Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (306)

cubajz 

všechny recenze uživatele

tento snímek jsem viděl jako malé děcko v televizi, a od té doby mám do paměti vyrytý děsivě bledý obličej Christophera Walkena přitisklý k hlavni pušky - tenkrát jsem z toho měl špatný pocit, za těch pár let co uplynulo jsem však přečetl knihu (spolu s hromadou dalších "Kingovek") a teď se mi do rukou dostal i film. Musím říct, že ve mě mr. Walken stále zanechává ono mrazení, jeho podání Johnyho je bezkonkurenční a Cronenberg se poctivě drží předlohy, což je další plus - podle mě jedna z Kingových nejpovedenějších adaptací! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to bylo takové, no, normální. Sice to moc hezky uteklo, ale když jsem se podíval na stopáž a zjistil, že do konce zbývá asi 20 minut, přišlo na mysl, že jako tohle je všechno, co se ve filmu stane? Jako obvykle Kingův zajímavý námět, ale zpracování průměrné. 60% ()

campix 

všechny recenze uživatele

S filmy podle knižní předlohy je vždy potíž a výsledek není nikdy jistý. A to ani v případě, když se látky ujme někdo jako je David Cronenberg. Knihu jsem četl a tak mohu porovnat. Filmová Mrtvá zóna je dosti osekanou verzí své knižní předlohy a přišlo mi, že i celkem zásadní věci jsou zde trošku jinak. Na druhou stranu zmizely nudné pasáže, snímek působí kompaktně a také poměrně svižně. V tomto případě si myslím, že konverze na filmové plátno dopadla poměrně dobře. Celkově se ovšem nemohu zbavit dojmu, že jak kniha, tak i film, jsou pouze lehkým nadprůměrem. Pro fanoušky Stephena Kinga povinnost. Pro ostatní možnost vidět raného Cronenberga, bez svých typických nechuťáren. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších adaptácii od Stephena Kinga. Aj vďaka réži Davida Cronenberga, ktorý do zvládol výborne. Film má skvelú až hororovú hudbu. 9/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

D. Cronenberg ukočíroval svůj styl a výsledkem je velmi příjemný thriller založený hlavně na výkonu Christophera Walkena, který je vynikající, obzvláště když recituje mého oblíbeného Havrana. "...nad jménem dívky nadvzdušné, jež byla mou a teď už ne....!" ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Profesionálně odvedená adaptace Kingovy knihy. Což je asi tak všechno, co se o tom dá říci. Když díky tomu někdo začne číst Kinga, tak to splnilo bohatě svůj účel. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je skvělá, nicméně je to celé tak trochu jak z rychlíku a tak motivace postav nejsou až tak přesvědčivé. Nicméně pořád je to skvělá práce, 4 hvězdy. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Skoro bych s nadsázkou tvrdil, že Kinga znám nazpaměť, ale Mrtvou zónu jsem od něj nečetl. Pustil jsem si proto film, abych měl trochu představu. Hlavní postavou je pro Kinga tolik oblíbený učitel anglické literatury, kterému se stane taková zlá, nepěkná věc, totiž autonehoda. Ale trochu na tom ,,vydělá" jelikož umí předpovídat budoucnost, respektive to hrozné co se člověku stane. Jako třeba požár bytu, propadnutí ledem atd. A věštby mu na rozdíl od Jolandy vycházejí. Nechci říct, že je film nudný. Ale přišlo mi, že mu schází nějaká větší gradace, s výjimkou celkem slušného finále, kde se Christopher Walkem trochu odváže. Ostatně herecký výkon Chrisphera Walkena je vedle celkem zajímavého příběhu asi to nejlepší z celého filmu. Nedokážu to srovnat s knihou. Mám pocit, že filmu chybělo i nějaké to silné tajemno a děsivo. Je to možná tím, že už se na něm poznamenal zub času. Pokud ale máte mysteriózní filmy rádi, s lehkým hororovým nádech, nejspíš budete spokojeni. 6/10 ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga nezvykle "normální," ovšem zároveň také velice, převelice silný a v mnoha situacích slušně emocionálně vypjatý snímek. Ve spojení se strhujícím příběhem a fantastickým Chrostopherem Walkenem v hlavní roli vzniklo dílo, které momentálně řadím k tomu nejlepšímu od Davida Cronenberga. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování Kingovy předlohy. Cronenbergův umírněný rukopis, herecké výkony ( Walken, Sheen ) a v neposlední řadě i decentní hudba dělají z tohoto filmu nezapomenutelnou záležitost. ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Není to úplně čisté kilo, ale je to jeden z nejlepších filmů Davida Cronenberga. Škoda jen že se film nezabývá celou dobu jedním případem, protože pak by to bylo na čistých 100% takhle jen 90%. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé zpracování Kinga, dost věrné knize a hodně povedené. Christopher Walken zahrál skvěle. Hodně povedený závěr. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším s dabingem (a jeho obecně horší zvukovou kvalitou) ne zcela přesvědčivý Walken, ale i nezvládnutý režijní cit pro rytmus a tempo scén (doktorovo objevení matky, setkání s manželkou po letech atd.). Zůstává atmosféra 80`s a kvalita předlohy ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film podle Kinga. Bohužel u něho je kolikrát problém to co napíše uvést na filmové plátno, ale zde se to povedlo bravůrně. 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Cronenberg sa dal na komerciu a vôbec sa to nevyplatilo... Zadaptoval jednu z najlepších Kingových kníh – a najnormálnejších, t.j. s relatívne uveriteľným príbehom s minimálnymi samoúčelnými efektami, ale zato s majstrovsky prepracovanou psychológiou a vystihnutými pocitmi, bravúrnymi dialógmi a výbornou atmosférou – pričom sa snažil ponechať v príbehu to, čo ho zaujíma a tak šlo všetko efektne pútavé preč a čo zostalo, muselo sa zase podriadiť mainstreamovým požiadavkám, takže ani z toho nezostalo veľa...Za podmienok, v ktorých nemal šancu rozpracovať bohatstvo motívov literárnej predlohy nerozpracoval vlastne ani jeden, film je iba ilustráciou kruciálnych bodov knižného deja (a úplne tak platí Kingova definícia, ktorú som použil pre CINTORÍN DOMÁCICH ZVIERAT...) V takej situácií by mu viac mohla vyhovovať CHRISTINE, vydaná chvíľu potom, čo dokončil MŔTVU ZÓNU, kde by sa mohol vyžiť vo svojej vášni pre autá (podobne ako v inom komerčnom a totálne povrchnom filme zo sveta motorov = FAST COMPANY) a sústrediť na jeden či dva základné, lákavé a páčivé motívy. Napriek tomu aj pri omnoho hlbšej téme MŔTVEJ ZÓNY zostal vo vodách komercie so slabučkým výsledkom a chvalabohu, že sa po tomto pokuse vrátil k svojim vlastným témam a nastúpil na celkom inú, fantastickú autorskú vlnu.. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

nalozil jsem si Cronenberga abych si uzil trochu toho uchylna a on me potrestal takovou skolni jidelnou. Davide mas minus ble..provarena omacka. ()

TomStall 

všechny recenze uživatele

Konkurence mezi filmovými adaptacemi S.Kinga je neuvěřitelně silná především díky F.Darabontovi. Nebojím se ale říct že v mých očích stojí Mrtvá zona bok po boku se svými slavnějšími "bratříčky" Zelenou mílí a Shawshankem.. Perfektní vypilovaný příběh s jasnou dějovou linií, precizní režie a hlavně skvělý Walkenův výkon táhnou tenhle film až k metám nejvyšším. Závěr strhující, plný počet bez výhrad. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Další thriller Davida Cronenberga na oblíbené téma nadpřirozených vlastností. Tentokrát však v daleko kvalitnějším zpracování, s kvalitnějšími herci a prvotřídním vyvrcholením. To přebije i chvíle nudy, pramenící z přílišné ukecanosti. ()

Reklama

Reklama