Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák John Baker studuje v Sherwoodu na prestižní internátní škole pro děti z vyšších kruhů. Přesto je otrávený životem, hloupými kamarády i vyhlídkou na budoucnost, kterou by měl podle rozhodnutí tvrdého despotického otce prožít jako manažer rodinného řetězce malých obchodů. Jeho život se radikálně změní, když se dvěma spolužáky cestou do školy objeví na louce poblíž školních pozemků mladou ženu v bezvědomí. John pětadvacetiletou Patty Vare, která se zranila při pádu z koně ošetří a chce zavolat doktora, žena však odmítne lékařské ošetření a nechce se ani vrátit domů. John pochopí, že je na útěku a přestože neví před kým a proč, rozhodne se ji v náhlém popudu chránit a to bez ohledu na školní řád. Propašuje do školy a ukryje ve svém pokoj. Jenže ukrývat na chlapeckém internátu mladou ženu není tak snadné jak si John snad představoval, protože jeho kamarádi jsou nejen nečekaně upovídaní, ale také nepříjemně vlezlí, což vede k dramatické hádce mezi Johnem a jeho přítelem a řadě dalších komplikací. Vzrušen nejen krásou Patty, ale také tajemstvím, které ukrývá, se do ní John zamiluje. Ona ho zpočátku odmítá, ale pak se mezi nimi pomalu rozvine nečekané milostné pouto, které by, zdá se, mohlo být cestou jak by se oba mohli vypořádat se svými traumaty. John se svou nenávistí k despotickému otci a Patty se svými obavami spojenými s tajemstvím, které vykolejilo její život a jen pozvolna vyplouvá na povrch. Před časem se seznámila se slavným hráčem baseballu Budem Valentinem a oba notně opilí na jednom mejdanu ukradli auto, se kterým však havarovali a zatímco Patty přežila on zemřel. Policie po něm pátrá a to je také důvod, proč se skrývá, proč nechtěla do nemocnice a proč také vyrazila na ranní projížďku. A zatímco Johnovi vztah s Patty pomůže překročit hranici mezi dětstvím a dospělostí a opustit nejen otce, ale také nenáviděnou školu, Patty objeví ztracenu cestu k lásce a nevinnosti a také si uvědomí, že musí čelit svým obavám a informovat o tragédii policii. Závěrečné loučení na policejní stanici však dopadne zcela nečekaně, když se objeví Johnův otec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Radko 

všechny recenze uživatele

Únik láskou zo stredoškolskej neznesiteľnosti plnej spolužiakov, ktorých neprimerané sebavedomie signalizuje strach a nezrelo prekonanú závislosť na rodičovských vzoroch, prísnych profesorov, nehľadiacich na osobné problémy a rodičov vidiacich v potomkovi len manažéra rodiného podniku. Láskou, ako následkom nehody, náhody a rozhodnutia vzoprieť sa tradičným inštitúciám poriadku: nemocnica, polícia, škola, rodina. Pozn. Prvú cenu za najhorší slovenský dabing získava: Ochranca. Väčšinou teda na kvality dabingu kašlem, ale tu mi tie dievčatkovsky detské slovenské hlásky 15-18 ročných teenagerov, ktorých skutočný hlas mal iné zafarbenie (na hrdle mal minimálne hlavný hrdina výrazný hrvoľ, signalizujúci mutujúcu premenu) skutočne pílili uši. Napriek pomerne fajn filmu za toto ide nekompromisne hviezdička dole. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Jste mladý student. Na poli najdete krásnou ženu, která spadla z koně (nebo z nebe? případně jahody?) a nezdá se být zrovna v pořádku. Logicky usoudíte, že potřebuje doktora. Má to ale háček- jí se k němu moc nechce. Co uděláte? Ano, správně, vezmete ji k sobě na kolej a pokusíte se ji schovat a zároveň, jen tak mimochodem, probírat z kómatu. Chmm... docela by mě zajímalo, pro jakou věkovou kategorii byl film určen, protože kolem Johna se to celou dobu hemží drzými (a, mezi námi, dost nesnesitelnými) osmáky a kolem Patty pro změnu drsnými kriminálníky. Mysteriózní nuda. Nebo zoufale nepovedené drama, vyberte si ;-). ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zápletka vůbec není naivní - ani hloupá … John Baker je přesně v tom věku, kdy jsou mladí muži plni ideálů a nemyslí až tak na následky, tudíž jsou schopni i velkých a riskantních činů. Jenomže přibližně v polovině stopáže začnou průběh a logiku děje zlomyslně nabourávat značně podvratné nesrovnalosti, které zpochybňují jednání a motivaci jednotlivých postav - i schopnosti režiséra. Koncepci snímku zdárně rozklíží do té míry, že přestává fungovat jako celek. První polovina je tak na jasné 4*, zatímco ta druhá sotva na usmolené 2*. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Baker (Lukas Haas) je studentem na prestižní chlapecké škole v Sherwoodu, když jednoho dne se svými spolužáky narazí na dívku v bezvědomí. Jakmile se Patty (Winona Ryder) probere, je zřejmé, že před něčím prchá - ale John se do ní i přes věkový rozdíl zamiluje, a rozhodne se ji schovat, ať už utíká před čímkoli. Ukrytí dívky na chlapecké internátní škole nebude ale nic jednoduchého, navíc Patty brzy její minulost dostihne ... Čekal jsem zajímavou zápletku, nebo aspoň zpracování, ale ani jednoho jsem se nedočkal. Sice příběh začíná docela zajímavě, ale mezi hlavními hrdiny to nic moc nejiskří, a navíc Lukas Haas mi přišel až moc "gumovej". Pro Winonu Ryder mám trochu sclabost, takže ji kritizovat nemůžu :), ale i tak ani od ní žádnej extra hereckej výkon nebyl. Ostatní postavy jsou už úplně k smíchu, hlavně přechytralí klučíci z internátu. Nic moc. .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, keby som mal 17, bol by som z tohoto príjemného filmíku nadšený. Pre túto cieľovku je film určený a ráta s tým, že mladí chalani sú hotoví z mierne starších, skúsenejších žien a keď je cítiť závan niečoho zakázaného, ako napríklad zločinu, nie je čo riešiť. Ako dvakrát starší som chcel cítiť reálnu motiváciu postáv a všeobecne väčšiu spätosť s realitou. Zaujmú známi herci v menších úlohách. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama