Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica študentov sa kvôli zlej ekonomickej situácii vydáva hľadať bájny Poklad vekov. Vďaka mape sa skrz temné Slovenské hory dostávajú na tajomný Všehrad. Keď už majú bájny poklad takmer na dosah čakana, ukáže sa, že hrad má stále svojho Pána a strážcu... (oficiální text distributora)

Recenze (41)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Za remeselné kvality, alebo nejaký výraznejší filmový zážitok si film pán Hradského tri hviezdičky nezaslúži. Predsa len, je to amatérske, moc naťahované, a krátkometrážna stopáž by filmu sedela o dosť viac. Tak ale za snahu. Niečo podobné môžu totiž na slovensku zrealizovať vážne iba študenti. Príjemné, oddreté tri hviezdičky. A pripomínalo mi to Krvavý román. Spočiatku. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že by filmík snesl o něco kratší stopáž, ale i tak jde podlě mě o velmi povedené, krásně nadsazené dílko a já se dobře bavila (zejména při inovativní práci s krumpáčem, pilou, při skvělé parodii na Matrix, ...) a z plátna přímo čiší, že tvůrci se bavili ještě víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Láskyplná hororová nosferatovská recesia. Zo začiatku zaujme zaujímavý spôsob rozprávania (čierno-biely obraz, nemý film, titulky), ale po chvíľke si na to ale zvyknete a začne to byť nebezpečná nuda. Našťastie, v polovici sa to rozbehne a snímka ponúkne okrem skvelej hudby aj svojím spôsobom majstrovské akčné scény :-) Potešia tiež pre vec zapálení herci, ktorých to bavilo a majú komediálny talent (mnohí oscaroví herci by to nedokázali zahrať tak, ako oni). Byť režisérom, v post-produkcii dám preč úvodné a záverečné slovo (ktorému vôbec nie je rozumieť a prvé sekundy som si myslel, že je to nejaká indiánska pieseň lásky) a pár momentov, v ktorých počujeme, ako sa herci pred kamerou rozprávajú (to ako v strižni mohlo uniknúť?). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Priatelia, tento amatérsky film strčí do vrecka dve tretiny slovenskej produkcie po roku 2000. A to nie je málo. Štylizácia do expresionizmu je temer po sto rokoch geniálny nápad. A nášup síce od začiatku, ale odkedy sa zjaví Slncomil je to proste jazda! 9/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladíkov prichádza na hrad Všehrad kde chcú nájsť bájny poklad. Ten však už niekoľko stáročí stráži krvilačný upír "Ferko". Inovácia slávnych hororov Nosferatu či Dracula po Slovensky. Amatérske, komediálnymi prvkami posiate dielo, ktoré síce možno označiť za snaživé, no z môjho pohľadu, vyobrazeným hodnotením užívateľov, maximálne nadsadené - 30%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď pre nič iné, tak pre tú odvahu a vytrvalosť 4*. Ale aj tak je to zábavné (ale kvôli niektorým zdĺhavým scénem odporúčam directors cut). Úžasná hudba, litre krvi a scéna s nohou, ktorú môže závidieť aj SAW, rozhodne stoja za to... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zajímavým doplňkem je i hudební doprovod, který je opravdu všestranný. Víceméně si zde nejvíc přijde na své milovník různých stylů. Byl to docela chytrý tah, kterým se celkem úspěšně dařilo tvůrcům maskovat nudné pasáže, kterých zde bylo bohužel docela dost. Zapříčinila to hlavně zbytečně dlouhá stopáž, protože tento kousek se počítá do celovečerních filmů. Ne vždy se však dařila zachovat stanovená laťka a já se místy neskutečně nudil. Zvláště pak v případech, kdy se pořád dokola opakovala ta samá scénka, nebo herci zbytečně zdržovali svou houpací chůzí a plazením. Chlapce musím pochválit především za humorně pojaté scény, kdy buďto přímo bojovali s upírem, nebo ten si z nich dělal svou svačinku. Krev stříkala do všech stran, dokonce došlo i na lehčí gore a to vše v docela legračním stylu. Za břicho jsem se sice nepopadal, ale na slovenskou distribuci opravdu dobré. Po delší době zase nějaký film, který si pustím víc než jen jednou. Je jen velká škoda, že ke konci už z toho začala být tak trochu „trapná záležitost“. Ale ani to mi nezabrání, abych tomu nedal lehce nadprůměrné hodnocení 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slovenská v mnohých ohledech povedená, zábavná a nápaditá parodie mého nejoblíbenějšího a nejlepšího horroru, který kdy byl natočen. Jako klobou dolů. Upír je výborný. Kdyby to mělo jen hodinu, tedy vystřihly by se zdlouhavé a nudné pasáže, šel bych s hodnocením i do plného. 3.5* ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Čertík v škatuľke. NIČ NEKRVÁCA VEČNE zo začiatku pôsobí rozpačito, no keď po chvíli divák pristúpi na danú hru, vycerí naňho svoj staromódne ladený a zdravo štrbavý úsmev groteska, prepájajúca všetko, čo mám rád - čierno-biely nemý film, komickosť, krásne prostredie zrúcaných hradov a slovenskej prírody, koniec koncov aj trošku zdeformovaného "hororu". Dal by som plné hodnotenie, keby bol film kratší a zvuková zložka by bola o niečo pútavejšia a miestami tiež ucelenejšia. Opäť som si po 90-tich rokoch (F.W.Munrau - Nosferatu) zamiloval, tento krát s láskavým úsmevom, tie zubaté príšerky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kde sa vzal, tu sa vzal. Aj keď osobne nie som veľmi rád, že chlapci spravili namiesto expresionisticky podaného, vážneho hororu iba úsmevnú strašidelnú nemú grotesku, je mi potešením zisťovať, že v našej malej zapadlej krajine má niekto zmysel pre tieto dva, mnou naveky oslavované filmové žánre. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

I takový film se může dostat na akademickou půdu, navíc jako projekce v rámci kursu východoevropské science-fiction. Nakonec bylo jen dobře, že pro projekci nebyl zvolen žádný z dosti nevábně vyhlížejících slovenských počinů v tomto žánru (snad jedině Majkou z Gudrunu bych nepohrdl), ale jiná ukázka vztahu našich východních sousedů k filmovému žánru. Nic nekrvácá věčně je v tomto ohledu velmi solidním zástupcem a i přes amatérské zázemí poctivým filmem. Má atmosféru, o kterou dobře zapadají humorné prvky, tvůrci měli evidentně nakoukáno, techniku zvládli v rámci možností bravurně a nadšení herci překvapivě udržují pozornost i přes přemrštěnou stopáž (hlavně představitel upíra, který v jeho podání působil až sympaticky a právě on se pro mě stal postupněm objektem ztotožnění). Dramaturgickou nevyváženost a některé technické nedostatky lze filmu s lehkým srdcem opustit. Důležitější je příjemně strávený čas a dobrý pocit z toho, že na Slovensku ještě lze natočit živý film, který je navíc obdařen čím dál vzácnější dávkou sebeironie. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Komediální vamp parodie s (ne)hereckými výkony se snaží zabrousit i do jiných žánrů. Pózy účinkujících jsou nejen inspirovány mnohými filmy, ale i pomníky. Zvláště výrazná je postava upíra.. Na první pohled zaujmou jeho sexy zoubky, na druhý i velice motorná nemotornost, díky niž jsem se mohl stále znova smát chytání krve přímo do chřtánu (absolutly-korrekt-splattering!!). Ale to se prostě musí vidět. 9,5/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Slovenský hybrid Upíra z Nosferatu a Chaplinovských grotesiek. Síce aj 75 minútový skrátený director's cut má pomerne dosť hluchých miest ale inak tento vyladený a vtipný projektík priam nemá chybičky. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle se taky zrovna moc nepovedlo, dělat v dnešní době černobílý němý film či spíše z toho jakousi parodii, je sázka spíš do loterie, jenže myšlenka dejme tomu zajímavá, ale to je asi tak vše co na tom zaujme, já to přejel hodně rychle , jinak bych to vypnul. Na takovéhle experimenty už nemám moc náladu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zkrátit to tak o polovinu a byl bych možná i nadšený. Na slovenské poměry je to totiž skvělé. Dokonce bych to i označil za nejlepší slovenský horor, jaký jsem měl možnost vidět. A to je to amatérský film! Kam se na tohle hrabe přeceňovaný Bebjak se svým ne zrovna povedeným Zlem a totálně zmršenou a klišovitou Trhlinou (ačkoli ta klišé jsou možná vinou Kariky, nevím, knihu jsem nečetl a ani nechci)... Na Nic nekrváca večne je hlavně znát to nadšení, se kterým do toho všichni zde zúčastnění šli. Je vidět, že si to natáčení užívají, že je to baví a to je jenom dobře, protože se to povedlo přenést i na diváka. Jako komedie to obstojí, má to pár skvělých nápadu a ani ty ostatní nejsou k zahození. Taky to má nejednou povedenou krvavou scénu, na amatérský film fakt celkem dost. Snad bych se ani nebál to oficiálně poslat do kina. Líbil se mi i odkaz na Upíra Nosferatu, fakt jenom škoda, že to nemá žádné tempo a nudí to. A možná i ten výběr hudby mi přišel občas trochu mimo. Zatím to vidím na silné 3*, pokud si na to za nějakou dobu ještě vzpomenu hlavně v dobrém, hvězdičku přidám. ()

faraon 

všechny recenze uživatele

chlapci sa dokonale zbavili hovoreného slova vo filme, ktorý by ich (kvalitu filmu a vlastne celý film) určite TROCHU potopil ... ALE využili to čo mohli a aj napriek amatérčine a zdĺhavým pasážam dokončili "celovečerný" film, klobúk dole... ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Aj ja sa pripojím k názoru, že film mohol byť trochu kratší, nakoľko mal zopár hluchých miest. Ale pravda je, že som sa vynikajúco bavil a občas aj z úzašom pozeral na to, čo dokážu amatérsky filmári na Slovensku. Vo filme sa dajú nájsť mimo Nosferatu aj odkazy na iné filmy, žánre či hercov (Matrix, Evil dead, kung-fu, western, hlas upíra sa mi zdal ako snaha napodobniť nezabudnuteľný hlas Karola Zachara). Chalani hrajúci vo filme boli dobrí, najlepší sa mi zdal chalan hrajúci upíra. Koľkokrát sa objavil na obrazovke už mi mikalo ústami :)). Dejovo to bolo trošku slabšie, šlo tam viac o samotné gagy. Hudba sa občas nehodila ale to som si všimol počas filmu len párkrát (potešil ma tam song od Stage Bottles). Čo mi však udieralo do očí je vynikajúci strih a práca s kamerou. Ak sa ľuďom okolo Metafora films bude dariť odstraňovať chyby, tak sa máme načo tešiť. Amatérska tvorba u nás zaplňuje dieru po profesionálne filmovej tvorbe a ja sa teším na ich ďalšie snímky. Budem im držať palce. ()

Reklama

Reklama