Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waldo je nadšený průkopník létání, vydělává si pořádáním vyhlídkových letů, jenže rostoucí konkurence ho nutí vymýšlet stále atraktivnější postupy. Při jednom z nich, jakési letecké revue však zahyne dívka jeho přítele a Waldo čelí nařčení z neúmyslného zabití. Vzápětí při předvádění letounu vlastní konstrukce zahyne jeho přítel a Waldo konsternovaný jeho smrtí udělá další malér, po němž má doživotně zakázáno létat. Se změněným jménem se objevuje mezi leteckými kaskadéry, kde se setkává s německým válečným esem a svým idolem Ernstem Kesslerem. (Robbi)

(více)

Recenze (59)

Lima 

všechny recenze uživatele

Film, jehož děj se odehrává v počátcích aviatiky. Film o špičkových letcích, kteří svými kousky na dvouplošnících bavili mnoho diváků, aby pak ve válce mnoho z nich padlo ve vzdušných soubojích. Tenhle film je pro fanoušky počátků letectví skoro povinnost a i ostatní se¨při něm budou bavit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snímek o zašlé slávě starých hrdinů a gentlemanských leteckých soubojích první světové války se zajímavým výkonem Roberta Redforda. Stojí za vidění nejen kvůli výjimečné závěrečné scéně, ale co do prožitku je to (pro mě) maximálně na 70%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je tak nějak divně rozmrdlej, nejede v řadě za sebou a tak nezbývá než se zachytit v nádherných leteckých scénách, při kterých se mě nejednou stáhla prdel do tvaru hrušky. Celý film však naprosto převyšuje závěr, to je nádherná a silná oda na frajerství ze který jsem byl totálně vykapanej. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zajímavé atmosférické retro s jistou režií George Roye Hilla a jeho typickým rukopisem (střídání komiky a tragiky, v jednoduchosti silný závěr) a skvělým Robertem Redfordem na vrcholu slávy. 75%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hned při prvním záběru na Roberta Redforda, který si sundává letecké brýle a se zářivým úsměvem zdraví z kokpitu své obdivovatele, je jasné, že v tomhle filmu půjde o frajerství - ovšem o to v nejlepším slova smyslu. Velký Waldo Pepper je o lidech, kterým se létání zadřelo hluboko pod kůži a ven ho prostě nedostanou. Je to zčásti úsměvné retro, v němž se ale dějí velmi nečekané a drsné věci, jež hrdiny i diváky vrací do reality, na zem... Avšak pouze na tak dlouho, než se jim znovu podaří vzlétnout a hledat "tam nahoře" klid a volnost. Je to óda na létání, úplně stejně jako je třeba Bessonova Magická hlubina ódou na potápění. A jsou v ní ty naprosto nejlepší letecké scény, jaké jsem ve filmu kdy viděl. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V úvodu mě dost rozladil český dabing, který zapříčinil, že jsem si připadal jako uzavřený v sudu. Všechnu zlobu navíc podpořil první záběr na Roberta Redforda, jehož americký úsměv plný krásných zubů, ve mě vyvolával nutkání obmotat mu jeho bílou leteckou šálu kolem krku a utáhnout(samozřejmě ze závisti)..Nicméně jsem risknul- a nelituju, protože, ač jsem nikdy nebyl milovník letadel a po pravdě ty vejšky už taky žaludku nedělaj tak dobře, jako tomu bylo před pár lety, byl Waldo Pepeer docela příjemným zážitkem. Jen nechápu ten náhlý překop z komediální roviny do dramatu, to byla pořádná facka... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert Redford pod taktovkou George Roy Hilla potřetí, ale tentokráte bez Paula Newmana. Waldo Pepper je talentované letecké eso, které ovšem svému okolí přináší smůlu. Nicméně, když bych měl vybrat někoho kdo uměl v 70. letech spolehlivě ztvárnit charismatické postavy, Redford pro mě znamená nejlepší volbu. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teda, galéria vyzerala lákavejšie, čakal som viac scén vo vzduchu a tiež som nevedel, že sa bude jednať o kaskadérov, myslel som že sa film odohráva počas vojny. Áno, vo filme je pár svetlých momentov a musím pochváliť špeciálne efekty, kedy sa naozaj zdá, že herci sú skutočne vo vzduchu a robia náročné kúsky. Za zmienku stojí celkom dlhá scéna so ženou na krídle dvojplošníka. To vyzerá na rok 1975 v skutku reálne. Aj som sa zamýšľal ako to urobili, pretože zelené plátno tam nevidno. Bohužiaľ film sa u mňa nevyšplhal ani na ako taký priemer, je nudný a stopáž mohla byť o niečo kratšia. Takto si na film nespomeniem už ani po mesiaci. Zaver - hviezda Robert Redford vytiahla film z absolútneho bahna na aspoň podpriemerne nudný film, kde si ani len tie lietadla toľko neužijete. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne luxusné vzdušné sekvencie. Príbeh o ľuďoch, pre ktorých má život ten pravý zmysel iba tam hore, pretože iba tam platí česť, dole je tomu presne naopak. Pre mnohých boli títo ľudia bláznami, podstatné je však byť v živote šťastný a nie normálny. Aj keď to môže stáť viacero životov. Záverečný vzdušný súboj je presne oslavou takéhoto pravého chlapáctva a mnohí môžeme Waldovi jeho život závidieť. Nakoľko je Hillov film oproti skutočnosti priklášlený je mi potom jedno, pretože natočil síce trochu jednotvárny, ale veľmi pekný a nie príliš prevídateľný film. A nenazval by som ho ani akademickým. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Inspirace kousky Báječní muži na létajících strojích a Na řvoucích strojích do Monte Carla je alespoň pro mě patrná. A tyhle formáty mě věru nebaví. Tady dominuje mladičký Redford, a pak už nic. Akrobatické scény mě neberou, souboj s Kesslerem jakbysmet. Když nemůžeš uhasit oheň, přilož! Solidní dabing z ČT, na Kavčích horách se po rozdělení televize na tyhle filmy houfně zaměřovali. A kolegyně Jinny to s tím uhořením trefila přesně. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Podivně krutý film v podstatě o ničem. Scéna, ve které se od doutníku vznítí tráva a od ní letadlo, je jedna z nejhnusnějších, co jsem kdy viděla. Možná jsem byla moc malá, abych to tehdy pochopila. Možná je v tom vážně profesorská odtažitost. Další film o výjimečném jedinci? ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný úsměvný příběh z prostředí "Leteckého cirkusu", kde se majitel tohoto stánku s nebezpečnou atrakcí živí docela slušným způsobem na nebezpečném umění zkušených aviatiků. S přibližujícím se koncem snímku nabírá příběh na zajímavosti svým podtextem. Vyvrcholením nesporně zajímavého střetu dvou válečných pilotů znepřátelených armád (nyní již po mnoha letech po válce) je v podstatě dokončení jednoho, tenkrát ve válce, nedokončeného souboje. Tentokrát však v určitých mezích civilní slušnosti a ne "na život a na smrt". Všechna čest, salutuji tomuto scénáři a Robertu Redfordovi v roli "poblázněného" aviatika. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kamera : Robert Surtees. Hudba : Henry Mancini. Konvenční drama o průkopníkovi letectví. CHYBA VE FILMU - Když Waldo Pepper zkouší chodit po křídlech a vylézá z kabiny tak, na prvním záběru má kalhoty šedé, na druhém záběru je má černé a na dalším zase šedé. ()

Reklama

Reklama