Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Strašlivě neuvěřitelně romantické, ale kvůli výkonům Natalie a Ashley a kvůli pár extrémně povedeným scénám bych se na to podíval znovu - jednou:) Děvčátko s medvídkem musí dojmout každého. 60% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ideální film na přepínání. Běželo to jako kulisa a stihnul jsem při tom zkouknout i konec Futuramy a Earla a dějově jsem v podstatě o nic nepřišel. Vždycky je tam hrozně dobrácká nálada a pak se stane tragédie a furt dokola. Nejvíc mě dostalo tornádo. To už bylo hodně přehnaný, jak tam Natalie Portman vlála na schodech. Herecky se mi nejvíc líbila Ashley Judd. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel celkem nuda, kterou nevytrhne ani Natalie Portman a Ashley Judd. Sice pár světlejších momentů to má, ale nic zásadního, kvůli čemu by si člověk pamatoval, že to vůbec viděl ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zase budu za exota, ale co. Mě se tahle romantika na entou líbila. Natalie Portman jako Novalee, která má strach z čísla 5 a opustil ji manžel u Wal-Martu, byla moc roztomilá, Ashley Judd byla taky dobrá a vůbec celkově se film nese v tak pohodovém duchu, že nebudu mít problém pustit si jej znovu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je mi líto. Natalie je sice opět roztomilá, ale sama tuto rozplizlou romanťárnu utáhnout nemůže. Na to by potřebovala nějakou výpomoc anebo zajímavější scénář, ve kterém by se odehrávalo i něco, co divák předem neočekává. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Natálka, přátelští lidé ve filmu, hodně se toho ve filmu událo -film je ovšem hodně zdlouhavý a sledování je náročné/// Film je z 85% drama, ze 14% romantický a z 1% komedie. To jen aby bylo jasno o zařazení snímku. Rozhodně nejde mluvit o tom, že by byl snímek jakkoliv zábavný či snad vtipný. Děj je po celou dobu hodně vážný, až na poslední minutu kdy je opravdu dojemný. Je to tedy spíš příběh o tom jak se mladá zbouchnutá dívka snaží protloukat životem a často narazí na přátelské lidi, kteří jí pomohou z nejhoršího. Rozhodně se nejdená o klasický příběh o popelce a než dojde ke svému štěstí bude jí to trvat 119 minut čistého času. Toho filmového pak zhruba 5-6 let. Dost zvláštní film, řekl bych asi s trošku utahanou réžijí. No ale rád jsem zas po dlouhé době viděl Natálku./// Celkem 56%/// ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiš nééé. Jako romanitcké filmy moc nemusím, avšak najdou se výjimky, ale tohle fakt neeee. Natalie Portman jako naprsoto hloupá dYlča ve filmu ! :-))) Asi to bylo účelem, ale mě to teda nechytlo. Naprosto trapné scény. Konec už byl trochu lepší, ale ani tu hvězdu nemůžu dát. Potenciál to mělo hodně malý. 4% = odpad! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Novalee je sedmnáct a je těhotná. Má namířeno do Kalifornie v doprovodu svého poněkud egoistického přítele a pofidérního muzikanta v jedné osobě. A její život se zanedlouho změní. Při osudovém zastavení v supermarketu se stane něco, s čím nepočítala. Když se totiž vrátí z nákupu, tak zjistí, že její přítel je pryč a moc tam po něm nezůstalo. Dívka se tajně nastěhuje do supermarketu a živí se jídlem na prodejně. Jenže její úkryt bude vyzrazen v okamžiku, kdy uvnitř na podlaze porodí. Spolu se svojí malou dcerou se stává mediální hvězdou. Když ve filmu hraje Natalie Portman, vždy se dá od něho čekat poměrně zajímavé téma. Celkem něco málo tvůrci nabídli, sice se trochu drželi zkrátka a nepředvedli nic převratného, ačkoliv film měl něco do sebe a opíral se přinejmenším o dobré herecké obsazení, režijní přístup a neobvyklý námět. Vázla však interakce s divákem, horší dramaturgie a v rozhodujících okamžicích mu chyběla odvaha provokovat a nebýt tolik dojemný. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které vypadají povrchně a nepříliš povedeně. Přesto mají spodní proud, který je bohatý a obohacující, plný drobností, které jednou potěší, podruhé pobaví, jindy inspirují k zamyšelní nebo pohladí po duši.. tohle je jeden z nich a jsem za něj rád.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Natalie Portman, Ashley Judd a Joan Cusack jsou natolik přesvědčivé, že jsem dokonce chvíli uvažoval i o druhé hvězdičce. Ale to by scénář musel být alespoň trochu méně dementní a dialogy by nesměly být tak otřesné. Jestli ten román byl jen z poloviny tak špatný jako scénář, divím se, že ho vůbec někdo dočetl. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Po tomto som siahol z dôvodu, že som ležal s angínou a na HBO nešlo nič lepšie. Čuduj sa svete, ono to bolo celkom príjemné. Natalie je fajn, príbeh taký akurát. Do telky, na jednorázové stretnutie, môže byť. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pozitívom je len mladá Natalie Portman, ktorá však nemôže veľmi svoj talent ukázať, nakoľko film padá na slabučkom scenári. Kde nestíha strhnúť dejom, použije preromantizovanie, z ktorého je sladko až v konečníku. ()

Reklama

Reklama