Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

tom88 

všechny recenze uživatele

2* je možno málo, ale z môjho pohľadu si to asi viac nezaslúži. Film má slabý dej, ledva priemerných hercov až na Winonu Ryder, ale tá sa mi páči v každom filme. Je to zdĺhavé, miestami veľmi nudné. Pár záberov je podarených, no to film nezachraňuje. Ešte, že som bol dobre vyspatý, inak by som pri tom asi zachrápal. Radím nepúšťať si film večer a hlavne ak sa vám chce spať. 46% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Asi není jednoduché pro herce hrát v něčem takovém. Ono totiž není ani moc co hrát. Příběhu je v tom tak na šedesát minut, ale natažené je to na stovku, takže Gere musel vymyslet celou škálu grimas, které dělal během dialogů, aby nastavil čas. Winona taktéž nastavovala. Ke cti nutno podotknout, že už jsem viděl horší filmy z tohoto ranku, dialogy nebyly špatné a místy se mi to zdálo i docela dobré. Pak se ale zase něco stalo a všecko bylo špatně. Suma sumárum, když se děvkař zamiluje, je to vždycky se špatným koncem. 50% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film, chvilkami pochmurný film s tragickým koncem, který se ovšem dal už téměř od začátku očekávat. Pravděpodobnost, že bych váhala mezi dobrým koncem byla v procentech opravdu nulová a to je škoda. Film by mně více dojal, kdyby divákovi hráli nervy, jelikož by byl v nesnázích a vážně by nevěděl, jak to vlastně celé dopadne. Intuici jsem bohužel měla na správném místě a nevím, jestli je to jen v mém případě. Na druhou stranu příjemná dvojice, šarmantní Gere a zajímavá Ryder, ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Hlboký film. Neostalo to len v rovine starý-mladá ale išlo to až na úroveň rakovinka-ľútosť. Je fajn že to nemuselo mať pol dňa a aj tak povedali všetko. Vidieť tie mladé verzie je pridaná hodnota. 3 z 5 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Za svůj život už měl Will (Richard Gere) hodně žen, ale žádná se nedokázala dostat k jeho srdci tak, jako mladá Charlotte (Winona Ryder). Možná tím, že mu hned zpočátku oznámí, že od ní nemůže čekat žádný dlouhý vztah (a to je přece věta, kterou oznamuje on svým milenkám), a možná je to jen jejím spontánním přístupem k životu vůbec. Ale brzy se Will dozvídá krutou pravdu ... Tento film jsem viděl už několikrát, a líbí se mi čím dál tím méně. Zpočátku mne oslovoval hlavně svým prostředím (podzim v New Yorku je opravdu překrásný, barevný), výborným Richardem Gerem a krásnou Winonou, jenže postupem času mi začíná víc vadit divákovo citové vydírání (sice furt lepší, než kdyby se (bacha spoiler) zázračně uzdravila (konec spoileru)). Když už se chci dívat na romantický film, tak by podle mne měl taky romanticky probíhat a skončit - ale todlencto ne-e. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Priemerná romantika, priemerná dráma. Od začiatku do konca je divák v 5 až 10 minútovom predstihu a vie presne čo sa stane v nasledujúcej scéne. Vekový rozdiel hlavných protagonistov mi nepripadal nijako nechutný ani divný, však koniec koncov aj to sa môže stať na tomto šialenom svete. Myslím, že by sa kráska ako Winona zahľadela do Richarda. Vo finále mal asi každý roniť krokodílie slzy a byť strašne dojatý ale jednoducho to nešlo. Príbeh to na tú drámu nevedel uhrať. Vôbec ma to nechytilo za srdce a to je škoda inak nad týmto filmom určite nelámem palicu dá sa pozerať, raz maximálne dva krát. 55% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí a nenásilně prezentovaná love-story, která je chytře obsazená a velmi dobře odvyprávěná. Co na tom, že příběh je 1000x omletou frází, že Gere na hlubší herecké etudy prostě nemá a Winona je formálně dokonalá a neuvěřitelně "koukatelná". Filmu ale chybí to podstatné a tím je hloubka...Myslím, že nebude příliš mnoho diváků, kteří budou po skončení skutečně dojati a to je, myslím, u podobného žánru celkem podstatná chyba.... ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Po první hodině utrpení nakonec začal mít film i nějaký děj. Do té doby ho totiž naprosto postrádal. Jakoby začal mít i rychlejší spád a už se tak necoural na nudnějších pasážích. Nejsem žádným příznivcem romantických filmů a jsem k nim proto často velice kritický. Tento však nakonec díky již zmiňované poslední půlhodině byl o něco lepší než jiné. Jelikož ta příjemná a hezká slečna nakonec zemřela, dávám 2ku. Příběh se tím totiž stal tragický a to člověka vždycky trošku vezme. "ENJOY IT !!!" ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Je to trochu hra na city a to dost cílená, což nemám moc rád, ale kulisy New Yorku udělají své. Příběh a celá zápletka je ale hodně jednoduchá a scénáristicky nemá vlastně film moc co říct. Řemeslně ale jde o solidní film a ústřední dvojici to před kamerou sluší. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Slušný standard mezi hořkobolnými slaďáky, hlavně díky Richardovi. Je to hodně předvídatelné a přes poměrně krátkou stopáž i dost nudné, ale když je ta správná podzimní depkoidní nálada, proč ne. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Richard gere zejména v devadesátých letech točil, tolik pro něho symbolické, romantické filmy. Vše odstartovalo Pretty woman a Podzim v New Yorku tuto dékádu již více méně završuje. Od počátku nového tisíciletí Gere již přeci jen točí filmy obsahově zajímavější. Tento film je naprosto průměrný, je velice rozvleklý a místy i dost nudný. Přínosem je ukázka hezkého amerického podzimu a také celkem sympatičtí herci. Tedy hodnocení filmu je do velké míry otázkou vkusu, je otázkou vyhraněnosti vůči nějakému žánru. Jde o film, který nic neřeší, ale snad ani neurazí. ()

Reklama

Reklama