Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem automobilového závodníka Lonnieho "Lucky" Johnsona (William Smith), jeho přítelkyně Sammy (Claudia Jennings) a jeho podlého manažera Phila Adamsona (John Saxon). Divák se ponoří do světa, kde je všudypřítomná vůně benzínu a oleje, do víru soutěživosti, chamtivosti a korupce. Touha uspět a splnit si svůj americký sen, takový je svět závodění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Kastrovaný Cronenberg. David sa vykašlal na všetky svoje trademarky, nasadol do "funny car" a natočil si blbučké béčko. Vo svojej blbosti je to síce rozkošné, ale toto je hlboko, hlboko pod Davidovou úrovňou a som rád, že sa k takémuto typu filmov už nikdy vo svojej tvorbe nevrátil. 5 / 10 ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

První polovinu mi připadalo, že přes hodně atraktivní téma automobilových závodů a jejich zákulisí (včetně korupce a podrazů) snímek občas trpí mírnou vyčpělostí a nejedním slabším místem. Ale možná jsem se jen potřeboval trochu rozkoukat a smířit se s tím, že jakkoliv je David Cronenberg ve svém obvyklém žánrovém zaměření (ve jménu různých bizarních sci-fi / thrillerů / horrorů) skvělý režisér, Johnu Frankenheimerovi coby specialistovi zase mj. právě v oblasti sportovních dramat (Grand Prix, The Gypsy Moths, Jezdci) se může tímto počinem přiblížit maximálně tak ze stometrové dálky. Přesto má Fast Company řadu skvělých scén včetně celkem slušné akce nebo poutavého náhledu do autodílny a k závěru skvěle graduje i příběh. Z hereckých výkonů bych zmínil zdařile ztvárněnou záporní postavou slizkého manažera Phila v podání Johna Saxona, který tu často vnáší stylovost i napětí. Celkově však Fast Company oplývá spíše pohodovou atmosféru, na čemž nese podíl i často znějící jemná rocková a country muzika a řekl bych, že jedná se o ten nejoddechovější film, jaký Cronenberg kdy natočil, i vzhledem k úplné absenci režisérových typických sklonů k úchylným a jinak bizarním motivům. O to zajímavější bylo pro mě vidět Fast Company nedlouho po snímku Crash, kde se spousta rychlých jízd autem a bouraček objevuje v rozhodně jiném kontextu. :o) Přestože i tentokrát víc, než lepší 3 hvězdičky neudělím, zhlédnutí tohoto polozapadlého kanadského filmu nelituji. [65%] ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Cronenberg ještě rozhodně nebyl ve své nejlepší formě a spokojil se i s trochu horším provedení některých bouraček, ale přesto podává obrázek o tom, jak jsou lidské vztahy komplikované. Navíc to prezentuje v uřvaném a rychlém hávu, který je místy hodně sexy, což se mi na něm líbilo asi nejvíce. Má to ale potřebný drive a zase tolik to nezestárlo. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pre každého okrem fanúšikov tých komických prďochov, čo sa tu pretekajú, je RÝCHLA SPOLOČNOSŤ zaujímavá z jedného jediného dõvodu, a to, že ju natočil David Cronenberg na vrchole svojho najšialenejšieho mladíckeho obdobia ( ako prvý projekt na objednávku ) a pritom je to tak neuveriteľne „normálny“ film, že sa až veriť nechce, v ktorom vládnu jasné farby, vyhráva veselý dobový popík, stále svieti slniečko a súťažia rýchle autá... Nuž čo, aj Baron of Blood potrebuje občas dovolenku... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, dobový film, dobová hudba, dobové postavy, dobové naprosto všechno. Rychlá auta, adrenalin, atraktivní herci, půvabné ženy (což je největší klad filmu), sem tam nějaké kozy (což je druhý největší klad filmu). Jeden náznak sexuální scény, boj s konkurencí, jednoduchý příběh, jednorozměrné postavy, nic víc než o potěšení z jízdy zde nejde a ani v tom není přesah. Jestli by se Cronenbergova tvorba ubírala tímto směrem, kdyby si jeho atypická a úchylná díla nenašla fanoušky, tak by podle mě dost rychle zapadl, nebo by se z něj stal průměrný komerční režisér. Cronenberg měl rád rychlost, to je v nemalém počtu jeho filmů poznat (a v Crash nejvíc) a v tomhle zakázkovém díle poznat taktéž, akorát je to celé šíleně ploché a s minimem pamětihodných scén. Myslím, že ty, které podobný typ filmů baví, to oslovit dokáže, ale mě jen to zrovna nebere a Cronenberga mám rád hlavně pro to, čím se proslavil. Tohle do jeho tvorby sice svým způsobem zapadá, ale je to na míle vzdálené od toho, s čím si ho svět spojuje. A myslím, že se není čemu divit, že je Fast Company prakticky neznámé, protože je to jen další z dobových filmů, který nemá co víc nabídnout. Odvádí dobrou práci pouze tehdy, pokud od něj víc než tohle nečekáte. Není to špatný film, ale mě neměl moc čím oslovit. Lepší 2* ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama