Reklama

Reklama

Pink Floyd: Živě v Pompejích

  • Česko Pink Floyd v Pompejích (více)
Hudební / Dokumentární
Belgie / Západní Německo / Francie, 1972, 59 min (Director's Cut: 92 min)

Obsahy(1)

Pink Floyd imaginativní, nadreálná, vysoce tvůrčí hudba plná barev, která se výborně hodí k vizuálním představením. Film natočený v starověkém amfiteátru mezi ruinami zaniklých Pompejí nabízí divákům úžasný audio-vizuální zážitek. Ve dne se koncert konal v aréně rozpálené sluncem a v noci uprostřed tajemné scény zničené sopečným výbuchem a umožnil tak perfektní souhru zvuku a obrazu. Snímek začíná i končí obsáhlou skladbou Echoes z alba Meddle a obsahuje také následující tituly: Echoes, Careful with that Axe Eugene, A Saucerful of Secrets, Us And Them. One of these Days. Mademoiselle Nobs, Brain Damage, Set the Controls for the Heart of the Sun, Echoes. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Při jedné z konverzací se dozvíme, že Nick Mason nemá rád kůrku na koláči. (PinPrick)
  • Po skladbě "One Of These Days" je vidět, jak členové Pink Floyd popíjejí během svačiny české pivo Pilsner Urquell. (PinPrick)
  • Během skladby "One Of These Days" vypadne Nickovi z ruky palička na buben, on přesto zuřivě pokračuje jednou rukou, zatímco druhou loví náhradní paličku. (PinPrick)
  • "Mademoiselle Nobs", zní stejně jako "Seamus" z alba Meddle, až na to, že zpěv Davida Gilmoura je nahrazen vytím Wrightova afghánského chrta, jenž se pro tento song stává dalším členem kapely. Chrt se jmenoval Mademoiselle Nobs, skladba je tedy pojmenována po něm. (messiah)
  • Existují dvě verze VHS záznamu. Starší verze se samotným vystoupením a tzv. Theatrical version s interview a záznamy ze studia. Na DVD pak vyšla verze Director's Cut obsahující počítačové animace. (messiah)

Reklama

Reklama