Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglické televizní drama, zpracovávající příběh fanatických muslimů, kteří 11. září 2001 spáchali nejhanebnější teroristický čin v historii. DO USA přijíždí skupina mladých Arabů, kteří se poprvé setkali jako studenti před pěti lety v Německu. Prošli teroristickým výcvikem a připravují se na velkou akci. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

11. septembra 2001 zaútočili fanatickí moslimskí teroristi na Spojené Štáty Americké. Uniesli štyri civilné lietadlá, aj s pasažiermi, a použili ich ako nástroje smrti. Za ciele tejto podlej akcie si vybrali veže Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku, sídlo Pentagonu a budovu Capitolu vo Washingtone. To čo ich viedlo ku tomuto neospravedlniteľnému, zbabelému činu pri ktorom zahynuli tisíce nevinných ľudí sa snaží priblížiť anglická režisérka Antonia Bird vo svojom dramatickom dokumente. *** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vuyžívání euroamerického systému pro jeho zničení.Snímek, který je zajimavý spíše svým podtextem než filmovou dokonalostí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o přesnost se snažící, spíše dokumentární, film mapující činnost wahádiovců a jejich bojových skupin. Jsem spokojen s oblastí, kterou si film vybral za zmapování, protože následující události byly popsány už mnohokrát a ze širšího hlediska jsou méně podstatné. Je pochopitelné, že film se o objektivitu může snažit, ale výsledek musel být takový, jaký je. Kdyby byl natočen v Sýrii či třeba jen v Saúdské Arábii, vypadal by bezpochyby úplně jinak. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Podle mě bylo dobře, že film skončil v momentě, ve kterém skončil. Za prvé pokračování všichni známe a za druhé tím se dosáhlo ještě větší mrazivosti. Bohužel celý snímek je poněkud rozvleklý a mohl být o dost lepší. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nemuzu hodnotit jinak. Kdyby se tento film zrejme nestahoval k hruznym udalostem roku 2001, zrejme by po nem nestekl ani pes, ale takhle kdyz to vidim je mi z toho opravdu vselijak. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Hezký průvodce po životě fanatických muslimů,kteří jsou schopni za svůj demagogický boj zničit celý svět.Využívají demokracii,stabilitu a toleranci Evropských zemí a Ameriky,aby je potom ničili.Jediné co filmu vyčítám je brzký konec i když rekonstrukce mohla být provedena až "do konce". ()

Alf 

všechny recenze uživatele

jo, já vím, že film byl šablonovitý a tézovitý a zjednošený a nic nepřinášejí a povrchní a potrádající podrobnou analýzu proč kdo a kolik a nenavrhující žádné řešení a že by ho prakticky každý z těchto stránek udělal lépe, ale mě zaujal asi protože jsem povahy mdlé, závěrečnou dlouhou scénu bez dialogů jen s gradující hudbou pak považuji přímo za geniální (tečka) ()

Vito 

všechny recenze uživatele

Film, který kromě šablonovitého a povrchního představení muslimského fanatismu neříká o 11. září vlastně vůbec nic ()

Imouse 

všechny recenze uživatele

Snaha o věrné stvárnění událostí, které vedly k 11. září, je sice obdivuhodná, ale bohužel to bylo na úkor jisté akčnosti děje, hereckých výkonů, kamery a režie. Vzdáleně mi to svou výpravou připomínalo Rodiná pouta. ()

Reklama

Reklama