Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

Uesbe 

všechny recenze uživatele

je to veľmi príjemné a kvalitne urobené, chvíľami ujeté, chvíľami dojemné, chvíľami aj uveriteľné....... pre mňa jeden z mála znesiteľných romantických filmov...... ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pre tento film mám jednoducho slabosť. Príde mi zábavný, milý, iný než filmy tohto druhu. A ja by som sa napríklad dokázal stotožniť s rolou psychopatického ľudožravého robota vo vesmíre. Fakt. ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Ale ano, jako odpočinkový film na nedělní odpoledne, který nemusíte už vidět znovu, to funguje a pobaví. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

"Čitatelia Koňa a Psa, Vám fandia!" Život je nepredvídateľný a má veľký zmysel pre karmu a humor. Prvá polhodina výborná, svižná, vtipná, nepredvídateľná.. Spike je prípad sám o sebe. Pri romantických filmoch je problém spraviť poriadnu zápletku a začať pekne dej, to sa v tej polhodine podarilo a výborne, ak by sa dotiahol .. bol by to jeden veľký, komediálny s najtriviálnejším nápadom, pri tom jednoduchým a krásnym-láska. Tu môžete konečne, kde sa nepreháňa výrok: "Milujem, ťa"... pekná romantická filmovka, len neočakávajte veľké estetické, ponuré, filozofické dielo, kde sú spiritualistické zábery .. k tomu dlhé. Hugh Grant si zaslúži moju veľkú pochvalu, pretože stvárnil svoju postavu veľmi DOBRE. Ženská záležitosť, kde si dokážete navnadiť svojich partnerov, tá moja to spravila. Dobre ušitá romantika, z filmového hľadiska mi nedovolí svedomie mu dať hodnotenie, viac ako 3* /50 %/ ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Budu asi divná, ale mě se to nelíbilo. Přijde mi to o ničem a navíc mezi nimi absolutně nic necítím, žádný náboj, láska... vážně vůbec nic. Dávám 3, přeci jen je to jeden z těch úžasných filmů, ale ... nic, co bych musela vidět. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna jak vyšitá, ovšem vyšitá dokonale, místy až půvabně. Jedno oko jistě při jejím sledování nezůstane suché... ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

" Som tiež iba dievča, čo stojí pred chlapcom a žiada ju aby ju miloval". Tiež čakám, že ku mne do práce zavíta svetová hviezda v podobe nádhernej ženy a spoznám sa s ňou. Že ju zoznámim s rodinou a priateľmi a budeme sa spolu prechádzať nočným mestom, prelezieme plot do súkromnej záhrady a tam na lavičke ju pobozkám. A ona sa do mňa bezhlavo zamiluje a keď ju spoznám bližšie zistím, že je tiež len človek, ktorý má svoje problémy, že chce napríklad niekam vypadnúť, kde ju nikto nepozná, že tiež túži prežiť skutočnú lásku. Síce sa pár krát pohádame kvôli zbytočnostiam, pár krát sa rozídeme, ale cestu k sebe si nakoniec vždy nájdeme. Pretože takého muža ako som ja už nenájde. A ona to vie. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Tento film mi úplně nesedl. Hrdinka mi nepřirostla k srdci a u herce Hugha Granta pořád nechápu, proč ho všichni tak žerou. Ale tak docela pěkně se na ten film kouká a líbili se mi kamarádi Williama. ()

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Konečně. Konečně jsem viděl tenhle tolik známý film. A musím všechny protagonisty pochválit. Ačkoliv nejsem na romantické komedie stavěný (většinou mi totiž přijdou neromantické, ale hloupé a hlavně zoufale nevtipné), zde jsem se náramně bavil. Ne že bych se za břicho popadal, ale takový ten milý úsměv mě vlastně neopustil po celou dobu sledování... Nedá se říct, že je to film bez vad, naopak, ale i ty vady k němu patří a jsou tak nějak krásné, stejně jako život. No a konečně musím vyzdvihnout atmosféru. Ta je to, co tento filmík pozvedá nad jiné... ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Příjemná a pohodová romantika s happyendem. Navíc na Julii Roberts se docela dobře dívá a Hugh Grant je celkem sympaťák co má v tomhle filmu skvělé přátele... Jen se mi zdálo, že občas měl film slabší chvíle... ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Popri skvelej Julii Roberts vyzerá Hugh Grant ako úplný amatér. Síce hrá nesmelého predavača kníh, čo by jeho výkon čiastočne zakrývalo ale i tak mi jeho herectvo nesedí. Tento film mi dosť pripomína Pretty Woman a jeho šťastný koniec, ale predsa je tu jedna odlišnosť - pracháča tu hrá tentokrát žena. A na záver ešte jeden chrobák v hlave. Ktože je to ten Spike? Takého uleteného týpka som už niekde videl! No predsa Rhys Ifans ako excentrický DJ Paul Bulva z Klubu sráčov! ()

Hollister 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná, ale ničím výjimečná romantická komedie. I když něčím vyjímečná je a to postavou Ifanse za kterou dávám 3*. Vždycky když se objevil nebo promluvil, válel sem se smíchy. ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem někde četl, že jde o nejromantičtější film všech dob. No to se mi udělalo zle a nikdy si to nepůjčil. Až včera jsem tomu dal přednost před 50x a stále poprvé a myslím, že jsem udělal dobře. Britské romantické filmy s lehkou dávkou britského suchéh humoru mám rád od té doby co jsem viděl Láska nebeská a Bridget Jones. Tak jsem si řekl, že zde hraje Hugh Grant, že to nemůže bejt špatné a taky nebylo. Jde o typickou komedii opepřenou o Julii Roberts, kterou moc nemusím, ale zde mi moc nevadila, která hraje filmovou hvězdu, která se zamiluje do obyčejného majitele knihkupectví. Samozřejmě je zde pár rozchodů a usmíření a parta kamarádů + navíc Grantův spolubydlící v podání Rhys Ifans, kterej se stará o většinu vtipných scén filmu. Julia Roberts zahrála dobře, protože hrála asi sama sebe že. A její proměna ze skromné herečky, která se tváří mile a chová jako obyčejný člověk se ve společnosti svých hreckých kolegů chová jako arogantní nafoukaná snobka. Hugh Grant jako vždy hraje tak jak se od něj očekává, takže žádná výtka. Navíc to britské prostředí, které tomu dodává tu romantiku a k tomu celkem dobrá hudba. Dále je zde spousta odkazů na různé slavné filmy, které lze vypozorovat z vyprávění Julia Roberts. Dal bych plný počet, ale mělo to šílenou délku a občas jsem se i nudil. ()

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Nějak začínám přícházet na chuť romantickým komediím, alespoň teda těm britským. V rámci žánru velice dobrý film. ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama