Reklama

Reklama

Pink Floyd London '66-'67

(koncert)
všechny plakáty

Koncertní záznam a dokument zachycuje ranné Pink Floyd v době, kdy se teprve drali na vrchol. Film uznávaného filmaře Petera Whiteheada je vůbec prvním obrazovým snímkem Pink Floyd, proto je to určitá rarita. Film vzniknul v dubnu 1967 během koncertu v klubu UFO, ze kterého na nás dýchne psychedelická atmosféra téhdejší doby. (PinPrick)

(více)

Recenze (5)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Po obrazové i hudební stránce působivé zobrazení uvolněných 60. let ve Velké Británii a nastupujícího trendu undergroundu a psychedelické hudby, což by bylo zajímavé samo o sobě, natož když se jedná o vůbec první video záznam Pink Floydů. Je to taky jedna z mála možností se podívat na dnes již legendární Floydy v jejich začátcích, ještě bez Davida Gilmoura se Sydem Barretem na postu frontmana a kytaristy. Musím se přiznat, že jsem fanoušek spíše té hlavní vlny Floydů, tedy té ve složení Gilmour, Mason, Waters a Wright a s alby jako Dark Side of the Moon, The Wall nebo Final cut, i tak ale na mě udělala tahle exkurze do londýnských nezávislých kurhů 60. let celkem dojem. ()

mArcElkrIz 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina 60-tých let, happeningy, psychedelie křížená s tribálními rytmi, popart a nekonečné tripy... Syd Barrett ve stádiu zažehnutí a Pink Floyd v nejdivočejší a nejvzrušující podobě. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra, hudba jak z Marsu, ranný Pink Floyd ještě se Sydem, halucinogení LSD TRIP opus "Interstellar Overdrive" a Nick's Boogie. Prostě zážitek! Mám to na dývku, stopáž asi 60 minut, kde jsou navíc nějaké ty rozhovory, např. s Mickem Jaggerem a studiové záběry. Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=-fCk1JCVKXA&feature=related , Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=thx_LoMz8mU&feature=related , Part 3: http://www.youtube.com/watch?v=dc6zC6hD24Y&feature=related ()

Zajímavosti (2)

  • Film legendárního filmaře Petera Whiteheada je vůbec prvním obrazovým snímkem legendárních Pink Floyd. (Karlos80)
  • Záznam koncertu obsahuje prodlouženou verzi Interstellar Overdrive o délce 16:40 a píseň Nick's Boogie o délce 11:50. (JohnO.O)

Reklama

Reklama