Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (306)

Lima 

všechny recenze uživatele

Románovou předlohu Stephena Kinga jsem četl, je to brilantní kniha a bylo mi jasné, že film se jí ani zdaleka nevyrovná. Přesto se povedl a Cronenberg se za svůj nejumírněnější film nemusí vůbec stydět. Dokonce si myslím, že je to jeho nejlepší dílo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní látka zpracována neambiciózním způsobem. Sebevražedné sebenabodnutí na rozevřené nůžky bylo dalším nechutným důkazem, že jde-li o smrt, bývají lidé nejvynálezavější . 60% Zajímavé komentáře: tron, genetique, Tommy987, Vitason ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller stavějíci především na vynikajících hereckých výkonech a skvělé režii. Cronenbergova strohost příběhu sedne, stejně jako překvapivě klidné a nekrvavé pojetí, které u tohoto režiséra rozhodně nebývá zvykem. Jenom se mi moc nelíbilo, že první zápletka je vyřešena kolem poloviny a pak se jede nanovo, čehož důsledkem působí snímek jakkoli, jen ne nerozbitně a celistvě. Horror movie of the year ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět další zfilmovaný román Stephena Kinga, co si o tom už člověk má myslet. Především by si měl připravit kapesníčky vedle křesla a za druhé hlavně pevné nervy, protože tohle je zase příběh nabytý emocemi na plno. Christopher Walken jako mlaďas byl velký frajer, ale tohoto filmu se zhostil příjemně, i když velkou část na tom má i samotný režisér. Příběh jako takový je zajímavý, co jiného také od autora románu čekat, jen už mi bylo uplně jasný, jak to všecko dopadne, protože když se chystám na Kingův příběh, většinou vím, co mě během toho bude čekat. Viz Zelená míle, Mlha, Vykoupení z věsnice Shawshank, a tak dále. Mrtvá zóna má ale v sobě takové určité pouto, které filmy současnosti nemohou nikde najít, možná je v něm ta mystičnost, která jím chybí, a to je docela škoda. Ještě že je stále co objevovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,766,616Tržby Celosvetovo $21,456,616║ Príbeh od Stephena Kinga veľmi sadol Cronenbergovi, spravil z toho delikatesnú záležitosť na čele s výborným Christopherom Walkenom, snové predpovedné sekvencie sú tiež dobre podané a veľmi dobre plynúce pre chod deja. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mrtvá zóna, na kterou navazuje nebo spíše z ní čerpá stejnojmenný seriál, který běží i na českých televizích, je jeho dalším zajímavým filmem, tentokrát asi nejvíce "normálním" z rané tvorby. Christopher Walken je skvělý a jeho obsazení bylo opravdu trefou do černého. Horší to je s příběhem, protože film, i když má slušnou atmosféru, tak naprosto postrádá mrazivější okamžiky, kterým scénář a příběh celkově nedává snad kromě jediného momentu šanci. Vize budoucnosti, kdy právě volený politik spustí atomovou válku, je asi nejlepším momentem filmu. Jinak se ve filmu jen chodí a občas hlavní postava někoho zachrání. Je to škoda, ale seriál v tomhle není tolik odlišný. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Konvenční film o tom, jak by to mohlo být, kdyby někdo dokázal předpovídat budoucnost. Od Cronenberga jsem čekal víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, skvělý Walken, slušná atmosféra,ale bohužel i pomalejší tempo. Ve filmu se prakticky nestane nic,co by mě překvapilo,nadchlo či potěšilo. Film pomalu plyne až do konce a je to škoda. Cronenberg se při tomhle filmu držel na uzdě, jelikož zde se jeho zvrhlá a nejsilnější stránka neobjevila. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak som tu, Johnny.“ MŔTVA ZÓNA patrí k tým normálnejším príbehom Stephena Kinga a Davida Cronenberga a hoci v nej obidvaja vykrádajú Kingovu a De Palmovu CARRIE (parapsychologické schopnosti, nábožensky fanaticky založená mama), vznikol kvalitný nadprirodzený triler s hereckými výkonmi, disciplinovane podriadenými inteligentnému scenáru. Predovšetkým úžasne vlasatý Christopher Walken citlivo dokazuje, že nie je len šťavnatým predstaviteľom podporných roličiek, ale skroteným skúseným zrelým hercom, ktorý utiahne i „vážny“ príbeh. Knižku som si napriek dojemnému koncu príliš neobľúbil, ale pokladám ju za jeden z najdospelejších románov Kinga – filmová adaptácia za ním nezaostáva. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/180327/Mrtva-zona-80.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film se syndromem osmdesátých let. Víc než čímkoli jiným zaujme Christopherem Walkenem, respektive zjištěním, že před dvaceti lety ještě nevypadal jako nějaký ztracený člen Addamsovy rodiny. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi se podařilo zachytit ducha Kingovy knihy v obstojné míře. Mamutí podíl na tom má vynikající Christopher Walken v hlavní roli, kterému jsem tu zničenost a zoufalství dokonale uvěřil. Takže i když z příběhu předlohy zbyla jenom páteř a místy pokroucená, celkové vyznění myslím zůstalo zachováno - po celou dobu má film nepříjemně drásavou atmosféru. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborný Cronenbergův mysteriózní thriller s trošku pokaženým koncem. Hlavnímu hrdinovi, člověku po překonaném kómatu schopnému předpovídat budoucnost, představovanému Christopherem Walkenem, bych uvěřil i svoji vlastní budoucnost. Začínám mít Walkena v oblibě, ukázal se skvěle i v Pravdivé romanci a v dalších filmech. Film je nejlepší tak do tří čtvrtin, následné odhalení tragické budoucnosti politika a řešení tohoto problému už tolik nefungovalo, film zde ve svém vyvrcholení paradoxně ztratil napětí a pointa tak trochu vyšuměla. Přesto jde o nadprůměr - díky Cronenbergovi, Walkenovi a scénáři dle Stephena Kinga. Trailer: http://www.sms.cz/film/mrtva_zona-1983/ukazka ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obrysy budoucnosti vidím ve svých vizích příliš mlhavě na to, abych s čistým svědomím zabil někoho, kdo může za to, že mi zítřky nenabídnou automaticky se doplňující ledničku a benzín zdarma. Johnny Smith však vidí mnohem jasněji a tak se rozhodne udělat to, co udělat musí. Já nemusím, takže jsem si našel čas na další z Cronenbergových počinů, který však, na rozdíl od většiny režisérových počinů, takřka postrádá punc úchylnosti. Přesto je to snímek napínavý a nepostrádající zábavnost, i když rok výroby je na něm přeci jen znát. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tomu vyčítat, jak málo to vystihuje předlohu, v případě Kinda je to často plus. Rozhodne však jde o značné Cronenbergovo vyměknutí oproti jeho předchozím filmům. Hrdinové nemají hloubku a z tématu šlo vytěžit mnohem víc. Rozuzlení se seběhne nějak podivně rychle a několik věcí vyloženě nedává smysl. Škoda, protože námět skýtá doslova neuvěřitelné věci a téma mohlo být proměněno na jeden z nejděsivějších filmů. Takhle je to bohužel jen promarněná šance. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavá Kingova kniha (kterou jsem ovšem nečet) posloužila jako předloha pro poněkud odfláknutej film, u kterýho bych vedle názvu očekával označení "(TV film)". Zkrátit to na hodinu, byla by z toho dobrá epizoda do Krajních mezí. ()

Reklama

Reklama