Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ačkoliv je příběh absolutně nereálný, díky příjemně poklidnému tempu, lehké romantice a špetce jemného inteligentního humoru se může řadit spíše mezi ty lepší romantické komedie. Julia Roberts je decentní, středně odměřená, ale stále lidská a vhodně pomáhá své postavě poukázat na to, že celebrity jsou taky jen lidi. Škoda jen, že film v některých momentech spadá dost do průměru a provařených/předvídatelných pasáží - celkové vyznění není nijak speciální, tudíž třebaže nejsem zklamán, v horizontu všech filmů musím zůstat na lepších 3*. 7/10 ()

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj spolubydlící, kterého za chvíli probodnu, mi nic nevyřídil." Spolubydlící Spike na mě zanechal větší následky než slavný romantický pár a to není dobrá vizitka pro film. Jenže Spike je postava z jiné ligy, takových se moc nerodí a tak to pro Annu s Williamem není až taková prohra. Do Notting Hillu jsem totiž zavítal v době, kdy mě ještě vzrušovala představa hollywoodské hvězdy, kterou ke mně přivede slečna Náhoda, ona se do mě zblázní a já to velkoryse přijmu. Dneska už vím, že by mezi námi byla jazyková bariéra, takže dokud se Megan Fox nenaučí česky, tak ať mě nevyhledává. Tedy pokud nechce jenom sex. To bych se sice cítil poněkud zneužitý, ale přesto jsem si poměrně jistý tím, že by to minimálně pro jednoho z nás byl nezapomenutelný zážitek. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj top ten film, komedie plná černého humoru od scénáristy Richarda Curtise, okořeněná hereckými výkony Julie Roberts a Hugha Granta, ale i božského Welšana Rhyse Ifanse a mnoha dalších. Viděl jsem to už asi osmkrát a kdykoliv můžu znovu, svíjím se smíchy od začátku do konce, v patřičných místech mne mrazí a jindy zase dojímá. P.S.: Taky bych chtěl být redaktorem časopisu Kůň a pes. Trailer: http://www.csfd.cz/film/17806-notting-hill/videa/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

90%.....SURREÁLNÁ, ALE MILÁ...Richard Curtis je zlatonosný Amorek stříbrného plátna. Spojí kohokoli s kýmkoli. Kuchtičku s premiérem, mezinárodní právníka s potřeštěnou novinářkou a... filmovou hvězdu s londýnským knihkupcem. Notting Hill napsal jako univerzální romantickou komedii pro všechny věkové,váhové a sociální kategorie...a přidal spoustu okouzlující britského šarmu, břitkých hlášek a jemných vtípků. Hugh Grant je jako ryba ve vodě coby mrkající stydlín, Julii Roberts stačí roztáhnout pusu od ucha k uchu a ironizovat samu sebe, Londýn osázený půvabnými figurkami rámuje tuhle nepravděpodobnou romanci šprýmovným espritem, ale strůjcem atmosféry je skvostný písničkový sountrack a čtvrť jménem Notting Hill. Když jsem jím naposled procházela, cítila jsem, že to kouzlo, které nutí přeskakovat ploty do cizích zahrad, dosud nevyvanulo. U scény z tiskové konference vždy roním slzy jak krokodýl nilský. Raději tedy neprozradím, kolikrát jsem NH viděla, a budu držet minutu ticha za ubohé mrkvičky, které byly zavražděny:) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Notting Hill je oblast v západní části Londýna v obvodu Kensington a Chelsea, severozápadně od Kensingtonských zahrad. Obytná oblast s domky a zahrádkami z viktoriánské doby před rokem 1900 byla dlouho zanedbaná, po roce 1980 však přišla do módy a dnes patří mezi dobré adresy. Svým románem „Napoleon z Notting Hillu“ ji proslavil G. K. Chesterton. (sator)
  • Severoamerické tržby byly 116,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 363,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama