivě démonický. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som vyberal vybrat tie najpochmurnejsie, najmrazivesie a najdesivejsie horory, The Brood by ma napadol medzi prvymi. Ani na chvilu nepolavujuca neprijemna atmosfera, napatie, na divakovu psychiku tvrdo utociace sceny, a drvive finale. Cronenbergova zvrhla fantazia prevedena do filmoveho utvaru fantastickym sposobom. Netradicne situacie dali obrovsky priestor hereckemu prejavu a herci to aj naplno zurocili. Hned prva terapia s doktorom Raglanom bude pre vas skvelym prikladom. Exkurzia do miest, kde ma ludsky hnev hmotnu podobu. (9/10) ()

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama