Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl dobrý, ale zpracování mne nějak nechytlo, škoda, přišlo mi, že na tom šlo trošku zpracovat, zdálo se mi to prázdné a nedodělané. ()

dzejnyka 

všechny recenze uživatele

Kamarátka ma na to vytiahla pred 10 rokmi do kina s tým, že "uvidíš, bude to dobré", čím mi zrútila ilúzie o tom, že si navzájom hovoríme pravdu. Aspoňže na Winonu a jej návrhárske výtvory sa dalo pozerať. Celkovému dojmu z filmu to však veľmi nepomohlo. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Richarda aj winonu mám rada a nie tak celkom chápem, prečo do tohto šli. Totálna presladená zlátanina so všetkým možným klišé a akože smutným dojímavým koncom... Nie, pre mňa fakt nie...a to jeseň aj NY milujem ()

djtotal 

všechny recenze uživatele

Ako sa pozerate na ludsky zivot? Vidite ho cez kazdodennu rutinu? Alebo chcete zazit lasku, ako nikto iny? Najprv zhodnotte sami seba a potom ohodnotte tento film. Je uplne dokonaly, co sa tyka filmarskeho umenia, a pribeh, ten si prezite sami :) ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Nebýt mé milované Winonky tak bych ten film jen tak neviděl. Viděl jsem to už dvakrát. Podruhé se mi to líbilo o něco víc, i  terminálně nemocná Winona se mi více líbila s krátkým účesem. Našel jsem momentky, kdy mě okouzlila, i když v jiných rolích ji žeru mnohem víc (Heathers, Mermaids...) Ale tématem je mi film blízký - smrt, umírání, utrpení, pomíjivost života, bezmoc, beznaděj. To všechno mě zajímá a přitahuje. Temnota mě láká. Ale zpátky k filmu. Richard Gere zde hraje opět boháče, který neví, na kterou skočit dřív. Bylo mu tady 50 a Winona by mohla být klidně jeho dcera. Sama o něm pak řekla, když se jí na něho zeptali, že ho nepovažuje za nejvíc sexy muže planety, že je spíš na mladší muže. Aaaa, tak to mám vyhráno! Asi bych se jí líbil. Kdybych měl do týdne umřít, tak bych si koupil letenku do USA a horlivě bych tam hledal Winonku, abych ji mohl aspoň jednou v životě vidět osobně. Ano, až tak jsem do ní zabouchnutý! Ale zpátky k filmu, nedokážu udržet myšlenku, omluvte mě. Winonka tu mou palici vždy poplete. Jo a hraje tam také mladá Vera Farmiga, kterou jsem si později oblíbil v hororové sérii The Conjuring jako démonoložku Lorraine Warren. Měsíc před premiérou filmu obdržela Winonka také hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy! A určitě se podívejte na fotky z té události, neskutečně jí to tam sekne v bílých šatech! I úšes má jiný než obvykle černý, je tam prostě k sežrání. Byla tam spolu s Anthony Hopkinsem, který si tam trochu hraje na jejího milence, i když by mohl být její děda. No nic, to jsem se zase nechal unést, nechám si taky vyvolat pár dalších plakátů s Winonkou a pověsím si je na zeď, abych se mohl kochat denně. ()

Kojak 

všechny recenze uživatele

Will (Richard Gere) je šarmantní záletník (a majitel restaurace), jehož milostné vztahy netrvaly nikdy déle než měsíc. Tenhle vyhlášený proutník neměl nikdy zlomené srdce. Nikdy se totiž do žádné nezamiloval. Pak ale potkal Charlotte Fieldingovou (Winona Ryderová), krásnou, křehkou, dvaadvacetiletou návrhářku extravagantních klobouků. Po krátké "postelové mezihře" ale zjistil, že se do Charlotty zamiloval a když pak zjistil, že Charlotte nezbývá ani rok života (na hrudníku má nádor, který roste a pravděpodobně v co nejkratším časovém horizontu zabraní správné funkci srdce), rozhodl se, že s ní zůstane až do samotného konce. Hudba Gabriela Yareda je taktéž moc pěkná. Pokud to tedy vezmu "kolem do kola", je Podzim v New Yorku film, který mě rozhodně nezklamal a možná to bude i proto, že jsem od něj čekal velmi slabý podprůměr zaplněný sentimentálními žvásty a nudným průběhem. Podzim v NY mě ale vážně dost překvapil a proto dávám 5 hvězdiček. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Niekoľko vedľajších postáv oživuje tento príbeh a kamera Changweia Lu je krásna, ale Gereovi a Ryder chýba chémia. Je zázrak, že dokázali niektoré vety povedať s kamennou tvárou. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

keď ste mali niekedy zlomené srdce, a často veľmi, donúti vás to k slzám. sám som si toho veľa odtrpel. možno som to nemal pozerať, ale nedalo mi. prečo niekedy nevypustiť z klietky tú patetizovanú melodrámu. len to musíte vydržať. niečo ako Môj život, ktorý je ale značne podarenejším dielom. ale neurazí. 65%, ale dám za ****, lebo niekedy človek uverí v lásku. p.s. vážte si lásku, pestujte ju, opatrujte, ak sa s ňou deje niečo zlé, liečte ju. čo by sme bez nej boli. ()

Cooolboy 

všechny recenze uživatele

Skvelý, aj keď už poriadne otrepaný námet, by sa dal nakrútiť určite lepšie.Richard a Winona sú na podobné úlohy ako stvorení a najma Winona podala výborný výkon. Bohužiaľ dej diváka do filmu vťahuje len veľmi málo, chýbaju tu krásne obrazy jedene a nepáčila sa mi ani podmazová hudba. Jednoducho sa mi to zdalo trochu odfláknuté, pritom to malo potenciál, zaradiť sa medzi lovestorove hity. (6/10) ()

Vites 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Winona, možná už pořád stejný Richard, ale jinak příjemná atmosféra podzimu, neamerický nehappyend, příšerně kýčovitý konec. Ale na sobotní odpoledne po návratu ze sběru kaštanů s kýblem svařáku, proč ne? ()

pyromantik 

všechny recenze uživatele

Hrozný gýč. Hudba tak vlezlá, že sa musím dva dni z toho liečiť. Gere hrá svoj 100x obohraný štýl a Winona je príliš destsky hrajúca herečka. Jednu hviezdu dávam za pekný obrazový výlet do NY a druhú za nádherné magické oči Very Farmigy. ()

MiLuka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem docela alergická na romantické a přeslazené lovestory o ničem, tenhle film je důkaz toho, že dobrá režie a charakterní herci zmůžou mnoho. Richard Gere hrál skvěle, opravdově - za mě tu byl ještě lepší než v přeceňované Pretty Wooman. A vybrat mu za partnerku krásnou a mladičkou Winonu Ryder byla trefa do černého. Příběh mne pohltil, očaroval podzimní New York a já jen marně toužila po tom, aby přišel happy-end. Ale to je život - a filmu drama jen pomohlo. Richardovi a Winoně to šlo spolu náramně dobře! Jako pár jsou tu oba skvělí! - Dále musím zmínit fantastickou hudbu Gabriela Yareda, která se lyne celým filmem tklivě a podmanivě. Pro mě velice příjemné překvapení. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Nešlo to tak do hloubky, ze bych u toho uronil slzu, ale za shlédnutí to určitě stálo. Podobné filmy - Listopadová romance, Love story, Griffin a Phoenixova... ()

Reklama

Reklama