Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá těhotná Novalee Nation cestuje z Tennessee do Kalifornie se svým sobeckým přítelem, rádoby muzikantem Willy Jackem. Zastávka poblíž supermarketu Wal-Mart v Oklahomě jí změní celý život. Když totiž vychází z prodejny, zjistí, že Willy Jack je pryč. Na parkovišti zůstal ležet jen její Polaroid. Osamocená a zlomená Novalee se tajně nastěhuje do obrovského supermarketu, kde si bere jídlo a zásoby přímo z regálů. Když přímo na podlaze porodí a její úkryt je prozrazen, stanou se náhle z Novalee a z její dcery Americus hvězdy. Novalee nachází novou rodinu a pomalu se mění z teenagera bez domova v úspěšnou a silnou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejná a nadbytečná pohádka o trubce, která ke štěstí přišla, ve který mají všichni chlapi buď traumata z ženských nebo ještě líp jsou naprostý parchanti, jako pan Klobouk.... Zbytečnost, která je spíš za trest než čímkoliv zajímavá a nic nezachrání ani pozvolna "stárnoucí" Natalie Portman. ()

Jeer 

všechny recenze uživatele

Na komedii to postrádalo humor (a ten, co tam byl mi nepřišel moc vtipný) a na drama to zase mělo naprosto nereálný a nesmyslný děj. "Romantiky" tam ale bylo požehnaně. To člověk jenom žasne, že má někdo odvahu tohle natočit... A pár postav mi tam šíleně lezlo na nervy, hlavně ta kamarádka hlavní hrdinky. Líbila se mi ale parodie na rockera a uhrančivé oči Jamese Fraina. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom pekne, aj ked jednoduche podla USA schemy, ale hraju to celkom dobre. S komediou to ma co akoze spolocne :-o?! Tazko pochopit toto skatulkovanie.. Tak este vztahova drama - azda s romantickymi pokusmi, povedzme, za tych par bozkov medzi rozbitymi hubami. Zmlatena zena, opustena zena, sex na detoch, porod v noci na podlahe, plna rit nemanzelskych deti, uraganom zabita tetka, trhli jehovisti unesu dieta,, - nocojaviem, kto sa pri tomtok udrbava a da to do "komedia", tak cest praci.. Ale 4* to myslim zasluzi, ma to hlavu a patu, pribeh o ludoch a sviniach, o hladani lasky a o obetavosti. ()

Faruco 

všechny recenze uživatele

Mě se to prostě líbilo, těžko napsat proč, ale líbilo. Děj je příjemný a dojemný a abyste neusnuli, objeví se tam i nějakej ten dějovej zvrat.. Co se mi však nelíbilo, byla scéna s tornádem, jak Novalee visela za nohy a držela při tom Americus, to už bylo trochu příliž. K závěru bych pochválil ještě scénář a kameru, která mě zaujala docela dlouhými střihy. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film prostě zbožňuju, tím nevrdím, že je dokonalý, to ani náhodou, tím jen myslím, že si i přes jeho nedokonalosti nemůžu pomoct a zbožňovat ho prostě musim. Pro mě se jedná o krásně vtipně smutný příběh, který je místy přeslazený až běda, ale na druhou stranu jsou zde scény, které tu přeslazenost ohořčují a některé i opepřují, zejména ty s Ashley Judd stojí za to. Nevim proč, ale tohle jsem snad viděla stokrát, a zatim se mi nestalo, že by mě to začalo nudit, prostě skvělé (i když jak tady koukám na ta hodnocení, tak asi jen pro mě). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Univerzita na konci filmu, která se má nacházet na East Coast, je ve skutečnosti Baylorova univerzita ve Waco v Texasu. (HappySmile)

Reklama

Reklama