Reklama

Reklama

Mořské panny

  • Česko Mořské víly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Charlotte je patnáctiletá dívka, která žije v Oklahomě se svou výstřední matkou Rachel a svou devítiletou sestrou Kate. Rachel se při sebemenším problému stěhuje. Tentokrát je to její románek s ženatým šéfem, proto se rozhodne přesídlit se svými dcerami do malého města v Massachusetts. Obě děvčata jsou sice rozdílná, ale jako sestry si velmi dobře rozumí. Kate miluje plavání, v němž exceluje, a Charlotte je posedlá katolictvím, ve kterém ji utvrzuje nesouhlas Rachel. V novém domově se Charlotte zanedlouho seznámí s Joem Porettim, 26letým správcem kláštera a zároveň řidičem školního autobusu, zatímco do Rachel se zamiluje místní prodavač bot Lou Landsky. Jednoho dne přijde zpráva o smrti prezidenta J. F. Kennedyho, která se všech hluboce dotkne. Charlotte zjistí, že Joe zvoní na zvonec kláštera, a jde za ním. Začne ho utěšovat a nakonec ho políbí. Jakožto věřící se cítí být hříšnicí, a proto se rozhodne držet půst, aby se očistila od svých hříšných myšlenek. Když po nějaké době zkolabuje, půst přeruší, ale zato si vezme do hlavy, že ji Bůh potrestal těhotenstvím. Neschopna svěřit se matce se svými problémy, ukradne jí auto a uteče z domova. Když ji další den přivede Lou zpět, Rachel se snaží najít ke své dceři cestu, to se jí však nevede. Další den jde Charlotte ke gynekologovi, který ji vyšetří a diví se, jak je možné, že si dívka, která je panna, myslí, že by mohla být těhotná. Charlotte se neskutečně uleví. Když Rachel společně s Louem slaví silvestr, Lou chce, aby si ho vzala, nebo se k němu společně s dcerami nastěhovala. Rachel to však odmítne se slovy, že nemá ráda závazky. Lou proto z párty odjede, a tak Rachel požádá Joea, zda by ji odvezl domů. Když vystoupí z auta, dá mu novoroční polibek. To uvidí Charlotte a okamžitě ji napadne, že se jí ho snaží matka přebrat... (TV Prima)

(více)

Recenze (50)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nesmím myslet na sex a manžela, nebudu jezdit školním autobusem. Ale to mi nepomůže. Jestli přijdu na to proč ho miluju, ten svíravý pocit mě přejde. Miluju ho, má na dotek tak hladkou kůži. Miluju ho, nosí mokasíny i v zimě i když musí mít nohy jako led." Moc milý film o třech osůbkách ženského pohlaví s jejich radostmi a strastmi, kde mně Charlota v podání Winony Rider nejednou rozesmála a to jsem zrovna dnes moc potřebovala. Plus výborná atmosféra a hudba, tudíž bez mrknutí oka dávám zaslouženou čtyřku. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mořské panny jsou milou oddechovkou, ale hloubavějším divákům jistě neujde nenásilné poučení pod vrchními vodami. To je totiž tak: máma s dvěma dcerami migruje z místa na místo, nepřestává po zpackaných vztazích věřit v nové začátky. V co věří dcery, je pro ni vedlejší, ale teď je na čase, aby si svůj díl osudovosti vybraly i ony: malinká plavkyně Christina Ricci a pánbíčkářka Winona Ryder nezůstávají ve stínu Cher ani o jeden šplouch. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jedného dňa odišla. Počas vysávania. Ani nevypla vysávač.“ Vraj ak je kniha dobrá, spoznáte to už po prvej vete. U filmu je to podľa mňa o čosi dlhší čas, lebo niektoré filmy môžu klamať telom. Povedzme 15 minút. Ak je film dobre zrežírovaný, je to radosť pozerať. Akosi všetko tam má zmysel a svoje dôležité miesto. Dobrí herci, psychologicky kvalitne prepracované postavy, scenár, ktorý je o niečom, režisér, ktorý nikoho a nič nepodceňuje, výprava, dialógy, prostredie, v ktorom sa dej odohráva. Ako MORSKÉ VÍLY. Fantastická Cher, fantastická Winona Ryderová, fantastická Christina Ricciová a najfantastickejší Bob Hoskins ako „otec, ktorého by sme všetci chceli“. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osudy nějaký rozvedený bláznivý ženský a jejích dvou dcer mě teda zrovna moc nezajímaly. Film je asi určen spíš pro ženský publikum. Ale dalo se na to koukat a sem tam jsem se i něčemu zasmál. Těžko tam najít něco, co by se dalo vyzdvihnout. Na druhou stranu mě nenapadá ani nic, co by bylo vyloženě špatný. Prostě takovej průměrnej film, kterej stačí vidět jednou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach to dospievanie. Niekedy dokáže mladého človiečika riadne potrápiť, hlavne keď nemá tie správne informácie o sexe a o partnerskom živote... Winona Ryder bola skvelá, Cher zase očarujúco podmanivá a sympatickým dojmom na mňa pôsobil aj Bob Hoskins, ktorému kladné postavičky idú veľmi dobre. Dejová linka ma síce nejak zvlášť nenadchla, ale celé to pôsobilo príjemným dojmom, hlavne vďaka atmosfére, ktorú herci a prostredie dokázali navodiť. Silný priemer. 65/100 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který si na nic nehraje. Sympatické postavy, skvělé herecké obsazení a navíc je to zasazené do 60. let, což podle mě nemůže nikdy uškodit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mořské panny jsou na první pohled jednoduše napsaným filmem, který je však na druhou stranu tak hezky a mile zahraný, že mu člověk onu přímočarost spolkne i s navijákem. Ústřední ženské trio mě naprosto okouzlilo. Cher umí nejen skvěle zpívat, ale i zahrát matku s nadmíru dynamickým životním stylem. Nadržená pánbíčkářka Winona Ryder s barvitým vnitřním monologem a roztomile potrhlá milovnice vody a vína Christina Ricci se svých rolí zhostily též s grácií a nabídly stejně jako Cher nezapomenutelné herecké výkony. Nicméně ani Bob Hoskins nezůstal opodál a se Cher vytvořili sympatický pár. Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a o tomto snímku to platí trojnásob. Teď už stačí říct jen "šup šup" k televizi a pustit si do uší titulní song. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Winonina bezprostrednosť kombinovaná so sebastredivosťou Cher robia divy! Ricci a Hoskins skvele sekundujú, všetko ostatné je vo víre týchto výkonov a vzájomných interakcií skoro až podružné. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Rozdílné životní perspektivy a tužby excentrické svobodné matky a jejích dcer situované do šedesátých let minulého století. Průměr v každém ohledu, který neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. 5/10! ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice již před 20 lety, úplně přesně už si nevybavuji děj, ale vím, že se mi tehdy film moc líbil. Pohoda, milá ale nepřihloupá romantika, která neřeší jen co si kdo vezme na sebe nebo podobné nepodstatné blbosti. Příjemný pocit, který po shlédnutí filmu v člověku zůstává dlouhá léta. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si nedokázala představit, že by Cher a Bob Hoskins mohli na filmovém plátně vytvořit pár a ono to dopadlo překvapivě velmi dobře. Tenhle film je absolutně nenáročný a svěží. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tak ten film mám moc ráda. Atmosféra let šedesátých přesně, jak já si představuji. Cher hrát opravdu umí a tady je neodolatelná+Vinona, svěží, krásná, dojemně naivní+Christina, vodní žínka. A nesmím zapomenout na Boba, tvořili s Cher tak neuvěřitelný pár, že to bylo fakt těžce romantické. Tleskám ve stoje! ()

Reklama

Reklama