Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to tisíckrát a nikdy nepřestanu věřit, že jednou, až budu v kanclu, do dveří vstoupí Zooey Deschanel, která si bude chtít koupit třícestnný kulový kohout z materiálu PVDF s pneumatickým pohonem (FC - bez tlaku zavřeno) doplněný o ruční páku a indikátor polohy se zlatými kontakty. To celé ve variantě BCF svařování a s těsněním FPM. Vznikne z toho láska jako řemen (z materiálu EPDM samozřejmě) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, ako je Nothing Hill vyzdvihovaný vo svojom žánri, je príliš málo originálny a plný klišé. Roberts a Grant znova nahadzujú svoje typické úsmevy a tak poteší jedine Rhys Ifans, ktorý si celý film ukradol pre seba. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie s Julií Roberts a Hugh Grantem. On hraje zmateného knihovníka a ona v podstatě sama sebe. Náhodou na sebe narazí a přeskočí mezi nimi jiskra. Pak se to trochu zkomplikuje. Nejlepší je ale Hughův střelený velšský spolubydlící Rhys Ifans. "Z jakého že jste časopisu? Jsem z Koně a psa." :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Curtis. Už tohle ve mě vzbuzovalo velký zájem. Pod taktovkou Rogera Michella zde můžeme vidět Hugh Granta a Julii Roberts v romantickém filmu, který je sice naložen ve spoustě klišé, ale pokud se na něj díváte ve správnou dobu (nejlépe s drahou druhou polovičkou), nemůže vás netrefit. Navíc potěší výkon spolubydlícího, kterého ztvárnil Rhys Ifans či výborné cameo Dylana Morana. :) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pro pointu mám pochopení, i když naivita příběhu, byť s jistou rezervou, je velká (romantické komedie jsou/byly, tohle je ovšem kalibr), ale všudypřítomná britskost a fungující humor to vytáhne. Rozhodně lepší než Pretty Woman. Vážně. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých neoblíbenějších romantických komedií. Pohodová a zábavná pohádka s řadou vynikajících scén, téměř dokonalou dvojicí (místo Granta by mi v roli Williama přece jen více seděl Colin Firth :-) a řadou skvělých vedlejších postav. Všechno tu dokonale ladí bezchybně sesazeno, nikde nepřebývá nic zbytečného, nebo přebytečného. Jeden z filmů, které neomrzí ani při x-té repríze.. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Svěží vtipná komedie se solidními hereckými výkony Julie Rober a Hugha Granta. Rhys Ifans V roli masturbujícího welšana je asi nejvtipnější postava filmu. Jediné co mi nesedělo byl ten konec, ale nemůžu mít všechno. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Mám rád Julii Roberts, nesnášim Hugha Granáta, mám rád romantické komedie, nemám rád britskou (ko)produkci. Čímž chci říct, že má chuť k projekci měla stejnou váhu jako nechuť. Kdo je rozený romantik se slabostí pro slaďáky, jistě si smlsne, kdo ne, bude na to zírat jak pablb. Já sice po celou dobu projekce nezíral jak pablb, ale mé pocity jsou převážně negativní bohužel a myslím, že právě kvůli těm důvodům, které jsem zmínil na začátku. Jakmile vstoupil na scénu Grant, doufal jsem, že oslepnu, nebo že alespoň vypadne proud. Když došlo na romantiku, tvářil jsem se jako kyselá p***l. Věřím, že kdyby tuto látku zpracoval James L. Brooks či Nancy Meyers byl by výsledek daleko lepší. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Spike a Martin ... to sú dvaja chlapíci, ktorým patria moje štyri hviezdy ... no a ešte muzike. A vlastne aj film je taká príjemná oddychovka. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Romantické, zábavné, americké. Čo na tom, že na konci nebudete vedieť, o čom to bolo... "Celoročná" scéna patrí medzi moje najobľúbenejšie v romantickom žánri... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie, které nejsou jen dílem Amíků, ale spolupracují s Angličany jsou od typicky Amerických hodně odlišný. Někdy v kladném smyslu někdy v záporném. Tady v kladném, protože tenhle snímek je velice milý, nijak netlačí na city nebo na humor. Je prostě nenucený a to se mi líbí. Bohužel film má i pár dost směšných scén, ale na 4 hvězdičky to je. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová romantická komedie, plná jemných vtípků a skvělých herců, hlavně těch ve vedlejších rolích. ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama