Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

claudel 

všechny recenze uživatele

Podzim v New Yorku je pro mě snad nejkrásnějším romantickým dramatem, jaké jsem kdy viděl. Moje oblíbená Winona Ryder podává po Věku nevinnosti snad nejlepší výkon. Citlivý snímek o vztahu mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi, mezi kterými ční i věkový rozdíl. Richarda Gera moc nemusím, ale vzhledem k tomu, že jsem celý film vůči jeho postavě pociťoval nebývalý vztek, tak odvedl svojí práce na sto procent. Nejdojemnější scény : hodinky a citování Emily Dickinson: "Naděje je to s křídly uvnitř nás" ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Klišé. Romantika tak, jak jí známe.. Není to zas tak špatný, ale není to ničím zvláštní. Tohle už jsme viděli hodněkrát.. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Smutný romantický film, ktorý už svojím názvom hovorí, že ide o lásku v jeseni, ale hlavne, čo je vnútri, o lásku v jeseni života jednej osoby. Aj keď jeseň hraje farbami, ja mám radšej jar a leto. Zimu, blato, studený vietor, hmly, dážď, stmievanie sa vážne nemusím. Taktiež tento film mal okrem krásnych myšlienok dávku nudy, takže akási významnosť tu u mňa upadá. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Už je to déle, co jsem toto dílko viděla. Teď jsem teprve zjistila, že tu hraje má oblíbená Vera Farmiga. Budu se muset podívat znovu. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nejsem rozhořčený fanoušek obou hlavních herců - i když oba herce Winonu Ryder i Richarda Gera mám hodně ráda - ale především si tak nějak umím představit jak se hlavní hrdina musel cítit.. Předvídatelnost příběhu nikdy neřeším jako všichni ostatní protože předvídat se dá cokoliv a můžete se zrovna trefit o tohle v tom filmu vážně nejde. Jak někteří upozorňují na přehnaný sentiment a tzv. "ušmudlanou lovestory" tak s tím naprosto nesouhlasím jelikož jisté aspekty, které byly jmenovány prostě k romantickým filmům patří a hlavně když se jedná o romantický film se špatným koncem. Pět hvězdiček ode mě film dostal především za herecké výkony hlavních herců, které vydaly na tři hvězdičky a ty zbylé dvě přidávám za hudbu a zajímavé pojetí příběhu - samozřejmě to mělo mouchy jako každý film...ale co na plat mě se to prostě líbilo!!Chtěla bych dodat, že s určitým nadhledem a vcítěním do příběhu či hlavních postav se dá užít každý podobný romantický film. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

WINONU RYDER jsem viděla ve filmu poprvé, takže nevím jak by obstála v jiné roli. Roli nemocné dívky zvládla dobře. Celkově jde o průměrný film na který se ovšem dá koukat. Nenudil, ikdyž závěr nebyl žádné překvapení. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Charizmatický majitel luxusní restaurace a mladá dívka se do sebe bláznivě zamilují. Lovestory, která nemá dlouhého trvání. Mladá dívka, v podání Winnony Ryder, je vážně nemocná. Má v hrdníku nádor, který zabraňuje správné srdeční činnosti. Will (Richard Gere) se rozhodne se svou láskou zůstat až do samothého konce. Pokud máte chuť na romantické drama, které ale bohužel končí tragicky, tak vřele dopuručuji. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád, když film ubíhá přesně tou pěšinkou, kudy divák tuší. Joan Chen je asi opačného soudu... (50 %) ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Co to na nás tvůrci zkoušeli? Ať už chtěli cokoliv, nezafungovalo vůbec nic. Snad jen pár těch pěkných záběrů podzimního New Yorku za něco stálo. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát filmu méně hvězd, obecně mám totiž vůči romantickým americkým filmům docela averzi a všechny mi připadají pitomé a na jedno brdo. I tenhle se neskutečně vlekl, moc se mi nelíbil. Navíc Richard Gere prostě není sympatický. Vinona sice u mě taky nestojí nikde v čele žebříčku oblíbených herců, ale dívat se na ní dá a vedle Gera je sympatická. To, proč filmu dávám nakonec procent sedmdesát, je kvůli konci. Opravdu jsem čekala další trapný happy-end, ale ono nic!, což mě velmi potěšilo, protože já happy endy nemám ráda. Je to sice další tuctová romantika, jakých jsou stovky, ne-li tisíce, aale ten konec je apoň o něčem. Aspoň trochu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Joan Chen mi hovori leda tak hovno, a film je len dalsia nudna americka romantarna. Winona Ryder /Naruseni, serial Pratele/ bola fajn, vsetko ostatne je podpriemerne : 30 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantický film nabitý romantismem, mělký svým obsahem a s tragickým koncem. Boháč, restauratér a děvkař Will Keane (Richard Gere) narazí na ostýchavý půvab mladinké Charlotty (půvabná Winona Ryder). A protože je stále ještě z velké části rozjíveným dítětem a chová se nepředvídaně, tak se Will snad poprvé ve svém životě zamiluje. Navíc naváže vztah se svou už dospělou dcerou Lisou (Vera Farmiga). Pak je chvilkový marný boj o záchranu života, po kterém naštěstí už je konec. A tak je jedině ironické, že poprvé zamilovaný proutník svou lásku ztrácí velmi brzy. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Když on ten Gere hraje v takových filmech, na který se podíváte, když máte podělané, tj. vše hotovo, čekáte, až se dopeče buchta, takže u té TV zůstanete, venku je hnusně, hosti žádní, táta si hraje na počítači nebo spí, nechce se Vám nic pouštět na videu/dvd ani muzika, zkrátka není zbytí. Pak akorát litujete těch chudáků, co to viděli v kině. Nemastné neslané, že se amíci snaží ten New York udělat krásný, to známe (nejlíp to umí Woody Allen, který ho nebere jen jako atraktivní kulisu, ale je vidět, že N.Y. opravdu miluje), a na téma filmu jsme viděli už několik daleko lepších, takže Vás to ani nedojímá. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Závěr byl na celém filmu to nejlepší. Prvních (no, dejme tomu) 70 minut mě příliš nebavilo.. A jsem ráda SPOILER za ten špatný konec, bez něho by to nebylo ono. Smutných příběhů se šťastným koncem je až přehnaně moc.. ()

Reklama

Reklama