Reklama

Reklama

Austin Powers: Špionátor

  • Česko Špionátor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj této komedie začíná v podzemním bunkru dr. Zloducha v Las Vegas - sešli se tu největší zabijáci na světě, aby se poradili, jak zlikvidovat britského agenta a zároveň světově uznávaného fotografa Austina Powerse. Ten zatím s pomocí své spolupracovnice paní Kensingtonové prchá před šílenými davy svých obdivovatelek. Jeho dalším úkolem je akce v klubu, kde se údajně chystá řádit dr. Zloduch. Tomu se však podaří uniknout tak, že se nechá zmrazit, a zřejmě hodlá ve své činnosti pokračovat v budoucnosti. Austin se proto rozhodne ho následovat. Po třiceti letech jsou oživeni. Austinovi bude nadále asistovat dcera paní Kensingtonové, půvabná mladá Vanessa. Přestože mezi nimi není právě soulad, musejí vytvořit sehraný tým a zabránit oživlému Zloduchovi v jeho spádech... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (246)

divak84 

všechny recenze uživatele

uplně stejný formát jako u filmového south parku. Solidní zábava, povedené některé vtipy, někdy fajn odkazy na jine filmy ovšem ty hudební vložky jsou absolutně mimo, nevtipne nevkusné zbytečné ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to líbilo, jako staršímu, který viděl to, co tohle paroduje, už musím hodnotit více kriticky. Narážky byly sice pěkné, ale parodie Jamese Bonda by měla být podstatně lepší. Tohle je bohužel jen špatně domyšlená komedie. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Horší než Austin Powers s Heather Graham a o hodně horší než další "díl" s Beyonce Knowles. Nějaké ty vtipné záležitosti tam jsou, ale nic vyloženě k popukání. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Parodie, kterou je možné buď milovat nebo nenávidět. Kdo se tím nechá unést, zažije parádní hodinu a půl. Kdo ne, ani to nedokouká. Mike Myers je velký komediální talent, přičemž mu skvěle sekundují Elizabeth Hurley a Michael York. Hromada nápadů, barev, šíleností a narážek na Jamese Bonda, kterou krásně shrnuje prosté přání, jež projevil Dr. Evil: "You know, I have one simple request. And that is to have sharks with freaking laser beam attached to their head..." P.S. Nikdy si to nepouštějte s českým dabingem! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento film se fakt těžko popisuje a hodnotí. Dokonale nádherná E. Hurley je asi jediné, v čem mám jasno. M. Myers je natolik kvalitní herec, že mu nejde nevěřit nic. Snad jen ten jeho sexappeal. Tomu asi nerozumí nikdo :) - z chlapů. A film? Skvělá parodie na Bonda a ostatní agentovky. Vtipné, dobrá hudba, povedená zápletka. M. Myers v roli Dr. Zloducha taky výborný. Nasmál jsem se jako kdysi. Jen ty věčné sexistické narážky mi vtipné prostě nepřijdou, ale považuji to za svůj problém. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

"When Dr.Evil gets angry, Mr.Bigglesworth gets upset. And when Mr Bigglesworth gets upset, people DIE!" ... no nie je to geniálne? Znalci bodnoviek musia oceniť túto potreštenú komédio-paródiu. Je pravda, niekedy to zachádza do trápnosti, ale práve na tom je to založené. Ono závisí od toho, či je na plátne práve Myers ako Dr.Evil, alebo Myers ako Austin. Každá z postáv má svoje pro a proti, avšak, ako som miloval výborných záporákov v Bondovkách, tak isto zbožňujem túto kreáciu. U tohoto filmu nejde len o rozosmiatie diváka vtipami, jedná sa o skutočne komplexnú paródiu, ktorá berie typické klišé a drví ho mlynčekom na mäso. Priaznivcom bodnoviek nemôžem inak než vrelo odporúčať. ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Žádnému z Powersů nemůžu dát míň něž pět... Kvůli dokonale blbýmu humoru, blbě dokonalýmu Myersovi a skvělým parodiím kde lepší ztvárnění záporáku, kladňáků, akčních scén, stealth akcí a všeho dalšího těžko seženete, ať už jde o sebelepší parodii.... 90% ()

Me6i 

všechny recenze uživatele

Austin má svůj styl a ten mé vtipové centrum zrovna moc neoslovil Nemyslím si že film je špatný ale ani dobrý ne - je to ani tak ani tak - proto 3* (už nevím v kterém díle ale opravdu super postava byl "mé mini") ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Jsou bláznivé komedie, které rozesmějí záměrně trapnými scénky, někde se tak hold úplně nezadaří... ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Mike Myers, jedn z nejlepších komiků současnosti válí v této brilantní parodii na Jamese Bonda... V dvojroli a to hrdiny i paoucha, některé scény a hlášky jsou k nezaplacení, například scény v kasínu patří mezi nejvtipnější, líbí se mi obsazení Setha Greena, který ma ve filmu dobrý vztah s otcem :). Jedna z mých nejoblibenějších komedií... // viděno celkem 7X, poprvé 8. Června. 2012 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V mládi jsem tohoto špióna sledoval s velkou chutí, teď při opakovaném sledování už tak nadšený nejsem, stále se jedná o vydařenou parodii na Bondovky se spoustou odkazů na tuto špiónskou sérii, avšak sexismus a vyšinutost Powerse je velice otravná, jakož i některé velmi pokleslé vtípky. Příběh je ale na parodii zdařilý, Hurley krásná, Dr. Zloduch a jeho impérium vydařené. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Určitě není tahle kýčovitá a pestrobarevná šílenost pro každého, ale mně se to jako parodie na bondovky líbilo. Mike Myers si obě své role užívá, já ho mám radši jako šíleného dr. Zloducha. Je tu spousta scén, které se nezapomínají, především couvání, nebo vztah dr. Zloducha a Scotta. Samozřejmě to má jednoduchý příběh, ale o ten až tak nejde, je to parodie. 55% ()

RipperJosh 

všechny recenze uživatele

Je to smutný. Pamatuju si, jak jsem u Austina Powerse s kámošem na základce brečel smíchy, scénu s přejetým henchmanem a jeho rodinou jsme si pouštěli tisíckrát dokola. No a o nějakých 15 let později to zůstalo tím jediným, co v člověku vyvolá aspoň nějaký úsměv či dokonce lehký smích. Jinak ale převládá hluboký v srdci žal nad totálně ztraceným časem, Myers předvádí hodně odpudivou bondovskou kreaci. Takže z původních čtyř hvězd, co jsem tu měl, jsem hodnocení srazil na dvě, přičemž ta druhá je čistě dílem nostalgie. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že má tenhle film svůj osobitý, specifický styl, a legendárním se asi stal právem, ale pokud jde o jeho skutečný obsah, musím říct, že pro mě osobně celkem podstatná část vtipů prostě úplně nefungovala. Většinou se tu sází na pubertální humor, někdy to zabírá, často to ale sklouzává do beznadějné trapnosti. Vtipy se tu taky často záměrně protahují, a většinou to na vtipnosti spíš ubírá než přidává. Rozhodně tedy nejde v mých očích o nějaký komediální klenot, ale jako kravina na nudné odpoledne funguje první Austin Powers slušně, těch devadesát minut uběhne jako nic, to zase jo... Parodii na bondovky si dokážu představit i v mnohem horším a méně nápaditém provedení. Taky se mi hodně líbily hudební přechody mezi scénami a postava Scotta Evila. 6/10 ()

Související novinky

Reklama

Reklama