Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 582)

emo 

všechny recenze uživatele

Ja som nadmieru spokojný a už sa neviem dočkať Rodriguezom avizovanej 4 diskovej dvd verzie! Ale tento film fakt nie je pre každého a už vidím hodnotenia typu : * a **... ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Najlepší film od Roberta Rodrigueza aky som videl. Ja ani neviem ako to mám popísať. Bruce Willis podal skutočne úžasný výkon. Len ma mrzí ze sa odstrelil.S Cliva Owena som bol milo prekvapený.Jessica Alba bola sexi ,ale aj Brittany Murphy.Mickey Rourke to ako drsnákovy seklo.Najviac sa mi páčilo ako to Benicia Del Tora doriadili. Bol to super akčnák.Musím dať ***** hviezdičiek. Aj ked by si to zaslúžilo aj šesť hviezdičiek. ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovaný komix se skvělým obsazením, scénářem a grafickou průpravou. Přece jenom mu ale lecos chybí. 4/5 ()

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Je to něco nového neohraného a spolu s unikátním zpracováním to pro mě znamená nepopiratelnou kvalitu. Ikdyž jsem mírně zklamán, protože Jessica Alba zde neměla tolik prostoru jak jsem očekával, tak ale co se dá už dělat. Myslím si, že 4* jsou velmi adekvátní a budu s nadšením očekávat Sin City 2... ()

Davosh 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších komixových adaptací. Skvělá vizuální stránka, pestrý výběr hereckých hvězd. Tohle je přesně můj šálek kávy. 1.povídka-95%, 2.povídka-85%, 3.povídka-90%. Celkové hodnocení filmu 90% ani víc, ani míň. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Opravdu věrné přepracování Millerova komiksu do filmové podoby. Vyhráno si je s tím do krásna. Perfektní Hard Goodbye a Mickey Rourke jako Marv, na to nic nemá, ani sexy Rosario Dawson. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Nemám zatím s adaptacemi Franka Millera žádný problém. Jak 300, tak Sin City těží ze stejných předností jako jejich předlohy a i když oba filmy nepovažuju za kdovíjaké veledílo, pořád je to ve svém žánru špica. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hard Goodbye To nejlepší hned na začátek. Mickey Rourke jako Marv je drsňák, který se s nikým nemazlí. Zkrátka hrdina jak má být. 90% Big Fat Kill Nejslabší povídka. Clive Owen se snaží, ale příběh mne nechytl. 60% Yellow Bastard Zlepšení. Je tu Willis a tomu nelze nefandit a Nick Stahl jako žlutej parchant je vážně odporný. Bohužel Jessica Alba je zde fakt hrozný dřevo. 80% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Projekt zajímavý spíše otázkou, zda lze poměřovat BDečko filmem. Odpovídám ne! Grafický román tohoto rozsahu prolétnete za dvacet minut, ale ten film má dvě hodiny! Ty monology se tak vlečou, až jsem po hodině usínal. Zbraně ani namalované prostitutky v latexových oblečcích me taky moc (spíš vůbec) nevzrušují. ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivcem zfilmovaných komiksů, ale Sin City je hodně zajímavý film s pozoruhodným zpracováním a hvězdným obsazením. Chvílemi nudné, ale jinak plné imponujících akčních scén. Dávám 5 za umělecký dojem a 3 za mě..takže 4 :) ()

Googlak 

všechny recenze uživatele

Rodrigues + Miller + Tarantino - Nadherna akčná paľba podľa komixu s parádným výberom HOLLYWOODSKÝCH HVIEZD, ... Rourke + Willis are THE BEST a k tomuto krásna a zvodná Jessica Alba, ... Rozhodne patrí tento nárez k mojím obľúbeným, ... paradne spracovaný + kotol krvi - BRAVO!! ()

BajuBaju 

všechny recenze uživatele

Vizuálně 100% úžasný film, ale jaksi mne asi míjí žánrem, nebo ne žánrem, ale něčím.... Hodně jsem o něm slyšela, zajímal mne, zkoukla jsem a nelituji....Ne nemuzu rict, ze by se mi to libilo, ale bylo to dobré.....4*, protože něco mne tam míjí... ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, se dali dohromady a společně se slavným autorem komiksů, Frankem Millerem, převedli na filmové plátno, jeho legendární, drsný komiks, Sin City. Celý film je černobílý, brutální, drsný, netradiční a stylový. Sen mnoha komiksových fanoušků na celém světě, se stal skutečností a svět Sin City – města hříchů, ožil. Sin City, je rozděleno do tří filmových povídek. Po začátečním prologu, přichází na řadu první povídka. Ta vypráví příběh Marva (Mickey Rourke), který prožije noc, s kráskou Goldie (Jamie King), ovšem po probuzení, ji najde vedle sebe mrtvou. A tak se chce Marv, pomstít těm, co mu Goldie zabili a proč, a taky chce očistit své jméno, jelikož si policie myslí, že ji zabil on. Druhá povídka vypraví o Dwightovi (Clive Owen), který s děvčaty, které vládnou, staré častí města, bojuje proto mafii, která chce zmíněnou část ovládnout a děvčata zlikvidovat. Do tohoto příběhu, se ovšem vtěsná další řada okolností, které jsou akorát překážkami. Finální část filmu je pokračovaní prologu na začátku, policista Hartigan (Bruce Willis), je propuštěn z vězení a snaží se najít a zachránit jistou Nancy (Jessica Alba), která mu přestala posílat dopisy, a kterou před dlouhými lety, zachránil před pedofilním grázlem (Nick Stahl). Abych pravdu řekl, tak si myslím, že Sin City je nejlepší film podle komiksu, všech dob! Drsné a pochmurné prostředí, zkaženého města, plného zkorumpovaných lidí, vraždících grázlů a levných prostitutek. Tento film vám ukáže, jedno nebezpečné místo na Zemi a zároveň se u něj královsky pobavíte. Sin City je komiksovka s propracovanými filmovými povídkami, se skvělými postavami, které ztvárnili úžasní, ať už hvězdní nebo obyčejní herci, kteří si ovšem tímto filmem řekli, o velkou slávu a uznání. Smekám před Tarantinem, Millerem, ale hlavně Rodriguezem, který tuhle zběsilou, černobílou, krvavou jízdu přivedl na svět ve filmové podobě! Navíc ta černobílost, dodává filmu šťávu, bez ní, by to nebylo ono.Naprosto jedinečná komiksovka, plná morbidního humoru, s pekelnou atmosférou a úchvatnou hudbou! Naprosto bezchybný a geniální film, který vás pohltí do světa Sin City! 5 hvězd. PS: Každý záběr je propracovaný a dokonalý, je opravdu lahůdka se na to dívat. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí téměř dokonalý film. Skvělý Bruce, Jessica Alba i Mickey Rourke. Vynikající dialogy i monology a hudba. ()

laik_60

všechny recenze uživatele

Pri filme si prídu na svoje milovníci komiksov a iných "kiksov" a tí čo majú radi Tarantínovske "výhybky". Ja som to po úvodných minútach vypol. Nie je to tá pravá šálka kávy, preto ani ten bod - dva neudelím. :( ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Komixovú predlohu nepoznám, bral som to čiste ako film, ktorý mi má ponúknuť akčný filmový zážitok. Neposkytol, teda nie v takej miere, ako by som si od filmu s takým zvučným obsadením čakal. Je to priveľmi štylizovaná gýčovina snažiaca sa o originálne filmové spracovanie. Ale keď všetku akciu prostredkúva iba animácia, aj keď celkom fajn animácia, stále sa však jedná iba o animáciu. Príbeh je kopec väčších či menších nezmyslov s veľkými logickými vadami, bez fyzikálnych zákonov a takými bludmi ako napr štvrť šľapiek, do ktorej sa boja vstúpiť aj policajti. Suma sumárum, nevedel som sa dočkať konca. Divím sa Willisovi, že do takéhoto čiernobieleho čohosi vôbec išiel. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Komiks ani film se v řečích příliž nevyžijou, a díky tomu jsem přesně věděl, co kdy jaká postava řekne, jelikož VŠECHNY kecy ve filmu jsou zkopírovány ze stránek komiksů Franka Millera, který si tento film i natočil (napůl s Robertem Rodriguezem, který svůj ulítlý rukopis rozhodně nepopře, a s Tarantinem, u kterého si však nejsem jistý co dělal). A víte vy co? Mně to nevadí. Takhle originální komiksovka (podle mého oblíbeného komiksu/ů) se jen tak nevidí. Černobílá kamera namixována s barvou krve, policistů a žluté funguje dokonale. A i přes to, že je všechno točeno ve studio před obrovským Green Screenem, tudíž je vše děláno počítačem, tak to působí přirozeně - no, má to vypadat jako stránky komiksu, takže to vystihli dokonale. Příběh(y) sice není nic moc, ale účel splňuje. A rozhodně je dobré přečíst si alespoň druhý komiks Sin City, (Ženská pro kterou bych vraždil), jelikož některými souvislostsmi navazuje na komiks Velká tučná zabijačka, která byla zfilmována. Herci sice nejsou úplně namixovaní s legendárními hereckými výkony, však z nich padají legendární hlášky z pera Franka Millera, a to působí sakra krutopřísně. ,,Vidím, že máš moc fajnovej kabát!''     7,9/10 ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

První povídka příjemně navnadí, má spád, šmrnc, prostě vše, co jsem od Sin City původně očekával. Bohužel, další dvě povídky jsou poměrně nudnou přehlídkou různých násilných scén, rozsekaných končetin a useknutých hlav. Mezi těmito nechutnostmi je několik dialogů (a monologů), které totálně postrádají náboj, takže v divákovi nevyvolají takřka žádné emoce. Za další - hudba. Čekáte-li hudební nářez podobný motivu z traileru, nenechte se vysmát. Když nepočítám titulky, tak zde prakticky žádná hudba není, jen nějaké divné vyluzování tónů, které bych nenazval hudbou ani omylem. Když to shrnu, na Sin City jsem se raději příliš netěšil, byl jsem připravený na všechno a pocit zklamání se u mě tím pádem nedostavil. Akorát mě mrzí, že ze skvělé předlohy by se dalo vytěžit mnohem více a je mi líto i herců, kteří vesměs hrají fajn, ale celkový dojem z filmu příliš nezachraňují. Závěrem si neodpustím poznámku, že skutečnosti jako bombastická reklamní kampaň, atraktivní předloha, super trailer a solidní vizuální pozlátko ještě nemusí být zárukou dobrého filmu. Celkově slabší 3*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi originální projekt. Takový film zde ještě nebyl a proto si zaslouží plnohodnotné hodnocení. Příběhy jsou též poutavé, ale hlavní na tomto filmu je vizuální stránka, která je naprosto dokonalá. A je pravda, že brutalita ve filmu je takové, že v normálně natočeném filmu by to dnes nebylo možné promítat. ()

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama