Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (246)

choze 

všechny recenze uživatele

"PĚKNÝ HADRY. PATŘÍTE K HOTELOVÉ SHOW?" - "NE, JSEM ANGLIČAN." Mike Myers je jak vtipně, tak trapně přehrávající tornádo, buldozer, co před sebou hrne scénky geniální (smrt Willa Ferella, Dr. Evil vymýšlí po rozmrazení neaktuální plány na ovládnutí světa, Dr. Evil se synem na terapii...) i bolestně pubertální (nekonečné močení, Tom Arnold v kabince). Na každý pád dobře zná a miluje to, co velmi nápaditě paroduje, tedy splňuje základní pravidlo dobré parodie, a jeho záběr dalece přesahuje pouhou bondovskou parodii. S brýlemi svého idolu Petera Sellerse na nose, a s megašukézní Liz Hurley v černém koženém oblečku a la Emma Peel z Avengers po boku, si střílí rovnou z celých 60. (a 90.) let a přitom na nás hrne tuny odkazů a cameo roliček. No, nepodlehněte mu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na rovnoběžných kolejích jedou bok po boku Trapnost a Genialita - dva vlaky, mezi kterými Myers dělá roznožku ve stylu JCVD a občas se přitom potká v plné rychlosti s návěstidlem. To je Austin Powers: Špion, který se nedepiloval a s uděleným "Povolením ojíždět" - samozřejmě myšleno výhradně pneumatiky Jaguaru s motivem britské standarty Union Jack.. Pokud si myslíte, že Conneryho Bond trpěl alergií na bavlněné trenýrky, Mooreův byl homosexuál a padouch Jaws si čistí zuby pastou Aquafresh Whitening místo Antirezinu, odečtěte si klidně z mého hodnocení všechny tři hvězdy.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myers nikdy nebude môj typ komika. Bláznivé ksichty nechám prirodzeným talentom a nie takémuto gumenému primitívovi. Ale prvý diel sa svojou dobrodružnou časťou dal ešte celkom zniesť. 55%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Konečně parodie na Bondovky, která není vysloveně trapná a ve svém jádru obsahuje notnou porci originality. Mike Myers je příkladem zjevu, jenž zrovna k následování nevybízí, jako komik zastánce absolutního stylu a taky toho moderně fekalofilního. Ovšem to retro, které staví příběh do zvláštní roviny filmu sluší. Není nikterak přehnané, tudíž neubíjí. Ovšem ty hudební vložky mezi scénami trapností překypují a místo vložek kulturních, stávají se vložkami ze zboží drogistického a zachycují proudící nudu. Ovšem rozmanitost postav, již zmiňovaných kostýmů a taky přítomnost několika známých tváří dělá z běžné řadové komedie a retroparodie slušně koukatelné dílko. Krom trapných meziscének jest dalším mínusem ještě dost značné přehrávání gagů, tj. když se divák zasměje má scénárista tendenci v tom samém gagu pořád a pořád operovat až najednou pitvá. Pitvá divákovu trpělivost. Nejsou to čisté 4 hvězdičky, spíše tři a půl, z čehož ta půlka je právě za porci originality, která stojí na vzniku další známé filmové postavy. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nudná, trápna rádobyparódia Bonda a veškerého špio-streamu so silne prehrávajúcim Myersom (už dlho ma nikto tak neiritoval byť len svojou prítomnosťou na scéne) a humorom, ktorý sa s dobrým vkusom míňa kilometrovým oblúkom. Ta hviezda je za latex a iné lesklotiny na Elizabeth :) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než Austina ocenit na čtyři hvězdičky, ačkoli si uvědomuji jak moc je ten film vlastně dementní. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal daleko větší odvaz, daleko šílenější komedii, než jaká doopravdy byla. Mé očekávání sice bylo zklámáno, ale přesto to nebylo špatný, jen jsem postrádal víc humoru. Pár hlášek za to stálo: "Ukaž svýmu hovnu kdo je šéf" nebo "Pardon, to bylo jenom moje jídlo, co se na hladině vzhlídlo. Tak nás hezky pozdravilo a zas dolů vyrazilo." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

NEJ scéna. ..... -"Jedna švédská vakuová pumpa pro zvýšení erekce. " - "To není moje." -"Jedna stvrzenka za nákup této švédské vakuové pumpy podepsaná Austinem Powersem." - "To není moje." - "Jeden záruční list na tutéž švédskou vakuovou pumpu vyplněný ... Austinem Powersem." - "Vždyť já ani nevím jak ta pumpa funguje." - "Jedna kniha švédská vakuová pumpa a já aneb Povím ti, jak ta věc funguje. Od Austina Powerse." 60% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prvni nelitostny souboj mezi neodolatelnym Austinem Powersem a neprijemne nebezpecnym dr. Zloduchem byl dost prumerny. Mike Myers ukazal, ze role cvoku jsou mu souzene, jak to ukazal i v dalsich letech. Jako velky prinos vidim v Elizabetce Hurleyove, ktera je opravdu kunda i dnes! 5/10 ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Mam takovy pocit ze vsichni tady na databazi si hrajou na intelektualni veliciny, protoze hodnoceni perel jako je serie Austin powers je ostuda!!! Mike Myers balancuje na okraji propasti geniality a melam pada do trpanosti ale nikdy do ni nespadne, nebo jen kdyz chce! Jen tak mimochodem na imdb ma Austin 7/10 a 30 tisic hodnoceni coz hovori v muj dobry vkus:-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Od Austina Powerse jsem očekával větší koninu, než doopravdy byla. Pobavilo mě dokonalé vypilování skrytí intimních míst a pár dalších blbůstek, například s narážkami na "to" tam dole, ale myslel jsem si, že se budu smát častěji. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První Austin Powers je poměrně klasika, i když se ještě oproti dalším dílům drží relativně zkrátka. Jde o hodně sexy komedii (hlavně díky božské Elizabeth Hurley), která má hodně stupidních vtipů, ale najdou se i nápadité a dokonce i několik vyloženě chytrých. Celkově Špionátor není kdovíjak vtipným filmem, ale příjemně se na něho kouká a má svůj nezaměnitelný styl. (7/10) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je možné buď milovat nebo nenávidět. Průměrné hodnocení znamená, že uživatel ve skutečnosti film neviděl, nedokoukal, hrál při něm počítačovou hru nebo jenom nemá názor. Kdybych nedal plný počet, tak to musím hodit do odpadu. Austin vznikl propojením geniality, superfyzický kondice a sexuální dravosti s duševními a fyzickými parametry Mike Myerse. To se nedá odzívat. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +jo některé detaily jsou vtipné a zábavné, celkem se mi zamlouvala hudba -občas to bylo až moc křečovité, Mike Myers je idiot/// Austina Powerse nesnáším a jen když slyším o těchto filmech je mi k zblití. Před několika lety jsem to po 5ti minutách vypnul, ted jsem tomu dal druhou šanci. A můžu říct, že jsem se celkem bavil, ale je to fakt šílenost, magořina a člověk se občas ptá, kdo to mohl vymyslet. Přesto pár dobrých momentů se našlo a tak film nemohu střelit do odpadu./// Celkem 50%/// ()

Související novinky

Reklama

Reklama