Reklama

Reklama

Mořské panny

  • Česko Mořské víly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Charlotte je patnáctiletá dívka, která žije v Oklahomě se svou výstřední matkou Rachel a svou devítiletou sestrou Kate. Rachel se při sebemenším problému stěhuje. Tentokrát je to její románek s ženatým šéfem, proto se rozhodne přesídlit se svými dcerami do malého města v Massachusetts. Obě děvčata jsou sice rozdílná, ale jako sestry si velmi dobře rozumí. Kate miluje plavání, v němž exceluje, a Charlotte je posedlá katolictvím, ve kterém ji utvrzuje nesouhlas Rachel. V novém domově se Charlotte zanedlouho seznámí s Joem Porettim, 26letým správcem kláštera a zároveň řidičem školního autobusu, zatímco do Rachel se zamiluje místní prodavač bot Lou Landsky. Jednoho dne přijde zpráva o smrti prezidenta J. F. Kennedyho, která se všech hluboce dotkne. Charlotte zjistí, že Joe zvoní na zvonec kláštera, a jde za ním. Začne ho utěšovat a nakonec ho políbí. Jakožto věřící se cítí být hříšnicí, a proto se rozhodne držet půst, aby se očistila od svých hříšných myšlenek. Když po nějaké době zkolabuje, půst přeruší, ale zato si vezme do hlavy, že ji Bůh potrestal těhotenstvím. Neschopna svěřit se matce se svými problémy, ukradne jí auto a uteče z domova. Když ji další den přivede Lou zpět, Rachel se snaží najít ke své dceři cestu, to se jí však nevede. Další den jde Charlotte ke gynekologovi, který ji vyšetří a diví se, jak je možné, že si dívka, která je panna, myslí, že by mohla být těhotná. Charlotte se neskutečně uleví. Když Rachel společně s Louem slaví silvestr, Lou chce, aby si ho vzala, nebo se k němu společně s dcerami nastěhovala. Rachel to však odmítne se slovy, že nemá ráda závazky. Lou proto z párty odjede, a tak Rachel požádá Joea, zda by ji odvezl domů. Když vystoupí z auta, dá mu novoroční polibek. To uvidí Charlotte a okamžitě ji napadne, že se jí ho snaží matka přebrat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osudy nějaký rozvedený bláznivý ženský a jejích dvou dcer mě teda zrovna moc nezajímaly. Film je asi určen spíš pro ženský publikum. Ale dalo se na to koukat a sem tam jsem se i něčemu zasmál. Těžko tam najít něco, co by se dalo vyzdvihnout. Na druhou stranu mě nenapadá ani nic, co by bylo vyloženě špatný. Prostě takovej průměrnej film, kterej stačí vidět jednou. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě roztomilý, přestože tohle slovo nemám moc ráda. Ale mám ráda Cher i Boba Hoskinse, kterým to spolu i přes výškový rozdíl moc sluší, a obě "holky" Winona i Christina jsou prostě skvělý - doporučuju všem těm, kteří tyhle slečny okouzlily v dospělém věku - i jako holky byly dobrý! ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Podle mě Cher prostě umí hrát :) A role matky dvou dcer bez manžela je jedna z jejích nejlepších :) Film nechci nazvat "jednoduchým", ale má skvělé a všude se opakující se téma a tři skvělé ženské herečky, které se postaraly o velice příjemnou zábavu. Šílenost a zábava, se kterou se v životě musejí tyto tři "ženy" potýkat, nezná mezí :) Bavila jsem se od začátku až do konce a nechtěla jsem, aby film skončil. Skvělá hudba, výborné promluvy dcery Charloty, kdy jsem si někdy nebyla jistá, zdali mluví nahlas či ne a Christina Ricci v menší, ale i tak výrazné roličce a Cher, která i kdyby měla na sobě pytel od brambor, tak je stejně za hvězdu :) ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Když já mám tenhle divnej film tak zatraceně ráda. A vlastně ani neumím popsat, proč mě tak chytil za srdce, ale je v něm něco, co mi ho zarylo do paměti. Ač se zdá příběh o svobodné matce, která se se dvěma dcerami stěhuje na venkov a z toho s jednou cloumá puberta, jako naprosté klišé, které bylo zpracováno už stokrát na sto způsobů - věřte, že tady je to trochu jinak. Cher, Winona Ryder a malá Christina Ricci spolu tvoří neuvěřitelně uvěřitelnou rodinku a neskutečně jim to spolu na plátně sluší. Skvělé dialogy, pečlivě vykreslené charaktery, výborná režie. A nelze nezmínit perfektní atmosféru šedesátých let a skvěle zvolený soundtrack. Tenhle film patří k těm, které rozhodně stojí za to vidět. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tak ten film mám moc ráda. Atmosféra let šedesátých přesně, jak já si představuji. Cher hrát opravdu umí a tady je neodolatelná+Vinona, svěží, krásná, dojemně naivní+Christina, vodní žínka. A nesmím zapomenout na Boba, tvořili s Cher tak neuvěřitelný pár, že to bylo fakt těžce romantické. Tleskám ve stoje! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Původně se měl na režisérské židli objevit Lasse Hallström, pro kterého by se jednalo o první film produkovaný v USA, avšak po konfliktu s Cher projekt opustil. Cher stála také za odvoláním dalšího režiséra Franka Oze. (Dlee)
  • Píseň „Shoop Shoop Song“ od Betty Everett, která ve filmu zazněla, později představitelka hlavní role Cher přezpívala a vydala na svém albu. (Dlee)

Reklama

Reklama