Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Sympatická Winona Ryder a poněkud stereotypní Richard Gere v prvoplánovitě bolestné love story, která i přes nespornou snahu režisérsky nadějné herečky Joan Chen nedokázala překonat po všech stránkách průměrný scénář, jehož impotentnost dosahuje vrcholu v tu nejméně vhodnou chvíli - v závěru. Ve chvíli, kdy mi měly jít slzy do očí (aspoň jsem to očekával) se se mnou vůbec nic nedělo a to je neodpustitelně špatně - a nijak to nezměnilo zoufalé nadopování umělým sentimentem. Podzim v New Yorku je jen povrchní komerční limonáda. Podobně zaměřených filmů s tragickým koncem, které ovšem dokáží vyvolat slzy v očích, najdu desítky. Mé uznání patří líbívé kameře Changweie Gu. 50% ()

Kojak 

všechny recenze uživatele

Will (Richard Gere) je šarmantní záletník (a majitel restaurace), jehož milostné vztahy netrvaly nikdy déle než měsíc. Tenhle vyhlášený proutník neměl nikdy zlomené srdce. Nikdy se totiž do žádné nezamiloval. Pak ale potkal Charlotte Fieldingovou (Winona Ryderová), krásnou, křehkou, dvaadvacetiletou návrhářku extravagantních klobouků. Po krátké "postelové mezihře" ale zjistil, že se do Charlotty zamiloval a když pak zjistil, že Charlotte nezbývá ani rok života (na hrudníku má nádor, který roste a pravděpodobně v co nejkratším časovém horizontu zabraní správné funkci srdce), rozhodl se, že s ní zůstane až do samotného konce. Hudba Gabriela Yareda je taktéž moc pěkná. Pokud to tedy vezmu "kolem do kola", je Podzim v New Yorku film, který mě rozhodně nezklamal a možná to bude i proto, že jsem od něj čekal velmi slabý podprůměr zaplněný sentimentálními žvásty a nudným průběhem. Podzim v NY mě ale vážně dost překvapil a proto dávám 5 hvězdiček. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Za svůj život už měl Will (Richard Gere) hodně žen, ale žádná se nedokázala dostat k jeho srdci tak, jako mladá Charlotte (Winona Ryder). Možná tím, že mu hned zpočátku oznámí, že od ní nemůže čekat žádný dlouhý vztah (a to je přece věta, kterou oznamuje on svým milenkám), a možná je to jen jejím spontánním přístupem k životu vůbec. Ale brzy se Will dozvídá krutou pravdu ... Tento film jsem viděl už několikrát, a líbí se mi čím dál tím méně. Zpočátku mne oslovoval hlavně svým prostředím (podzim v New Yorku je opravdu překrásný, barevný), výborným Richardem Gerem a krásnou Winonou, jenže postupem času mi začíná víc vadit divákovo citové vydírání (sice furt lepší, než kdyby se (bacha spoiler) zázračně uzdravila (konec spoileru)). Když už se chci dívat na romantický film, tak by podle mne měl taky romanticky probíhat a skončit - ale todlencto ne-e. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

keď ste mali niekedy zlomené srdce, a často veľmi, donúti vás to k slzám. sám som si toho veľa odtrpel. možno som to nemal pozerať, ale nedalo mi. prečo niekedy nevypustiť z klietky tú patetizovanú melodrámu. len to musíte vydržať. niečo ako Môj život, ktorý je ale značne podarenejším dielom. ale neurazí. 65%, ale dám za ****, lebo niekedy človek uverí v lásku. p.s. vážte si lásku, pestujte ju, opatrujte, ak sa s ňou deje niečo zlé, liečte ju. čo by sme bez nej boli. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Mno....na začátek nutno podotknout, že Winoně Rider to tady fakt sluší. I když mi Gere příjde neskutečně slizkej, tak druhé pohlaví z něho asi bude taky paf. Každopádně to k dobrému filmu nestačí. Co producenti věnovaly na jejich honoráře to vzali ve škatulce scénář. Příběh o milostném vztahu nenapravitelného sukničkáře, který si to rozdá s každou kterou vidí, a křehkou, hravou mladou dívkou umírající na metastázovanou rakovinu je neskutečně plitký, křečovitý. Strojené úsměvy herců často nahrazují nesmysly v příběhu. Místy jsou vztahy mezi přestavitely nesmyslně zamotané, a obalené mlhou nejasností, které potom dramaticky nevýrazně vyplynou na povrch, bohužel velmi pozdě, takže jsem se už pěkně nudil. Na Ryder je vidět, že se štítí šáhnout na Gere, což je směšné. A konec nevyznívá dramaticky, ale trapně. Některé seriály mají lepší dramaturgii i scenář. Jedinou hvězdu dávám za kameru, poklidnou atmosféru a Winonu ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama