Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (656)

golfista 

všechny recenze uživatele

Každý máme nárok na malou slabost, a já si nemůžu pomoct - je to moje nejoblíbenější romantická komedie se vším všudy (když nepočítám Lásku přes internet :). Nádherná Julia, sympaťák Hugh a jeho skvělá "rodinka" a úžasně ujetej Rhys. Sestava, která mě vždycky potěší. (Emily Mortimer v maličké roli je taky krásná i když se úplně vylíhla až v KIDovi :)) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jde Notting Hill v televizi,rád se na něj kouknu.Je to prostě strašně příjemná romantická pohodička,která člověka nikdy nezklame.Julia je zde překvapivě krásná a Hugha Granta jsem měl rád vždycky.Nejvíc mě ale vždycky dostává Rhys Ifans v roli spolubydlícího.Jedna z nejlepších romantických komedií. 80 % ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tak dějově nadupané ani tak širokospektrální, pokud jde o různé podoby neopětované i opětované lásky, jako Láska nebeská to úplně není. A tak vyzrálé jako třeba Na Hromnice o den více taky ne. Pro jednou příjemné, zvláště díky pekelné postavě ztvárněné Rhysem Ifansem, ale víckrát bych to asi vidět nemusela. *~ ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

I když je celý začátek filmu zvláště vypečené pokoukáníčko, které se drží zaběhnutých kolejí roztomile absurdní vtipnosti made by Albion (jupí), pár věcí se nečekaně zvrhlo a kouzlo bylo rázem fuč. Svou porci smíchu si u mě urval podezřele známý budižkničemu "Rufus" a jeho pokoutní číslo v knihkupectví, výtečné bylo též dostaveníčko s reportérem magazínu "Horse and Hound", spolubydlící Spike také nebyl "not that bad", jenže aby tohle všechno udrželo celý film, musela by se vystřihnout celá následující hodina a plus tlachů a křiklavě světobolných pohlednic do kapsy tisíci a jedné zamilovanosti, která je opravdu otravná a nepřesvědčivá. V Notting Hill se jinak opravdu nic zvláštního nestalo. A pak, že jsou britské romantické komedie sázky na jistotu, heh? :) BTW: Julia nic moc... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (37)

  • Dlouhý záběr napříč několika ročními obdobími byl natočený v několika záběrech v jeden den. Díky digitálním trikům to pak vypadá, že se Hugh Grant (William Thacker) vůbec nezastaví a plynule přechází z jara do léta a tak dále. (don corleone)
  • Když se skupina buranů v restauraci baví o herečkách, jeden z nich mluví o Meg Ryan jako o té, která „má orgasmus pokaždé, když ji pozvou na kafe“. Jde o narážku na slavnou scénu z filmu Když Harry potkal Sally (1989), ve které její postava Sally demonstruje, že ženy dokážou předstírat orgasmus kdykoli se jim zachce. (Thanoris)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama