Reklama

Reklama

Don Chichot

Co když dobrodružství Dona Quijota nebyla přesně taková, jak je známe z vyprávění? Přišla chvíle, aby nám Rucio – nejpodnikavější a nejodvážnější oslík v Kastilii vyprávěl, jak to bylo doopravdy. Rucio má plné zuby poklidného života, který tady v La Manche vede snad každý. Proto když se objeví možnost, jak prožít veliké dobrodružství, neváhá ani na vteřinu: Rytíř Měsíčního svitu vyzval Dona Quijota k neslýchanému souboji v Barceloně. Nejtěžší je přesvědčit koníka Rocinanta, který nectí se jako koník rozhodně nechová. Než aby svobodně cválal po kastilských pláních, lenoší raději doma. Dalším úsklalím je hledání způsobu, jak se vyhnout celé řadě nebezpečí, která je na cestě do Barcelony čekají: špiónským lasičkám, falešným Dulcineám, hysterickým vévodům... a hlavně tomu nejhoršímu ze všech - tajemnému Hrozivému rytíři. V těchto těžkých časech však není snadné být hrdinou... stejně jako pro osla není snadné být koněm nebo pro kohouta být tělesným strážcem... Anebo pro popletu být chrabrým rytířem. Dokáží se Rucio a Rocinante dostat k cíli? A pokud ano, podaří se jim porazit rytíře Měsíčního svitu? V jedné vsi v kraji La Mancha… začíná skutečné dobrodružství, ve kterém je možné naprosto vše! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Fr 

všechny recenze uživatele

Potulný rytíř bez lásky je jako tělo bez duše...... Hurá za Dulcineou z Toboga!!!.... Potulný rytíř Quijote s koníkem bez olympijské formy Rocinantem, obyčejný muž Sancha a jeho chrabrý oslík Rucio a kohout James, jehož kámoš by mohl bejt třeba Jet Li. Toto je obsazení nové výpravy za dobrodružstvím, na které nesmí chybět intriky, terorizující se zvířata a rytíři, z nichž každý chce být Don Chichot. Roztomilá animace vynikne až v závěrečném rytířském klání, které má vtip a spád. Ale jinak? Hledání čisté lásky rytíře de la Mancha mě zase tolik nebralo. A mladej ? Dejte si všude o hvězdu víc. Ale že by extra vrněl blahem, to ne. Bylo nebylo.... Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Považuji za povinnost poznat nejlepšího kámoše oslíka ze Shreka. 2.) Jsem veterán bitvy u Lipan a zapomněl jsem, kde mám slevu. 3.) Chystám se pasovat osla na koně. 4.) Důvěřuji skorosnoubence, že si mě bere z čisté lásky. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rytíř bez lásky je jako ryba bez bicyklu, animák bez kloudného vtipu může být dost snadno filmem bez diváka, nebo aspoň bez spokojeného diváka. Oslík je přiznanou vykrádačkou oslíka ze Shreka, Don Quijote je Don Quijote obohacený, aniž by to přinášelo další hodnotu, o trošku směšné snílkovské hrdiny, které si jen umíte představit, to celé ve stopáži, která je zkouškou divákovy trpělivosti. Jak mám ráda muzikály, říkala jsem si: No ty vole, ještě že se tam nezpívá. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pekný animáčik voľne inšpirovaný Cervantesovým románom "Dômyselný rytier Don Quijote de la Mancha". Oceňujem peknú animáciu a neodfláknuté dabingy ako aj český, tak aj slovenský. Mám len trochu pocit, že detské publikum by ocenilo jednoduchšiu dejovú líniu, ale rozprávočka o udatnom rytierovi a jeho sluhovi určite úspech zožne. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pěkná animovaná komedie ne nepodobná Shrekovi. Tedy alespoň, co se obsazení jedné postavičky týká. A tou je opět ukecaný oslík. Ačkoliv je příběh hodně znám, autoři jej pojali trochu netradičním stylem a nám se tak dostává vcelku slušné zábavy a pro ty nejmenší to bude jistě další pecka...teda já si myslím:-)...no uvidíme:-)70% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Slovenský dabing pridal na jednej hviezdičke..ináč je to taká poslabšia nová rozprávka, pri ktorej sa starší moc nenasmejú...ale očarila ma animácia, ktorá bola milá a pekná..celkovo slabšia rozprávka ale stojí za videnie ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Miguel de Cervantes y Saavedra by se asi divil, kdyby na vlastní oči viděl, co mu provedli s jeho předlohou. Doufám, že za to nebude chodit tvůrce tohoto animáku po nocích strašit, protože to mysleli určitě dobře, ale tak nějak to nedotáhli. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Myslím si že Don Quijote není a nikdy nebyl o animaci, takže já to nebudu řešit. V Čechách méně známý (už vůbec ne kultovní seriál z roku 1978 /viděl asi 6 lidí). Je to dost originální příběh, z kterého bohužel já tady nic nevidím. 2/5 ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Príbeh o oslíkovi je jeden z tých slabších animákov, ktorý existuje najmä vďaka priživovaniu sa na nápadoch originálnejších a zábavnejších počinov tohto žánru. Ale aspoň sa to scenárista rozhodol neskrývať a ponúkol divákom aj milú narážku na Oslíka zo Shreka. (45%) ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Přiznávám jistý nedostatek ve vzdělání... K přečtení Dona Quijota de la Manchy jsem se zatím stále nedostal... Podobnost se Shrekem jistě není náhodná, vždyť i sám oslík na ni naráží. Ale k věci... Každý tady jde za splněním svého snu, každý jiného... Ovšem projevuje se náklonost světa k happyendům, takže si je stejně nakonec splní... A nebo alespoň přehodnotí priority... Toto dílko oplývá jistou dávkou zábavnosti a proto lze pominout i nějakou tu dávku infantilnosti... ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Bohužel další slabý celovečerní 3D animák.Sice s výbornou hudbou(London Symphony Orchestra),ale se slabým dějem,který mi přišel velmi málo vtipný.Animace je jen o chlup lepší než v Kozím příběhu.Ale dalo se to dokoukat.Už jen kvůli Dulcinele.Je možné,že znalci knižní předlohy se bavili více,ale to já nejsem. ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Uf, uf... tak tohle se vážně nepovedlo. Na začátku to vypadalo slibně, když se oslík začal přirovnávat k oslíkovi ze Shreka. Potom ale nabral děj na absurditě a chaotičnosti. Celý film nezachránila ani závěrečná turnajová scéna s velkým happyendem. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Pohádka na víkendové dopoledne/odpoledne jako dělaná, i když se hodně snaží, na víc prostě nemá. Animace je průměrná, ale příběh inspirovaný veleznámým dílem o dobrodružství Dona Quijota je poměrně vtipný. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Animace velmi nedostatečná, příběh ničím neokouzlí ani nezaujme. Začátek vypadal nadějně, ale pak to celé spadlo do hluboké propasti nepovedenosti. Viděla jsem asi i horší dílka, ale i mnohem mnohem lepší. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv animace je pěkná, děj je tak složitý, že výsledkem jsou velké rozpaky. Cílová skupina měli být zřejmě hlavně děti, ale potom mi nehraje neustálé odkazování na příběh knižního hrdiny, resp. zde na jeho původní dobrodružství. Což mi přijde škoda, jinak to je solidní animák. Takhle dávám za tři. Po druhém shlédnutí přidávám ještě jednu hvězdu - počáteční rozpaky nad "pokračováním" knižního příběhu jsem hodil za hlavu a prostě si užíval veselý animák a potom je to určitě za čtyři. ()

mangui odpad!

všechny recenze uživatele

Animace příšerná, grafické provedení hrozné, děj nezajímavý a po půl hodině jsem to vypnul.... To tedy zlatý Kozí příběh... ()

Gor'seye 

všechny recenze uživatele

Občas som ani nevedel. kto je dobrý a kto je zlý...čo je to potom za rozprávku? Ale to bol aj tak len detail v porovnaní s "úžasným" dejom. ()

Reklama

Reklama