Reklama

Reklama

Ali Baba et les quarante voleurs

  • USA Ali Baba and the Forty Thieves
všechny plakáty
Dobrodružný / Krátkometrážní
Francie, 1902

Režie:

Ferdinand Zecca

Obsahy(1)

Jeden chlapík v úkryte uvidel tajnú skrýšu, kam zbojníci nosili zlato a drahokamy. Rozhodne sa túto informáciu využiť pre vlastné obohatenie. (Marek1991)

Recenze (9)

Webb 

všechny recenze uživatele

První zfilmování Ali Baby a 40 loupežníků. Sesame play 8:23, sesame stop. P.S. dobré trikové sethnutí hlavy mečem. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku to vypadá sakra dobře. Nemá cenu vytýkat filmu divadelní stylizaci, navíc práce s triky je super. (Zecca byl zjevně zatížený na filmové stínání hlav.) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak to porovnám s Cestou na Mesiac, tak to také skvelé nie je, ale patrí to k tomu dobrému z toho roku, myslím že si dali záležať. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pekne maľované kulisy, ale snímok ponúka viac lacných tančenkov vtedajších sexy dám, ako aspoň minimálnu rozprávkovú atmosféru. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Vidět Ali babu a čtyřicet loupežníků před více než sto lety na premiéře, tak vám říkám, bych se podělal nadšením v kině. Dnes po více než sto letech už jen musím konstatovat, že děj má švih, ačkoliv jsem francozským mezititulkům moc nerozumněl a nechybí ani divácky atraktivní kousky (ano, myslím to stínaní hlavy Ali babou nezvanému hostu, které je technicky-trikově velice zdařilé). Velký obdiv si ještě zaslouží ruční kolorování celého filmu, které při nízké kvalitě na youtube.com vytváří až dojem, že je film natočen na barevný materiál. ()

Reklama

Reklama