Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

freddy 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s mými oblíbenými herci Julií Roberts a Hugh Grantem, navíc ozdobená velmi vtipným cameem Dylana Morana, který proslul jako hlavní představitel seriálu Black Books. Už jsem to viděl asi popáté a i popáté se mi to líbilo a já se bavil. Scéna se Spikem, který vyběhne před novináře jen ve slipech je prostě nezapomenutelná. Já tuhle romantickou komedii považuji za jednu z nejlepších romantických komedií vůbec a nemám k ní téměř žádné výhrady, ale přece jen oproti snímkům, kterým jsem udělil pět hvězdiček mi přijde slabší, a tak uděluji čtyři hvězdičky. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

90%.....SURREÁLNÁ, ALE MILÁ...Richard Curtis je zlatonosný Amorek stříbrného plátna. Spojí kohokoli s kýmkoli. Kuchtičku s premiérem, mezinárodní právníka s potřeštěnou novinářkou a... filmovou hvězdu s londýnským knihkupcem. Notting Hill napsal jako univerzální romantickou komedii pro všechny věkové,váhové a sociální kategorie...a přidal spoustu okouzlující britského šarmu, břitkých hlášek a jemných vtípků. Hugh Grant je jako ryba ve vodě coby mrkající stydlín, Julii Roberts stačí roztáhnout pusu od ucha k uchu a ironizovat samu sebe, Londýn osázený půvabnými figurkami rámuje tuhle nepravděpodobnou romanci šprýmovným espritem, ale strůjcem atmosféry je skvostný písničkový sountrack a čtvrť jménem Notting Hill. Když jsem jím naposled procházela, cítila jsem, že to kouzlo, které nutí přeskakovat ploty do cizích zahrad, dosud nevyvanulo. U scény z tiskové konference vždy roním slzy jak krokodýl nilský. Raději tedy neprozradím, kolikrát jsem NH viděla, a budu držet minutu ticha za ubohé mrkvičky, které byly zavražděny:) ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Curtis. Už tohle ve mě vzbuzovalo velký zájem. Pod taktovkou Rogera Michella zde můžeme vidět Hugh Granta a Julii Roberts v romantickém filmu, který je sice naložen ve spoustě klišé, ale pokud se na něj díváte ve správnou dobu (nejlépe s drahou druhou polovičkou), nemůže vás netrefit. Navíc potěší výkon spolubydlícího, kterého ztvárnil Rhys Ifans či výborné cameo Dylana Morana. :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ta historka je podobně pohádková jako Pretty Woman, i když znám jednu děvku, která se časem dobře vdala, nebo v tomto případě herečku, která si vzala instalatéra. Jenže podané je to tak nějak divně - Hugh Grant vlastně hraje zcela pasivní postavu, která si musí nechat radit od přátel, sestry, matky a zaměstnanců, nepůsobí vůbec životně a vlastně je otázka, proč by se do něho měla nějaká herečka zamilovat a věnovat mu svou přízeň a odlesk slávy. Samozřejmě to cílí na slzičky, dojde na par nedorozumění, ale celkově se to za prvé strašně vleče (a ani potrhlí zaměstnanci obchodu nebo bláznivá sestra to nevytrhnou - a vlastně, proč jsou blázniví?, nestačilo, aby byli jen sví?), a za druhé je to takový sen mnoha obyčejných chlapů, že jednou nějakou tu hvězdičku okouzlí. Což je pěkná pitomost, taky jsem takové sny měl, a když se mi mohly splnit, zjistil jsem, že fakt není o co stát. Film totiž předhazuje jen ty povrchní problémy, jakým by teoreticky vztah mohl čelit (porno fotky z chudé minulosti, paparazzi (divné, že herečku nesledují, když chodí za knihkupcem), nezodpovědní kolegové... ale už vůbec se neřeší třeba její nedostatečná sebedůvěra, vztah k matce, možná přelétavost, nakolik je sama sebou a nakolik hraje i v životě, jestli ty její zvláštnosti jako veganství nebo něco podobného nepolezou chlápkovi na nervy, rozdílnost obou světů... Je toho hodně, kde podobné vztahy mohou a často narazí, ale to se v tomto filmu i přes jeho délku nerozebírá. Takže jo, je takový pohádkový kýč, který by v reálu fungoval zcela jinak, pokud by vůbec fungoval. Btw, můj postřeh - čím hezčí herečka, tím větší má problémy sama se sebou. Btw 2 - Julia je sice pěkná holka, ale přece jen na Audrey Hepburn nemá ani zdaleka. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch pár posledních, naprosto kýčovitých minut, dala bych i za 5. Romantická komedie jak má být, výborný soundtrack a skvěle praštěný spolubydlící. Proč jen všechny filmy musí končit takovým hrozným happyendem (svatba, děti a žili spolu šťastně až do smrti...?) - mně by stačil jako happyend jen fakt, že se ti dva prostě našli a rozhodli se zkusit být spolu, stejně jim to dlouho nevydrží :-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Dům s modrými dveřmi, kde bydlí William (Hugh Grant), je opravdový. Kdysi patřil autorovi scénáře Richardovi Curtisovi. Rok po natáčení byl prodán. Modré dveře byly odstraněny a vydražily se v aukci. Brzy po té se na zdi vedle domu objevilo graffiti s nápisem "R.I.P. blue door". Nový majitel pořídil dveře černé, aby dům nepoutal pozornost turistů. Nebylo mu to nic platné, protože nějaký dobrák zase nastříkal na zeď nápis "Toto jsou ty dveře z Hollywoodu". (don corleone)
  • Julia Roberts (Anna Scott) lehce upravila některé dialogy, aby "byly trochu američtější. V původní verzi jsem byla až příliš šarmantní a intelektuálská." (NIRO)
  • Záběry ve vstupní hale hotelu Ritz byly skutečně natáčeny v hotelu Ritz, ale mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní, aby nebyly ovlivněny skutečnými hosty. (don corleone)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama