Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ten strach a hrůza není ve filmu hned, ale graduje postupně až do velkého a nutno říci dosti brutálního finále a to je na celém filmu pravděpodobně to vůbec nejlepší. Scénárista napsal sice jednoduchý typicky učebnicový (lineární) scénář, ale dal si záležet na detailech. Dobře napsal hlavní postavu. Pracovitého vědce, kterému se postupně mění jeho chování, jeho vzhled a jeho psychika. Navíc je podán film tak, aby byl pochopen i normálním divákem, tedy bez zbytečné vědecké omáčky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dnes už to všechno vyhlíží tak nějak dětinsky a příliš latexově, nicméně výkon Goldbluma je sugestivní a některé momenty správně nechutné (trávení potravy)... jen to na mě působí dojmem konzervativní hororové patlaniny 80. let, třeba oproti Carpenterově Věci tomu chybí invence i silnější atmosféra. Skutečně antikvární záležitost, která mě spíš pobaví než nějak napne... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Main Title ,2. Plasma Pool ,3. The Last Visit ,4. Stathis Enters ,5. The Phone Call ,6. Seth Goes Through ,7. Ronnie Comes Back ,8. The Jump ,9. Seth And The Fly ,10. Particle Magazine ,11. The Armwrestle ,12. Brundlefly ,13. Ronnie's Visit ,14. The Street ,15. The Stairs ,16. The Fingernails ,17. Baboon Teleportation ,18. The Creature ,19. Steak Montage ,20. The Maggot/Fly Graphic ,21. Success With Baboon ,22. The Ultimate Family ,23. The Finale , ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bzzzz-bzzzzzzzz, kdyby se mnou do teleportační komory vlezl kůň, možná bych si toho i ožralej všimnul a nemuseli by mě nahánět s biolitem a plácačkou na mouchy, bzzzz! A kdybych byl tak navátej, že bych si nevšimnul ani koně, byl by ze mě kentaur - hlava koně a zbytek těla mužský... A kdybych si sebou do té komory vzal alespoň toho pokusného paviána, změna by byla nejmenší: stal by se ze mě průměrný chlap. Hodnocení tohohle horůrku o ambicích je dost možná ovlivněno nostalgií, přece jen je to jeden z prvních hororů, co jsem jako ještě nezletilá, necynická čůzička viděla: 77% ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • První film uváděný do kin, který měl televizní premiéru na televizní stanici Fox. (HellFire)
  • David Cronenberg původně režii odmítl, protože připravoval film Total Recall (1990). Produkce proto najala Roberta Biermana, ten ale před začátkem natáčení utrpěl ztrátu v rodině. Cronenberg mezitím kvůli neshodám s producenty odstoupil od Total Recall a Mouchy se ujal. (HellFire)
  • Spolutvůrce ústřední masky Chris Walas studoval kvůli vzhledu Brundlemouchy (Jeff Goldblum) odbornou literaturu. Konečná podoba je hodně zdeformovaná a asymetrická, což odráží pohled Davida Cronenberga, který chtěl, aby to nebyla jen velká moucha, ale doslovné sloučení člověka a hmyzu, kombinující prvky obou stvoření. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama