Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (656)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Další příběh o tom jak Popelka (Hugh Grant) ke štěstí s bohatým princem (Julia Roberts) přišla. Tentokrát s britským humorem. V rámci žánru to patří k naprosté špičce. Je to milé, je to romantické, je to neskutečně zábavné a Julia je tam hodně sympatická a kouzelná, i když sexy ženskou si představuju jinak. ()

skepticka 

všechny recenze uživatele

Príbeh nebol vôbec zlý, len ho zase nevypilovali tak, aby sa divák trochu nenudil.Naviac Hugh Grant na mňa pôsobí tak asexuálne a nesympaticky, že mi to kazilo dojem z celého snímku.Romantika nie je môj šálok kávy, netvrdím, že ju v sebe vôbec nemám, ale dokáže ju vo mne prebudiť len dielko, ktoré by muselo mať rozhodne väčšie grády.Takže zlatý stred. ()

petrxx 

všechny recenze uživatele

občas zábavné blbinky vedlejších postav, ale nějak mi neseděla zápletka hlavních hrdinů... přišlo mi to nucené ()

chlievik 

všechny recenze uživatele

Keď toto je najlepší film, ktorý si pozriem na Vianoce, na Štedrý Večer, tak televízia je skysnutá melasa, a mohla by vysielať od rána do večera kľudne aj C-čkové horory, a kritici by mohli napísať, že to stojí za to. Film je hroozne gýčový, pre priemerných ľudí, pre masu anglických hlupákov, ktorí chodia v piatok do kina na Leicester Square a v sobotu niekam sa ožrať do Walkabout. Ale páči sa to aj sporiadaným rodinkám, aj tínedžerkám, a skôr ženy sú fanúšičkami tohto filmu, mno... jednoznačne bolo cieľom tvorcov to predať. Spočiatku je to hrozné gýčové, ale keď sa človek zapozerá, oddýchne si aspoň od každodenných "swat"-ových scén a akcie, a aj sa dokáže sústrediť na ten pitomý dej. Neviem prečo do úloh romantikov obsadzujú práve Robertsovú, veď nie je nijako výnimočná, ani príliš krásna, ani herecky dokonalá, nič, ani nad rámec inteligentná. A prečo vôbec Hugha Granta, to netuším. Moja kámoška, slovenská prostitútka pracujúca v Londýne, mi povedala ešte v toku 2003, že pravidelným návštevníkom ich bordelu (pardon, tanečného klubu) je tento známy herec. Neviem, to ľudia nevidia, že tie jeho ksichty sú len silené, neprirodzené, a skutočne ku***nícke? Veď on ani náhodou nie je romantický človek, to vidieť tak jasne, kokso. Ale emočne do muža zahľadená žena je tým najsprostejším typom humanioda vo vesmíre. A to je asi dôvod, prečo do týchto úloh obsadzujú práve takýchto... *** ..Jeho láska je asi ako fetovať Prozac v nebi. A hoci je každá veta a scéna vo filme neuveriteľne predvídateľná, hoci Hughov úsmev je nechutný a trápny, a hoci vidieť na Julii Robertsovej, že jej Hugh Grant ani ako človek neštiumuje, a on, nafúkanec, si to neprizná a povie, že je "sprostá hus", jednoducho vidieť z ich reči tela ako si vôbec nie sú sympatickí, hoci je dej tak naivný a primitívny, že ma to až fyzicky bolí, dá sa pozrieť si to, a zniesť tie dve hodiny, ale popri tom zostaňte na IRC-ku, a to nielen cez reklamy. Naivná až nechutná aaakože "romantika", ale pozrel som si to, žijem, a keďže som idiot, aj som si poplakal :D ()

Poga 

všechny recenze uživatele

Vcelku inteligentný, zábavný a vkusný film. Čo je úspech, keďže J.Roberts hrala asi tak dve dobré úlohy a H.Grant je na tom veľmi podobne. Toto má spád, vtip a aj príjemnú atmosféru. 75% ()

Alekks80 

všechny recenze uživatele

V rámci romantickejch komedií je to docela slušný a Julča je jako obvyklé krásná. Jenže jediná vtipná scéna (časopis kůň a pes) situaci nezachrání, Grant je jako obvykle nesympatickej a jeho spolubydlící mě vytáčil aniž otevřel hubu. Trocha kýče, nic moc exteriéry a víc než tři hvězdy to nedostane. ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi sympatický film. Původně jsem měl v úmyslu dát čtyři hvězdy, ale pak jsem marně přemýšlel, za co bych ji tak mohl strhnout, ale moc toho nebylo. Prakticky jen příliš ztřeštěná první večeře. Jinak je vše tam, kde má být. Granta moc nemusím, ale sem se hodí, a Julia je snad nejroztomilejší ze všech filmů, co jsem s ní viděl. Nu, a když si sedne hlavní pár, je toho už jen málo, co se může pokazit. Tady se to naštěstí nestalo a tímto pasuji Notting hill na mou nejsoblíbenější slaďárnu. Přestože jedna scéna je tam regulérně navíc (roztržka po společné noci), jinak to šlape jako hodinky. Drobnou vadou na kráse je pak český překlad. Některá slovní spojení tahají za uši a prokazatelně zabil minimálně jeden dvojsmysl (Pandora's box). Nicméně se na to kdykoli kouknu znova. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi líbí po každém shlédnutí víc a více. Romantická komedie jak má být. Krásná Julia Roberts, sympatický Hugh Grant, kterému jeho knihovníka skutečně věřím, jeho rodinka a kamarádi.... ne, prostě je to moje srdcová záležitost a nemá smysl psát tu proč se mi tak moc líbí. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který znám v angličtině, a za český dabing by strhávala nějaké bodíky. Angličtina chybí a čeština není ono. Je to romantická komedie, a nejúžasnější je na tom kromě Julie Roberts Rhys Ifans. I když mu ostatní kamarádi a známí hlavního hrdiny srdnatě sekundují, tak on je z nich nejlepší. Je prostě správně a nevulgárně ujetý. Julie a Hugh měli těžký úkol, oba dva jsou kladní hrdinové a nehrají dramatické role. Sice kontakt mezi sebou kazí a zase napravují, ale není velký prostor pro hluboké pocity. Film ale nenudí. Příjemná je hudba a nápadité je i ztvárnění uplynutí jednoho roku. To se povedlo. Bouchla mě do očí jedna chyba, a to byl účes sestry. Po roce měla upravené vlasy, ale v dalším záběru, když přináší telefon, má zase starý účes. Do konce filmu už ale zase nový. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Výborně "stravitelná" romantika. Julia i Hugh hrají perfektně, ale nejvíc se mi stejně líbil Rhys se svýma nápadama a upřímností:). A Londýn tomuto snímku taky vyloženě slušel. Dávám plný počet! ()

KeskarM 

všechny recenze uživatele

Dokonalá romantická komedie pro nové začátky. Dlouho jsem ji odkládala, ale stála za to. Velké plus za úžasný soundtrack "She", "Aint No Sunshine", "You've Got a Way"... a navíc Hugh Grant a romantická komedie je neoddělitelná dvojka. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Notting Hill byl jedním z nejvíce koukatelných filmů co jsem kdy viděl. Člověka to v prostě nějakým způsobem vtáhne a nechá ho hádat jak bude snímek pokračovat. Jsem velmi rád že před shlédnutím jsem o něm nic nevěděl a tak jsem si ho mohl vychutnat jako prvodivák a opravdu jsem si to vychutnal. Člověk však musí překousnout extrémně nepravděpodobnou prvotní zápletku, ale pak už se veze na vlně spokojenosti. Dokonce mě překvapilo jak byl snímek svou první polovinu vtipný. Julia Roberts a Hugh Grant byli fenomenální. Opravdu jejich výkon byl tak dechberoucí že si budu muset shlédnout více snímků s nimi. Pravděpodobně kdyby se takový příběh odehrával v americe, tak by mě tolik nezaujal, jelikož k tomuto příběhu vyloženě dopomáhá Londýn a britský šarm. Grantova rodina byla opravdu vtipná, ale nějak mi úplně neseděli. Vlastně jsem se zaměřoval opravdu jenom na Granta a Roberts. Extrémně příjemný film, který mi na chvíli dal pocit štěstí že svět není tak špatný. ()

Movielaik 

všechny recenze uživatele

Notting Hill prostě patří mezi špičku romantických komedií. Julia je tu krásná jako vždy, Hugh je sympaťák s celou svou rodinou a přáteli. Jeho spolubydlící Rhys Ifans je úžasnej divňák :-)) Je to prostě už klasika. Dnes 20.12.2020 shlédnuto (ne poprvé) na ČT bez reklam a paráda. ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama