Reklama

Reklama

La Course des sergents de ville

Komedie / Krátkometrážní
Francie, 1906, 6 min

Režie:

Ferdinand Zecca

Obsahy(1)

Němá groteska z počátku 20. století, ve které pes ukradne v řeznictví kus masa. Jeho útěk z obchodu zpozorují policisté, a tak za ním utíkají a snaží se jej dohonit. (zdeny99)

Recenze (6)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Němá groteska s prostým dějem o tom, jak tlupa policistů nahání psa, který si od řezníka "půjčil" kus masa. Snímku nechybí typické atributy policajtské honičky - všudypřítomné pendreky, atypický běh tolik typický pro němé grotesky, padání, kotrmelce a další (na dnešní dobu rádoby) skopičiny ze strany policistů. Dnes koukatelné především pro dobu svého vzniku. Na snímku zaujmou také pokusy o různé mystifikace diváka (lezení po baráku, pobíhání po střeše) - svou schopností mystifikovat však opět poplatné své době. Shrnuto a podtrženo: Příjemná groteska, u které se imho člověk pobaví tehdy, pokud má stále na mysli dobu jejího vzniku. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na této grotesce je vidět posun, který mladičká kinematografie prodělala za těch pár let existence. Lumiérovský dokumentační styl skončil s počátkem století a Méliés naopak ustrnul na svých feérických experimentech, které měly spíš charakter divadelního záznamu. V tomto snímečku už kamera nestojí na jednom místě a nebrání se vyjít z ateliéru, ale ve výrazových prostředcích to ještě pokulhává. Tento snímeček není ničím zvláštní, je to vpodstatě průměr a myslím, že jím byl i ve své době. Přesto dám díky vtipnosti hvězdičku navíc. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nuda... Spousta policajtů nahání psa, netrvá dlouho a pes nahání policajty. Netrvá dlouho a je konec. Naštěstí. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedená a srandovní groteska. Hodnocení 3 a 1/2 hvězdy ale s přihlédnutím oka na rok vzniku zaokrouhluji směrem nahoru. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama