Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova umírněná režie a víceménně rutinní práce scenáristů dělají z Mrtvé zóny hezkou, ale dosti nevýraznou záležitost. Stejné pocity bude pravděpodobně zažívat i čtenář kingovec, jelikož ačkoliv byly zásadní knižní momenty zachovány, mnoho věcí je odbyto doslova jednou větou. Žádný prostor není věnován Johnyho dlouhému kómatu, ani jeho vztahu se Sarah, díky čemuž psychologická rovina prakticky neexistuje a my sledujeme nezaujaté něco, v čemž prostě chlápek získal po bouračce schopnost předpovídat budoucnost. Místy navíc tvůrci sklouzli ke zbytečné doslovnosti - proč? Zbývá solidní mysteriózní drámo, se slušnou atmosférou a vhodně obsazeným Christopherem Walkenem, které ovšem výrazněji nezaujme... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obrysy budoucnosti vidím ve svých vizích příliš mlhavě na to, abych s čistým svědomím zabil někoho, kdo může za to, že mi zítřky nenabídnou automaticky se doplňující ledničku a benzín zdarma. Johnny Smith však vidí mnohem jasněji a tak se rozhodne udělat to, co udělat musí. Já nemusím, takže jsem si našel čas na další z Cronenbergových počinů, který však, na rozdíl od většiny režisérových počinů, takřka postrádá punc úchylnosti. Přesto je to snímek napínavý a nepostrádající zábavnost, i když rok výroby je na něm přeci jen znát. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Cronenberg tentokráte v mysteriózním light thrilleru, který tutově zaujme hned od začátku a nepustí až do svého ne příliš výrazného finále. Přesvědčivě hrající Walken se probere po těžké autonehodě z petiletého komatu, aby zjistil, že o spoustu věcí přišel, ale jednu velmi podivnou schopnost také získal. Víc neprozradím, mrkněte na to, tohle zaručeně pobaví. 85% a doporučení jako klidovečku... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím jeden s nejslabších Cronenbergů. Po předchozích snímcích jsem čekal více, i když je ve filmu znatelný režisérův rukopis, film mě nepohltil a jedná se o další slabší přepis Kingovi knížky na plátna, knihu samotnou jsem nečetl. Herecky vyčnívá Ch.Walken, který hraje klasicky výborně a zkažený kandidát na prezidenta. V těch pár krvavých scén je dobře natočených, hlavně scéna s nůžkami, kamera je ale tentokrát neukazuje v „plné kráse“ finále vyšlo do ztracena a nebylo moc povedené. 6+/10* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova odlišnosť vo filmoch z tohto obdobia bola spomedzi režisérov asi na najvyššom stupni, keď však dostal možnosť sfilmovať Kingov bestseller, asi sa musel trošku umierniť. Otázkou ostáva (keďže som knihu nečítal), či je to pre film dobre, alebo zle. Pomerne obyčajná dráma so zimomravým podtónom mysterióznosti, ktorej podstata by sa dala zhutniť do jednej časti The X-Files, no perfektná réžia a Walken držia diváka vo filmovej spokojnosti až do konca. 80%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken původně chtěl změnit jméno hlavní postavy s tím, že "on sám by nikdy nikoho nepojmenoval Johnny Smith". Nakonec od toho však upustil. (Othello)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)
  • Když se Smith (Christopher Walken) snaží vyhnout střele, k docílení větší reálnosti Walkenova pohybu vystřelil za kamerou Cronenberg z pistole Magnum .357 slepý náboj. (Othello)

Reklama

Reklama