Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Banks pracuje jako knihovník v reklamním oddělení, nesnáší svou práci a navíc zjistí, že má mozkový zákal a zbývá mu pár měsíců života. Co s nimi mu vyřeší bohatý obchodník Samuel Graynemore, který mu nabídne obchod – Joe si teď bude žít tři týdny jako král na jeho útraty a pak na malém ostrůvku v Tichomoří skočí do sopky, aby tak podle pověr domorodců udobřil boha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

stuj 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být vážně myšlená klasická romantická komedie, tak fuj, nepovedlo se. Ale jestli to měl být jen úlet, kterej si dělá srandu sám ze sebe, tak ano, pak je to fakt dobré. Já to jako úlet bral (viz hned první scéna s nesmyslně klikatou cestou na absolutně rovném povrchu) a tak jsem se tedy bavil. Začátek v až přehnaně odlidštěném prostředí, s hnusně udělanou kanceláří, ksichtama spolupracovníků – „dobře“ udělaná sekretářka – a stupidní hádkou o lampičku, mi připomněl trochu Brazil:) Pak se při „diagnóze“ u doktora objeví první hodně povedenej fór (těch tam bylo opravdu málo, ale o to větší výbuch smíchu u mě způsobily). Poté rande se sekretářkou Meg Ryan, která stupiditu své postavy přehrávala tak okatě, až to bylo vtipné. Za čas následuje setkání s Meg Ryan č.2 á-la zrzka, kdy byl tentokrát balen Tom Hanks. Pak na scénu přichází Meg č.3, klasická blondýna. A s ní za chvíli dokonale blbě udělaný bezvětří na oceánu, kdy jde vidět, že loď je jen někde ve studiu a do skoro fosforově zeleně nasvícenýho okolí je nafoukanej kouř (jako mlha) – zase tak blbé až to bylo vtipné. Následuje ještě trapnější bouře a potopení lodi – úsměv diváka tedy zůstává a těší se co bude dál:) A zde přichází vrchol filmu. Nesmyslný vor z kufrů, na kterém Tom Hanks pouští rádio s letními hity a trsá na ně na žhavém slunci (několikrát detailně zabráno přes celou obrazovku, jako že fáákt pááálíí), zatímco jeho bloncka leží vedle v bezvědomí a umírá. A takhle se baví a plaví asi 4 dny. Tomík si hraje na ukulele, ráchá si vesele nohy ve vodě a zpívá country hity (bloncka stále v bezvědomí, sem tam záběr spalujícího slunka... hehe). Pak najednou v noci východ ultra-mega-maxi-velkého měsíce a střih – bloncka je živa a zdráva, sklání se nad Tomíkem, který se probouzí z bezvědomí (obličej má najednou ošklivě popálenej od sluníčka) a děkuje mu, jak se o ní pěkně staral. A hle, pojednou dojíždějí k ostrovu, k němuž směřovali. Domorodci je vítají jako bohy, vyplouvají jim naproti na lodičkách (heh, Vzpoura na lodi Bounty? :) ) a zpívají do megafonů udělaných z větviček a listů. Jo, a každý domorodec má milion ozdob vyrobených z plechovek od limonád:)) Následuje závěr, který už raději podrobněji popisovat nebudu. Jen řeknu v heslech – stoupání na sopku, odhodlání skočit, miluji tě, miluji tě, vezměš si mě? svatba, skočím taky, oba dva hop, výbuch sopky odhodí hlavní hrdiny do moře (:D:D absurdno nad absurdna nebo Baron Prášil?), potopení ostrova i se všemi domorodci (drsné:D), náhodné vynoření se kufrů na hladinu hned u hrdinů a happy end s titulky. No není to báječná slátanina?:))) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na tento film skvěle pasuje termín americká slátanina. Nechápu co tím kdo chtěl říci, ale i přes artistní nádech filmu se nezapře to, že je to ptákovina. Než si Tom Hanks začal po Philadelphii vybírat výlučně filmy s oskarovým potenciálem, natočil spoustu blbostí jako například Žbluňk, anebo tohle. Kromě toho, že je to úplně o ničem a nudné končí film tak debilně, že jsem opravdu litoval těch dvou hodin, které jsem si ukrojil ze života, abych mohle sledovat tohle. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud sledujete romantickou komedii, která není romantická a ve které se ani jednou nezasmějete, je něco špatně. A tady bylo špatně snad úplně všechno - některé scény byly totálně debilní a snad nekonečné a k tomu hrála příšerná hudba, která se vůbec nehodila. Celý příběh byl totálně uhozený a Hanks a Ryanová se tu museli snad ocitnout omylem. Nedivím se, že po tomhle přestal Hanks točit komedie a začal si vybírat dramatické filmy. ()

gu-staff

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to v práci, a někde po 40-50 minutách jsem usnul, takže nehodnotím. Ale kdybych měl hodnotit to co jsem viděl, dal bych tak 2*. Vůbec jsem nechápal, o co gou, přišlo mi to jako nehorázná blbost. Holt filmy s Hanksem se daj zkousnout až tak od data vzniku 1992 vejš, to před tím je slabota jak cyp. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Priemerná gýčová romantická komédia, ktorá neurazí ani nenaštve, ale dvojica Hanks / Ryan sa v nej vyslovene zahadzuje. A vlastne to ani neni komédia. Pamätám sa, že svojho času to Cinema hodnotila 20-timi percentami. Vtedy som to nechápal a tie dve hviezdy by si to pravdepodobne zaslúžilo, ale tiež dám jednu. Že mám rád tú dvojicu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Pesnička, ktorú hrá kapela v mexickej reštaurácii, je z "My Fair Lady". (rador)
  • V scéne, v ktorej Joe spúšťa odtokový ventil, ho v skutočnosti zatvára. (rador)
  • Scéna, v ktorej Joe nakupuje v New Yorku, bola v skutočnosti natočená v Beverly Hills. (rador)

Reklama

Reklama