Reklama

Reklama

Pink Floyd: Živě v Pompejích

  • Česko Pink Floyd v Pompejích (více)
Hudební / Dokumentární
Belgie / Západní Německo / Francie, 1972, 59 min (Director's Cut: 92 min)

Obsahy(1)

Pink Floyd imaginativní, nadreálná, vysoce tvůrčí hudba plná barev, která se výborně hodí k vizuálním představením. Film natočený v starověkém amfiteátru mezi ruinami zaniklých Pompejí nabízí divákům úžasný audio-vizuální zážitek. Ve dne se koncert konal v aréně rozpálené sluncem a v noci uprostřed tajemné scény zničené sopečným výbuchem a umožnil tak perfektní souhru zvuku a obrazu. Snímek začíná i končí obsáhlou skladbou Echoes z alba Meddle a obsahuje také následující tituly: Echoes, Careful with that Axe Eugene, A Saucerful of Secrets, Us And Them. One of these Days. Mademoiselle Nobs, Brain Damage, Set the Controls for the Heart of the Sun, Echoes. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

waits 

všechny recenze uživatele

Před lety, na pokoutně sehnaném videu to bylo na čistých pět, dnes už střízlivě za čtyři, přesto kupříkladu Masonovo solo na bicí snímané ze všech možných úhlů nemá chybu. Pro příznivce psychedelic rocku povinnost. Běžné obecentsvo ale mnohen víc ocení obrazovou orgii The Wall nebo prostě něco z pozdějšíhé období. Floydi se po Pompejích nadechli k prvnímu kroku do světa komerční hudby s albem The Dark Side of the Moon (1973)Režisérský sestřih (DVD v roce 2003)1.„Echoes, Part 1“ „On the Run“ (záběry ze studií) 2.„Careful with That Axe, Eugene“ 3.„A Saucerful of Secrets“ „Us and Them“ (záběry ze studií) 4.„One of These Days“ 5.„Mademoiselle Nobs“ „Brain Damage“ (záběry ze studií) 6.„Set the Controls for the Heart of the Sun“ 7.„Echoes, Part 2“, k vidění třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=n1yxNjU7u_8 ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že nemám rád takovéto prostříhávání písní s rozhovory s kapelou, či že mě víc zajímají Pink Floyd než všechny ty vizuálně působivé vulkanické či kosmické záběry. Když ovšem tahle čtveřice začne hrát svoji nadčasovou muziku, jdou veškeré připomínky stranou. Dokonce ani publikum mi nijak nechybělo. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpůsobivějších hudebních vystoupení jaké jsem měl tu čest shlédnout. Pink Floydi se ještě před vydáním svého kultovního alba The dark side ot the moon sešli ve starobylém amfiteátru mezi ruinami Pompejí a bez diváků tu předvádí své nejlepší písně (především Echoes, která začíná a zakončuje celý mistrný koncert, je něco naprosto geniálního). Kdo neviděl, měl by rychle napravit........ ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

na tomto som vyrastal, dospieval i prechadzal zivotom... je pozehnanim mat tento koncert pred mrtvym publikom z davnych dob na klasickej VHS-ke v povodne verzii, ktora nebola sprznena formou najnovsieho director´s cutu. hudba pri kulise zaslych vekov s tichou az pietnou pritomnostou obyvatelov mesta naveky spiacich pod pokrievkou vezuvskeho popola. je priam fascinujuce, ake nadcasove veldielo sa tymto kapele spolocne s televiznym stabom vydarilo. hudba presakujuca epochami i hviezdnymi priestormi rezonuje medzi ruinami antickeho mesta. medzi jeho stlpami, murmi, sochami, klenbami, dlazdicami, freskami... je tam samozrejma a vsadepritomna rovnako ako duch mrtvych pompejcanov. preto to nedokazem pozerat len tak a hocikedy. a nedokazem to pozerat bez toho, aby mi pritom nebehal mraz po chrbte... ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Pro fanouska naprosta povinnost. Jinak hudba a obraz jsou spolu spojeny dokonale a vzajmene se doplnuji a obahacuji a pridavaji si novy rozmer. Po hudebni strance neni co resit, setlist tentokrat pokryva spise prvni, mene zname obdobi historie Pink Floyd, ale to neznamena, ze by bylo mene kvalitni, spise naopak. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • "Mademoiselle Nobs", zní stejně jako "Seamus" z alba Meddle, až na to, že zpěv Davida Gilmoura je nahrazen vytím Wrightova afghánského chrta, jenž se pro tento song stává dalším členem kapely. Chrt se jmenoval Mademoiselle Nobs, skladba je tedy pojmenována po něm. (messiah)
  • Existují dvě verze VHS záznamu. Starší verze se samotným vystoupením a tzv. Theatrical version s interview a záznamy ze studia. Na DVD pak vyšla verze Director's Cut obsahující počítačové animace. (messiah)
  • Při jedné z konverzací se dozvíme, že Nick Mason nemá rád kůrku na koláči. (PinPrick)

Reklama

Reklama