Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waldo je nadšený průkopník létání, vydělává si pořádáním vyhlídkových letů, jenže rostoucí konkurence ho nutí vymýšlet stále atraktivnější postupy. Při jednom z nich, jakési letecké revue však zahyne dívka jeho přítele a Waldo čelí nařčení z neúmyslného zabití. Vzápětí při předvádění letounu vlastní konstrukce zahyne jeho přítel a Waldo konsternovaný jeho smrtí udělá další malér, po němž má doživotně zakázáno létat. Se změněným jménem se objevuje mezi leteckými kaskadéry, kde se setkává s německým válečným esem a svým idolem Ernstem Kesslerem. (Robbi)

(více)

Recenze (59)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je tak nějak divně rozmrdlej, nejede v řadě za sebou a tak nezbývá než se zachytit v nádherných leteckých scénách, při kterých se mě nejednou stáhla prdel do tvaru hrušky. Celý film však naprosto převyšuje závěr, to je nádherná a silná oda na frajerství ze který jsem byl totálně vykapanej. ()

Udet 

všechny recenze uživatele

Příběh z počátků letectví a jeho průkopníků... Robert Redford v roli vysloužilého pilota z 1. světové války, který si po návratu domů vydělává na živobytí vyhlídkovými a akrobatickými lety. Letadla, donedávna pouhé vražedné stroje- jsou objevována pro zábavu, dopravu, film. Nadšenci z různých zemí a společenských vrstev kteří mají jedno společné- vášen¨ pro létání. Skvělý snímek plný burácení leteckých motorů, vůně benzínu a odvážných mužů na archaických letounech. ..a malá perlička na závěr- filmové německé eso Ernst Kessler je až neskutečně podobné esu skutečnému, pilotovi par excellance- Ernstu Udetovi..! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne luxusné vzdušné sekvencie. Príbeh o ľuďoch, pre ktorých má život ten pravý zmysel iba tam hore, pretože iba tam platí česť, dole je tomu presne naopak. Pre mnohých boli títo ľudia bláznami, podstatné je však byť v živote šťastný a nie normálny. Aj keď to môže stáť viacero životov. Záverečný vzdušný súboj je presne oslavou takéhoto pravého chlapáctva a mnohí môžeme Waldovi jeho život závidieť. Nakoľko je Hillov film oproti skutočnosti priklášlený je mi potom jedno, pretože natočil síce trochu jednotvárny, ale veľmi pekný a nie príliš prevídateľný film. A nenazval by som ho ani akademickým. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný úsměvný příběh z prostředí "Leteckého cirkusu", kde se majitel tohoto stánku s nebezpečnou atrakcí živí docela slušným způsobem na nebezpečném umění zkušených aviatiků. S přibližujícím se koncem snímku nabírá příběh na zajímavosti svým podtextem. Vyvrcholením nesporně zajímavého střetu dvou válečných pilotů znepřátelených armád (nyní již po mnoha letech po válce) je v podstatě dokončení jednoho, tenkrát ve válce, nedokončeného souboje. Tentokrát však v určitých mezích civilní slušnosti a ne "na život a na smrt". Všechna čest, salutuji tomuto scénáři a Robertu Redfordovi v roli "poblázněného" aviatika. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teda, galéria vyzerala lákavejšie, čakal som viac scén vo vzduchu a tiež som nevedel, že sa bude jednať o kaskadérov, myslel som že sa film odohráva počas vojny. Áno, vo filme je pár svetlých momentov a musím pochváliť špeciálne efekty, kedy sa naozaj zdá, že herci sú skutočne vo vzduchu a robia náročné kúsky. Za zmienku stojí celkom dlhá scéna so ženou na krídle dvojplošníka. To vyzerá na rok 1975 v skutku reálne. Aj som sa zamýšľal ako to urobili, pretože zelené plátno tam nevidno. Bohužiaľ film sa u mňa nevyšplhal ani na ako taký priemer, je nudný a stopáž mohla byť o niečo kratšia. Takto si na film nespomeniem už ani po mesiaci. Zaver - hviezda Robert Redford vytiahla film z absolútneho bahna na aspoň podpriemerne nudný film, kde si ani len tie lietadla toľko neužijete. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Ernsta Kesslera (Bo Brundin) je inspirována německým stíhacím esem Ernstem Udetem. (Agent frog)
  • Ve filmu byly použity skutečné letouny Tiger Moth DH 82. (Terva)
  • Když Waldo Pepper zkouší chodit po křídlech a vylézá z kabiny, na prvním záběru má kalhoty šedé, na druhém záběru jsou černé a na dalším zase šedé. (Terva)

Reklama

Reklama