Reklama

Reklama

Balance

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Západní Německo, 1989, 7 min

Obsahy(1)

Kdesi v hmlistom priestore sa vznáša plošina, na ktorej stojí päť mužov, ktorí udržiavajú jej rovnováhu. Zrazu sa jednému z nich podarí kdesi z neznáma vyloviť červenú hraciu skrinku, no po počúvaní hudby z nej túžia aj ostatní. Kvôli svojmu sebectvu, neprajnosti a chamtivosti sa snažia mať skrinku len každý sám pre seba, pričom postupne padajú z plošiny, až na nej ostane len jeden muž. Ten sa ocitá na jej okraji a oproti nemu na druhej strane leží skrinka, avšak sám je úplne bezmocný aby sa k nej dostal. Krátky film dostal okrem Oscara aj niekoľko ďaľších ocenení. (curunir)

(více)

Recenze (57)

pepino 

všechny recenze uživatele

Animák s takto absurdním dějem jsem ještě neviděl. Nějací vysocí lidé. Kdo jsou? Co dělají na té podivné plošině která se vznáší ve vzduchu? Spíše ve vzduchoprázdnu... A co má znamenat ta skřínka? Přitom za zdánlivou absurdností a nejasností se skrývá perfektní metafora na lidskou společnost plnou chamtivosti a zákeřnosti...Nejzvláštnější a přitom nejuhrančivější animák co jsem kdy viděl. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Wau, hodně drsné. Za prvé vypadali napůl jako Fantomas, napůl jako Voldemort. Za druhé brilantní nápad. Za třetí v jednoduchosti je krása. Za čtvrté všeci jsme sobci a pak to skončí tím, že zůstanete sami i bez hračky jako tady ten VoldemoFantomas číslo 33. P. S. Jak elegantně zkopnul toho posledního aka.. já si pískám, já nic. Možno zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=vZiEt5RUYSk ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Lidskost/empatie a rovnováha s vlastním okolím, to jsou věci, kterými naše dnešní společnost zrovínka moc neoplývá. Oproti tomu, závistivost a chamtivost člověka je dnes standardní jev. Není důležité, jestli naše lidská populace na světě čítá 50 osob, 2 miliony nebo 10 miliard lidí. Důležitá je koexistence mezi námi navzájem a i Zemí jako takovou. Pokud si to včas neuvědomíme a nezačneme se podle toho chovat, můžeme to rovnou hromadně zabalit. Protože balancovat na hrotu jehly se dá pouze nějakou dobu. A až dohraje muzika a my budeme zahnaní do kouta, bude už na vše pozdě. Za mě 95% Ke shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=vZiEt5RUYSk ()

Ligter 

všechny recenze uživatele

Logická hádanka, animované ztělesnění lidského sobectví, vyjádření síly jednotlivce, který by bez společnosti nemohl fungovat? Ať tak či onak, německý krátký počin je fascinující. Předně v absolutním využití prostoru (plošiny), jehož pohyb závisí čistě na... pohybu. Vzájemná závislost všech postav na sobě samých a zapojení cizorodého prvku v podobě hrací skříňky tak vytváří na jedné (doslova) malé ploše velký konflikt. Balance je manifestem síly totálního minimalismu. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Oh, I'm impressed. This is something so original that I lack proper words. A proto jsem začal psát anglicky. Vskutku, díky youtube a dalším video stránkám se na to může podívat každý. A opravdu, každý, kdo se na to podívá a je alespoň trochu vnímavý a ví o světovo-politické situaci, tak pochopí. [url] http://www.youtube.com/watch?v=0Yj3x4AELDw [/url] ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama