Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (246)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak jo, asi bych měl spáchat sebevraždu, ale radši se chovám za populární dětskou hlášku: "To ne já, to ona!":) Pochopili jste správně, po tom všem co jsem o hrůzném Austinu Powersovi prohlašoval, jsem se i já dopracoval k tomu, že jsem strávil před televizí celých 94 minut, které tenhle film trvá. A teď proč za to může ona...Ona, jedině ona a nikdo jinej by mě nepřinutil Mikea Myerse sledovat...takhle se mi to i docela líbilo:) Prostě ať chcete nebo ne, ženské s náma dokážou hrozné věci:)) takže dost blábolů a výmluv a jde se k filmu - jako parodie na šedesátá léta je to super. Myers coby Doktor Zloun je taky super. Hudba, ta je taky super. Ale co není super, co je naprosto strašlivý a nechutný, to je Myers jako Austin Powers se svým aksamitovým oblekem, italskýma botama, nevím jakýma zubama, švédskou pumpou a arktickou hrudí...děsivý, bleeee...ale plus mínus objektivně (to určitě, pořád si pamatuju co se stalo před premiérou World is Not Enough:)) za ***. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi, abych vám představil……… sám sebe! Druhý a třetí díl Austina Powerse mě velice bavil, skoro jsem se styděl jak moc. Díl první je v mých očích znevýhodněn tím, že jsem jej viděl až jako poslední. V opačném případě bych jistě mnohé vtipy, i celkové pojetí snímku, považoval za originálnější. Parodie roztomile přiblblých bondovek, 60. let a filmů o megalomanských padouších vůbec je… roztomile přiblblá. Například, když během telefonátu vidíme rovnou osm obrazů, přičemž většina z nich ukazuje pouze předměty, které jeden z telefonujících vyjmenovává. Nezvyklá pozornost je rovněž věnována jinak přehlíženým zabitým strážným („tvého otčína přejel parní válec“). Fajne, a podobných blbinek je zde spousta, zcela jsem sice nechápal smysl hudebních předělů, ale do celkového ladění to výborně zapadalo. Špionátor hýří všemi možnými barvami, až jde hlava kolem, hýří krásnými ženštinami (Hurleyová je zde jenom pro dobrý dojem, ale natáčení si očividně užívala) a tu více, tu méně zdařilými vtípky. Šikovně si pohrává s trapností (zde by se měli inspirovat dramaturgové Českého lva!), i opakovaný vtip si udržuje svou vtipnost („doplňování“ různých intimních partií těla) a několik pasáží je natolik zdařilých, že jsem si přál, aby film nikdy neskončil („Margaret Thatcherová nahá v chladném počasí, Margaret Thatcherová nahá v chladném počasí…“). A navíc skvělá muzika…, ale nedá se nic dělat, dvojka a trojka mě každá zvlášť bavily o chloupek více. O chloupek. 70% Zajímavé komentáře: Djkoma, Superpero, Spectre ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poblázněná komedie s dokonalým pošukem Mikem Myersem v roli Austina Powerse, agenta, pro nějž není žádný zločinec dost nebezpečný a žádná žena dost odpudivá. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mike Myers naprosto žije s tou rolí. to co předvádí na plátně se jen tak nevidí a hlášky padaj jedna za druhou. Každý herec se přesně ke své postavě náramně hodí ať už je to Dr. Zloduch nebo jeho syn. Příběh je tak trochu klišovitý ale to nevadí pač jde hlavně o legraci, která zalepí i některé nudné pasáže ve filmu. Teda co to řikám nudné scény....no ono jich tam stejnak ani moc není. Dal bych 5 * ale občas mi to přijde až příliš klišovité a bláznivé například u Dr. Zloducha, který by mohl dostat i cenu za největšího magora na Zemi. --- Oh, behave! Yeah Baby, Yeah! Suck My Mojo! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle ujetá podívaná v hlavní roli s úchylem a šukézním agentem Austinem Powersem. Krásná Elizabeth Hurley. Ujetý scénář.... Někdo se pobaví někdo to vypne... Ale určitě mi přineste karamel :o)) ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Jak může toto považováno za komedii. Nezasmál jsem ani jednou. Nejvíc mě uráží ta stupidní propagace hippieského stylu života. Já osobně se směji nad normálními bondovkami a tohle je jenom s....a. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hardcore fanoušci bondovek ocení ty náznaky a odkazy. Hardcore fanoušci debilního humoru ocení ten zbytek. Jsem hardcore fanoušek obojího :-))))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. The Magic Piper (Of Love) - Edwyn Collins [3:50] ,2. BBC - Ming Tea [2:06] ,3. Incense And Peppermints - Strawberry Alarm Clock [2:48] ,4. Carnival - The Cardigans [3:38] ,5. Mas Que Nada - Sergio Mendes & Brasil '66 [2:40] ,6. Female Of The Species - Space [3:09] ,7. You Showed Me - The Lightning Seeds [4:07] ,8. Soul Bossa Nova - Quincy Jones [2:45] ,9. These Days - Luxury [3:12] ,10. Austin's Theme - The James Taylor Quartet [3:39] ,11. I Touch Myself - The Divinyls [3:47] ,12. Call Me - The Mike Flowers Pops [2:52] ,13. The Look Of Love - Susanna Hoffs [3:45] ,14. What The World Needs Now Is Love - Burt Bacharach/The Posies [3:57] ,15. The Book Lovers - Broadcast [3:33] ,16. Austin Powers - Wondermints [2:46] ,17. The Shag-adelic Austin Powers Score Medley [4:49], ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Blbost, která se ale se svým cílem, Bondem a jeho sourozenci, seznámila velice dobře. Takže se strefuje do neschopnosti zloduchů zahubit agenta, když mají příležitost, dává tvář jindy bezejmenným obětem, nechává Powerse vědomě podléhat léčkám, ženy skládat se k nohám "bondovým" či pronášet postavy ostentativně blbé hlášky - protože v takových filmech se hlášky pronášet musí. Tím pádem se dá říci, že čím pitomější ta hláška je, tím lépe se trefila do předlohy. Konečně ukazuje agenta 007 skrze zdejší jeho alter ego jako totální anachronismus, který se jen zoufale přizpůsobuje nové době. Myers je úžasně slizký a chlupatý, je vlastně stejně vlezle vnucovaným sex symbolen jako Bond, jen více nucený a méně sexy. Ale ta zápletka - ta už parodií na Bonda asi ani není - ta z něj čerpá přímo. To znamená, že demaskuje, jak je Bond často pitomý. Je tak pitomý, jako Powers. Silné **. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddychovka, které chybí trochu víc ujetosti, aby se mohla stát mým osobním kultem, jako se to povedlo druhému dílu. I tady je ale dokonalá karikatura rodinných intrik v podání Evilovic famílie a Austin rozjíždí své mujo do velmi slibných obrátek. Originální znění podmínkou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niekoľko ťažko zabudnuteľných pasáží (scéna s cúvaním) a originálne cameo roličky (s výnimkou Michaela Yorka, na ktorého je smutný pohľad). Ale inak je to prekvapivo viac nuda, ako, povedané Čechmi, sprosťárňa. Mike Myers a Jay Roach sa naplno odviazali až v dvojke a v trojke. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Austina Powerse byl posledni dil, ktery jsem nevidel a prisel mi hodne dobrej. Za vse samozrejme muze Mike Myers, at uz v roli magora Austina, nebo v roli Dr. Zlouna, ve ktere vypada Myers jak po lobotomii. Ostatni herci uz skoro ani nestoji za pozornost, jediny kdo me zaujali byla Elizabeth Hurley, ktera tam je beztak jen proto, aby mel Austin koho otravovat a pak malicka role Willa Ferrella. Co se tyce deje, tak zas tak debilni, jak by se od tohohle typu filmu cekalo, neni a je zhruba 90% hodne vtipnej. Pokud se nejakej blazen dival na Austina s dabingem, tak si muze z myho hodnoceni odecist tak 2*. Dobre jsem se bavil, ale na 5* to nebude. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ono. Ukaž svýmu hovnu, kdo je šéf." Špatný zrak? Mám! Křivý žlutý chrup? Mám! Extrémně chlupatou hruď? Mám! Do prostoru vyklenuté břišní svalstvo? Mám! Sebevědomí suverénně nejerotičtějšího samce planety? Tak to, s výše uvedenou výbavou, bohužel, nemám. Asi proto nejsem nejlepším světovým agentem, ale alespoň mne uspokojuje, že to jeden z nás krasavců dokázal - i když s nepatrnou pomocí švédské vakuové pumpy. Já tento stupidní humor prostě miluju, takže připravte krvelačné okouny, nastražte na mě sexy robotky, nastartujte vražedně rychlý válec, připravte mi koupel s Alottou Faginou a já dorazím hned, jakmile si zkontroluju nádobíčko a pokud se mi podaří otočit ještěrku v úzké chodbě Virtuconu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já sice na bláznivé komedie moc nejsem, ale Myers mě opravdu dostal. Austin Powers je skutečně vtipný, roztomilý a místy i dojemný. Jako celek je to sice trošku nevyrovnané, ale smál jsem tolik, jako u tří běžných komedií dohromady. A to se počítá. Yeah, baby, yeah! :o) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Filmy s Jamesem Bondem nemam moc rád, takže je zase tak detailně neznám a některý vtípky jsem proto asi tak úplně nepochopil. Ale přesto se mi tahle parodie docela líbila. Je to sice tak o třídu níž, než např. Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela, ale dá se na to koukat. Mike Myers tady dělá tak půlku filmu. A znalci Jamese Bonda si to asi užijou víc, než já. ()

Související novinky

Reklama

Reklama