Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý policejní inspektor "Cola" (Ho-Yin Wong) je přeložen na oddělení Závažné trestné činnosti, které je pod vedením zamlklého Wong Jianga (Anthony Wong Chau-Sang), toho samého člověka, jenž jako jediný před deseti lety přežil podivný incident, při němž zahynul Colův otec (Ching Wan Lau) a místní boss Triád (Francis Ng). Postupem času začíná Cola Jianga blíže poznávat a zároveň se snaží zjistit, jak se vše oné noci vlastně odehrálo. Přidejme k tomu ukradenou zásilku kokainu, jednoho pofidérního mafiána pod policejní ochranou (Yin Tse), jeho krásnou dceru, partu vycvičených zabijáků, policejního klauna a v neposlední řadě nového šéfa Triád (Jordan Chan), který chce pomstít smrt svého otce. (Oiolaire)

(více)

Recenze (2)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Síce to vzniklo tesne po úspechu Infernal Affairs, ale príliš by som tie filmy neporovnáva. Tu ide o pomstu mladého policajta (nevýrazný Ho-Yin Wong) za smrť jeho otca (Ching Wan Lau), ktorého pravdepodobne zabil jeho kolega Wong Jiang (Anthony Wong). Mladý policajt sa dostane do jednotky, ktorej velí Wong a snaží sa zistiť, čo sa v tej scéne na začiatku filmu stalo. Samozrejme, že nám to ukážu až na konci a zvedavosť je hlavným dôvodom prečo som to dopozeral do konca. Pretože dvakrát napínavé mladíka so starým vlkom a naopak, nie je. Ani po hereckej stránke sa tu žiadnych pôsobivých výkonov nedočkáme. Z hercov najviac vyniká Chapman To ako neschopný otloukánek jednotky, ktorý tu má občas vtipnú scénu. Akčných scén tu veľa tiež nie je a miestami pôsobia skoro až amatérsky. V tom období prekvapivo HK filmy trpeli na nedostatok kvalitnej akcie. Takže celkovo to aj absolútny priemer na jedno pozretie, ale ak to neuvidíte, tak o nič extra neprídete. 5/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

V době velkého úspěchu Infernal Affairs se i další tvůrci z Hong Kongu chtěli vytasit se svým umem v kriminálním žánru. Jing Wong mě překvapil, jak dovedl relativně dobře zaplout do vod policejního thrilleru, měl k ruce vymakaný skript (na kterém se i podílel), docela slušné herecké obsazení, kde nejvíce vynikají Anthony Wong Chau Sang, epizodně Ching Wang Lau, Francis Ng, se zbytkem už je to slabší. Akce dobrá, napětí jemně pobublává pod povrchem, ale nějak více mě to nevtáhlo, přesto pořád nadprůměr, tři a půl hvězdy si to zaslouží. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama