Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (306)

Alister 

všechny recenze uživatele

Filmaři(nebo King) nastolují otázku o morálce vidoucího jedince, která je zde podána skrze extrémní situaci, ale pokud si odmyslíme ono sci-fi, je aplikovatelná do běžných situací, na každého z nás. Mám právo nekonat, když vím ? ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý námět, ale nějak mě tyhle starší filmy neberou, takže spíše kvůli tomu hodnocení o trochu nižší.. ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyužité informace z knihy. Takto je převést na plátno je hrůza. Kdybych knihu nečetl, tak bych šel s hodnocením níž. Ale některé věci jsem holt věděl a tak dám alespoň tři hvězdy. Ikdyž je to čistých 50%. Chybí mi tam hlavně scéna z pouti u rulety, která je v knize omletá několikrát. Víc vykeslený vztah mezi Sárou a Johnym, nemluvě o postavách Chrise a jeho otce. Vlastně i náboženská fanatičnost matky Johnyho, která byla dost zajímavým prvkem v knize. Chápu, že se vše nedá kvůli stopáži vměstnat do filmu, ale některé věci holt pro mne byly zásadní. K mínusům řadím i velmi uspěchaný závěr. Naopak k plusům výkony Walkena a Sheena. Ostatní postavy moc prostoru nedostaly. ()

Diskutant 

všechny recenze uživatele

Čistý, mysteriózny námet a môj prvý film od Cronenberga. Christopher Walken mi tam pasoval na hlavného hrdinu. Od začiatku (skoro do konca), popri víziach, tajomná atmosféra. Jedna z tých vydarenejších knižných, Kingových predlôh, ale nie najlepšia, čo je si myslím Osvietenie. U mňa proste 4 hviezdy... ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Cronenberg umí udělat mistrovsky hutnou atmosféru, která vás sežere jako parní válec. Možná bych tady vytkl jen jednu věc a to, že je mi to trochu přišlo, jako smíchanina dvou příběhů do hromady, ten první skončí v polovině a na ten druhý mi přišel, že tam skočil strašně rychle. Každopádně i tak je to skvělý film z dílny pana "skvělého úchyláka Cronenberga. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Cronenberg opět spolehlivě nudil. I když je pravda, že tohle je jeden z lepších snímků onoho slavného pseudoumělce. Walken byl skvělý, ale na Kingovu knihu to samozřejmě nemá ani náhodou. Znásilněný konec snad dotáčeli podle narychlo pozměněného scénáře, protože působí jako z jiného filmu. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

Knihy "velkého mistra" Stephena Kinga nemám vůbec rád,nelíbí se mi a připadají mi všechny(tedy ty,které jsem četl) ůplně zmatené,divné,všechny na jedno brdo a hlavně nezáživné...Co se týče filmové tvorby,tam už je to trochu jiné,nejspíše proto,že ty filmy se neřídí vyloženě podle nich-i když myslím,tak Mrtvá zóna je ta vyjímka,která potvrzuje pravidlo-kniha mě nějak moc nenadchla,ale tento film byl naprosto brilantní!!Výborné drama a thriller,skvělé herecké výkony(Ch.Walken excelentní) a atmosféra a napětí by se dali krájet-můžu pouze doporučit ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně udělaný film, který zařídí příjemný kulturní zážitek. Možná jsem nebyl zrovna asi dobře naladěn, protože mě to chvílemi úplně nepoutalo k obrazovce, nicméně jsem rád, že jsem odhalil další Simpsonsinspiraci :). Příjemné 4*! ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg natočil mnoho pětihvězdičkových hitů jako například Dějiny násilí (2005) nebo Východní přísliby (2007), ale tohle je z roku 1983 a je to opravdu moc "obyčejné" a bez tajuplnosti. Navíc tahle kladná role Christopheru Walkenovi nějak nesedí. Jako záporák ve filmu Ospalá díra (1999) byl o moc přesvědčivější. Jinak vřele doporučuji k přečtení knihy autora předlohy Stephena Kinga. Třeba Temná věž nebo Nespavost. Jsou dlouhé, a mají pozvolný rozjezd neuvěřitelnou bohatost příběhu a spád. ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

nejdřív jsem viděl film a pak četl knihu, která dle mého názoru patří k nejlepším kingovkám. Film byl dost slabej ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg umí natočit vzkutku mystický kousek. Drama s ponurnou atmosférou, kde se představí v hlavní roli Christopher Walken, který po těžké autonehodě zjistí, že byl několik let v komatu. Tím se mu otevře ovšem takzv. třetí oko a zjistí na sobě, že má jasnovidné schopnosti a díky tomu se mu podaří odkrýt nerozluštěný případ a pomůže ho tak policii objasnit. Stará dobrá škola 80. let ()

Kritak 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku Christopher Walken říká své třídě "přečtěte si legendu o ospalé díře"asi netušil že toho démona bude jednou hrát :). mě osobně příběch příliš neoslovil ale asponě nebil předvídatelní což se dnes vidí málo. ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

King a Poe s Havranem je pro mě úžasná kombinace. Tahle kingovka vyhmátla to podstatné, až netuším jestli se líbila samotnému Stephenovi (jako se mu nelíbilo Osvícení). To ale nevadí, byl to inteligentně zpracovaný námět, střízlivě, bez zbytečných efektů, důvěryhodně. Jeden z nejlepších, pokud jde o mistrovy předlohy. V třiaosmdesátém mohl v Česku (ČSSR :-) těžko někdo tušit jak pravdivé jsou ty politické maškarády a co se za nimi může všechno skrývat. Pod "moudrým" vedením KSČ s národofrontovními volbami něco takového nebylo k uvěření a chudák autor si u nás ostatně ani neškrtl. Jen mně trochu rozladil ten dojácký závěr. Proto 90 %. Na druhé straně ale mohl divák divák odcházet s pocitem, že všechno je vyřešeno a dobro zvítězilo. ()

dragon'88 

všechny recenze uživatele

Jednoduchost filmu z 80. rokov tomu pristane, obsahovo vyborne a necudujem sa, ze je to od Kinga. Ale som rad, ze som si neprecital "oficiální text distributora", kedze ide o spoiler. ()

Scott67 

všechny recenze uživatele

Jeden z klasických příkladů nevyužití potenciálu knižní předlohy. Celé to dělá dojem, že se to Cronenberg snažil vecpat do stominutového snímku a to prostě nelze. Vyznělo to zkratkovitě a některé zkratky byly příliš násilné. Např. přítomnost Sáry s dítětem v závěrečné scéně, nebo smyšlená sebevražda Grega Stillsona. Na úkor času byly vypuštěny naopak některé zajímavé pasáže a navíc bylo divákovi vnuceno, že nadpřirozená schopnost u Johnyho vznikla až po autonehodě. Obsazení přitom vcelku zdařilé až na Sheena. Stillson si říkal o mnohem charismatičtějšího a ďábelštěji vyhlížejícího představitele. Zkrátka zklamání. Chápu, že Kingovy obsáhlé romány vyžadují trochu pokrátit, ale čeho je moc, toho je příliš. Třeba Shawshank byl také pokrácen, ale ve výsledku byl pořád skvělý. Walken ale výborný. Chtělo to dva dvouhodinové díly a asi o trochu víc dolarů a vzniklo by něco mnohem většího. ()

Reklama

Reklama