Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Recenze (658)

system 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film si spojuju s tim, ze jako maly, kdyz jsem byl u strejdy sam doma, nekde vyhrabal tuhle kazetu podival se na ni a tyden strachem nechodil ven, jeste dlouho me strasila ta scena kdy blije tu kyselinu, no nopakovatelny zazitek co vam budu povidat :-) ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Perfektní efekty a zasloužený oskar za masky, Goldblum nečekaně válel a Geena Davis k tomu bezvadně sedla, atmosféra zapadlý laboratoře byla fakt útulná:) a závěrečná scéna s puškou byla bezchybná... Horor je přehnaný výraz ale Bezchybné sci-fi drama sedí:) ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný remake s výborným spracovaním. Výkonu Jeffa Goldbluma tlieskam a sledovať spolu s jeho premenou rôznorodé masky bolo fascinujúce. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Dobré kostýmy a postupná přeměna, na druhou stranu naprosto jasné jak to bude probíhat a co se stane. Nepřišlo mi to zase tak převratné. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Tajemný snímek, který má na svědomí úžasnou atmosféru a nezapomenutelný vzhled "mouchy", ze které jsem měl docela nahnáno. Od začátku až ke konci výborná podívaná, kterou si rád někdy zopakuju.. Ale předtím si určitě nenechám ujít druhé pokračování. 74% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Naozaj velmi kvalitny a temny retro sci-fi horor bez zbytočnych hollywoodskych kliše. Premena Setha z človeka na muchu vo mne bude už asi navždy rezonovat ako jedno z najpamatenejšich a najnechutnejšich zaberov, ake som kedy vo filme videl. Vdaka Bohu že som sa k tomu filmu nedostal ako maly zvedavy chlapec, ked som sa potajomky zakradal obyvačkou a snažil sa zapnut TV aby so zistil čo take tam v noci je že to nemožem vidiet...fuu to by bola trauma :) P.S. Ten oskar za masky je zasluženy ;) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Vlastně celkem tragický a vskutku dokonale nechutný film, který ale budu asi mít navždy zafixovaný jako takovou příjemnou oddechovku, co si můžu s chutí pustit kdykoli. Tentokrát to myslím vypovídá spíš o Cronenbergově umu, než o výstřednosti mého vkusu. Goldblum působí už od začátku víc jako hmyz, než jako člověk... a je naprosto dokonalej. 9/10 ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Klasika, která dnes sice nepůsobí tak, jako pecka z VHS za komárů, ale David Cronenberg vystavěl sci-fi thriller bez nedostupných počítačových efektů na postupném zahušťování, podporovaném dobrou hudbou. Hlavní devíza jsou ale Goldblumovy oči. Mončičáková Geena Davis, jako obvykle, nepřekvapí. ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Sqele zpracovana povidka :o) Jeff Goldblum je tu dokonaly, opravdu nevim, co rict, uz leta je to muj nejoblibenejsi sci-fi horor. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Silně nadprůměrný horor se skvělým Jeffem Goldblumem a dobře sekundující Geenou Davis. Oskar za masky je v tomto případě také zasloužený. Na Goldbluma lezoucího po stropě jen tak nezapomenu a to jsem ten film viděl už hodně dávno. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Cronenbergův příklon k mainstreamu. Tehle film není jenom prvoplánově nechutný, má i svou hlubokomyslnější stránku (jako všechny filmy Cronenberga) a pokud dokážete přistoupit na režisérovu hru, dovede vás i solidně vyděsit odcizením hlavního hrdiny. Skvělý film. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Správně nechutná záležitost, jak to mám rád... Muhehehe! Jinak nesympatičtí herci, laciný příběh... Prostě relativně průměrný film. Asi jen za ty nechutné efekty a maskérskou práci ta plus jedna hvězda do čtyř. Pourqois pas? 7,5/10 ()

bolan 

všechny recenze uživatele

Fyzická i psychická přeměna člověka v mouchu byl v době perestojky kazetový hit a ani dnes nic neztácí ze své originality. S patřičně nechutným zjevem a chováním této bizarnosti se Cronenberg vyloženě vymazlil. V dobách laciných příšer se mu podařilo z béčkového hororu udělat krásný film na dobrou chuť. ()

klokyn 

všechny recenze uživatele

Mucha ma samozrejme dostala najviac keď som bol malý a k smrteľnému vystrašeniu mi stačilo hocijaké béčko s nejakou lacnou príšerou. Lenže tento film si dokážem pozrieť aj v súčasnosti a jeho atmosféra, depresívnosť a ľútosť nad hlavným hrdinom na mňa doliehajú stále rovnako. Navyše mi ani nevadia staršie efekty a dneš už trošku smiešnejšie pôsobiace masky. Jedna hviezdička však musí ísť dole, pretože napriek tomu že je to film kvalitný, dnes ma už narozdiel od iných starších hororov vystrašiť nedokáže. ()

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama