Reklama

Reklama

Pink Floyd: Živě v Pompejích

  • Česko Pink Floyd v Pompejích (více)
Hudební / Dokumentární
Belgie / Západní Německo / Francie, 1972, 59 min (Director's Cut: 92 min)

Obsahy(1)

Pink Floyd imaginativní, nadreálná, vysoce tvůrčí hudba plná barev, která se výborně hodí k vizuálním představením. Film natočený v starověkém amfiteátru mezi ruinami zaniklých Pompejí nabízí divákům úžasný audio-vizuální zážitek. Ve dne se koncert konal v aréně rozpálené sluncem a v noci uprostřed tajemné scény zničené sopečným výbuchem a umožnil tak perfektní souhru zvuku a obrazu. Snímek začíná i končí obsáhlou skladbou Echoes z alba Meddle a obsahuje také následující tituly: Echoes, Careful with that Axe Eugene, A Saucerful of Secrets, Us And Them. One of these Days. Mademoiselle Nobs, Brain Damage, Set the Controls for the Heart of the Sun, Echoes. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pro floydí maniaky zážitek z čeledi extatických. Živé vystoupení PINK FLOYD ve starobylých Pompejích, v prázdném amfiteátru, bez diváků... jen zvuk jedné z nejinovativnějších rockových kapel, prostřihy na antické fresky, nádherné říjnové světlo, magická atmosféra. Volba skladeb výtečná – stižejní epos "Echoes" rozdělený do dvou částí vibruje starověkými ruinami a zařezává se až kamsi do tkání vesmíru, psychedelická blouznění "Careful With That Axe Eugene", "Saucerful of Secrets" a "Set The Controls For The Heart Of The Sun" soptí emoce jako lítý Vesuv. Díky bezchybné kameře můžeme sledovat mistry při práci a vychutnávat jedinečnou atmosféru doznívání drogové éry a začátku nejslavněší etapy kapely. Obrovskou hodnotou záznamu je i fakt, že se nehrálo z playbacku a že písně znějí jinak než ve studiových verzích... Nový režisérský sestřih bohužel kvalit a atmosferičnosti původní verze nedosahuje, nicméně spousta dokumentárních záběrů a úryvků z všedního dne PINK FLOYD představují pro fanouška pokladnici plnou zlata. Hudební film, který je jiný... jiný jako celí PINK FLOYD. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpůsobivějších hudebních vystoupení jaké jsem měl tu čest shlédnout. Pink Floydi se ještě před vydáním svého kultovního alba The dark side ot the moon sešli ve starobylém amfiteátru mezi ruinami Pompejí a bez diváků tu předvádí své nejlepší písně (především Echoes, která začíná a zakončuje celý mistrný koncert, je něco naprosto geniálního). Kdo neviděl, měl by rychle napravit........ ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hudbu Pink Floyd, zejména psychadleickou éru do alba Dark Side of the Moon žeru. Všechny zde předvedené skladby taky zbožňuju. Ale tento záznam působí tak trochu sterilně. Občas se sice pomocí záběrů na lávu, mraky apod. daří vytvářet hypnotickou atosféru, přesto působí záznam tak nějak sterilně. Živé publikum přeci jen chybí a prolínání písní s rozhovory s členy kapely (jež jsou fakt o ničem), také nepovažuji za šťastné. A celá řada záběrů z Pompejí působí jako nudné video z dovolené známých. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Doposud nejmystičtější a nejhypnotičtější hudební/obrazový zážitek s jakým jsem měl tu možnost se setkat. S každým dalších shlédnutím/poslechnutím stále silnější a silnější. Naprostým vrcholem filmu je závěrečná část písně A Saucerful of Secrets a samozřejmě Echoes ...(Vřele doporučuji Directors Cut, ve kterém se nachází scény ze studia při nahrávání písní Brain Damage a Us And Them z jejich průlomového alba The Dark Side of the Moon). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že nemám rád takovéto prostříhávání písní s rozhovory s kapelou, či že mě víc zajímají Pink Floyd než všechny ty vizuálně působivé vulkanické či kosmické záběry. Když ovšem tahle čtveřice začne hrát svoji nadčasovou muziku, jdou veškeré připomínky stranou. Dokonce ani publikum mi nijak nechybělo. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem tady krizitoval někoho za to, proč si pouští koncert kapely, kterou nemá rád a dává pak nízké hodnocení. Já však mám Pink Floydy rád a jejich hudba je bezpochyby geniální, ale koncertu v Pompejích jsem na chuť prostě nepřišel. DVD sice obsahuje 7 písniček (při čemž je první a poslední stejná), ale nejsou při sledování nijak zvlášť dobře postřehnutelné a nejedná se ani o nějaké extra megahity. Většinu času totiž tvoří hluboké filosofování, jestli jsou Pink Floydi páni nebo otroky své aparatury, nemůžu si pomoc, ale pro mě těch 92 minut byla nuda a utrpení. A opravdu to není tím, že bych je neměl rád. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Moc krásné, jsem fanoušek PF, takže pro mě je to ještě něco malinko víc. Super prostředí, na svou dobu slušný zvuk - a hlavně výtečný výběr skladeb + atmosféra filmu jako celku. Viděl jsem Directors cut, ve kterém jsou navíc mezi skladbama takové neformální rozhovory se členama kapely - fakt moc příjemné - pro mě co se týče PF vede Watersův "In the flesh" koncert, ale tohle je hned v závěsu... 9/10 ()

erl 

všechny recenze uživatele

Geniální , dech beroucí , vrcholné (nebojím se šetřit superlativy) fenomenální dílo jedné z nejlepších rockových kapel všech dob! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pompézne...však to aj točili v Pompejách:-)...úžasná atmosféra...fenomenálna hudba...vynikajúci koncert a jeden z najlepších aké som kedy videl... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Hodnotím Director's cut. Prostředí překrásné, zajímavé, hudba dokonalá, originální, při Set the Controls for the Heart of the Sun a druhé části Echoes mi běhal mráz po zádech. Všechno okolo už mi ale přišlo spíše rušivé. Animace nudila, rozhovory až na něco málo nezajímavé. Víceméně jsem si celou dobu říkal, prosím, už zase začněte hrát. // 70% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký fanoušek Pink Floydů, ale přes tak vysoké hodnocení musím dát dvě. Nemám rád rozkouskovaný obraz do 12-ti čtverečků a podobně a hlavně mezi písničkami kecání. Kdyby to bylo odděleně budiž. A po vizuální stránce, jak se tu několikrát opakuje taky nic moc.Pompeje jsou více vidět hlavně v druhé části skladby Echoes, v ostatních sopka Vesuv. Hodnotím režisérský sestřih,který to - jak čtu níže- vše ničí. Originál jsem neviděl, určitě bych hodnotil víc. Hudba nemá chybu. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. Zde už tepe a ohlašuje svůj příchod .. zatím jen v náznacích .. v kratičkých etudách : The Dark Side of the Moon .. (Director's Cut) ... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Hudbu samozřejmě nemá smysl hodnotit, to bych mohl všem koncertům Pink Floyd nasázet plné hodnocení, aniž bych je viděl. Co mě trochu zklamalo, byla vizuální podoba, kdy si podmanivou atmosféru opuštěného amfiteátru v Pompejích užijeme pouze zpočátku a pak ještě chvíli u konce. Zbytek času kamera podivně krouží především kolem Nicka Masona a Davida Gilmoura. Kdybych viděl delší verzi obsahující rozhovory se členy kapely, možná bych mluvil jinak, takhle převažuje mírné zklamání. Hudba za pět, obraz za tři. Vidíte, už jsem zase u toho. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

jeminku vďaka WACKovi a YUTUBE som sa dostal k mojim milým "floydom" z čias keď som bol ako oni a pekne osamote na starodávnom teatro v Pompejach, poviem vám málokto ako oni dokázu v hlasoch a v hre uhrať tak nádherne prechody mólových akordov ako oni, a k tomu ten mix obrázkov a záberov .. čo iné si priať ??? dobru cigaretku, silnú kávu a sluchátka na uši a vypnúť ostatný svet :) neviem, či sa tu môže robiť reklama ale film nájdete tu http://www.youtube.com/watch?v=6m2xLw_eCEg r. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ach ach, to som si myslel, že po zhliadnutí tohoto koncertu s legendou Pink Floyd budem fanúšikom aj ja, no nestalo sa a naopak už nechcem nikdy viac. Pozriem si ešte The Wall, ale potom si dám s Floydami pokoj. Tento koncert mi nedal takmer nič, aj keď tam bolo zopár pekných záberov, no zbytok vizuálu šlo bokom. Hudba sa mi nepáčila a očakával som nejaký hit, ktorý by som aj ja uznal. Asi trocha podceňujem, ale to tým, že nie som fanúšik. 45% ()

Reklama

Reklama