Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Recenze (1 581)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už od prvních vteřin, co jsem viděla první plakáty a trailer, mě pohltila zcela úchvatná vizuální stránka nového Rodriguezova (a Millerova a Tarantinova :-) počinu. Už jen kvůli tomu bude tento film jistě často zmiňován. Je doslova přecpán slavnými jmény - i tu nejmenší roli má někdo alespoň známý. Ze všech postav, které obývají Sin City a různě se pohybují ve třech "povídkách", sice neoddělených na kapitoly (jako je tomu například v Tarantinově Kill Bill a Trierově Dogville či Manderlay), přesto znatelných, mě vůbec nejvíce zaujal Hartigan Bruce Willise (v jeho případě je fráze, že se pro tuto roli narodil, víc než přesná), Kevin Elijaha Wooda a Dwight Clivea Owena. Z ženských hrdinek byla asi nejzajímavější postavou Miho - krásný, introvertní, brutální a citlivý zabiják (ať už je tento oxymorón sebevíc paradoxní...). Ostatní hrdinky byly jaksi tuctové, povrchně a prvoplánově sexy, ale chyběl jim sex-appeal. Také kvalita oněch tří "povídek" byla poněkud proměnlivá a po všech stránkách nejtemnější (a tudíž nejlepší) byla právě ta Hartiganova. Na Sin City by se dalo najít celkem dost chyb, ale já se v tom nechci zas tolik hrabat, protože ten nádherný pocit z cynického a temného města hříšného si jako divák nechci kazit. Není to film pro všechny, má svoje stoupence i odpůrce, ale nikdo mu nemůže upřít, že příjemně rozčeřil stojaté hladiny některých dost protivných komiksových vzpomínek posledních let. Společně s Batman Begins jednoznačné komiksové hity léta. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Konečně jsem si udělal "ten správný čas - tj. vyhnal veškeré nežádoucí elementy z baráku, udělal tmu a otočil knoflíkem VOLUME doprava" a užil si dvě hodiny komiksové nadsazené zábavy. Víc jsem od toho nechtěl a nebyl jsem zklamán. Nechtěl jsem přemýšlet - Sin City jsem vnímal jako zábavu a nezkoumal to ani z technického, ani logického hlediska, nešťoural jsem, jen jsem vnímal pohyblivý obraz před sebou a drsný zvuk všude kolem mě... a bylo mi fajn :-) Nadsázka jak má být ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Frank Miller | Hudba: John Debney, Graeme Revell, Robert Rodriguez | Produkcia: Elizabeth Avellan, Frank Miller, Robert Rodriguez | Distribúcia: Dimension Films | Štúdio: Troublemaker Studios | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 158,753,820 $ | Vizuálne úchvatný, temný komix, s poriadnou dávkou napätia. Obrazové hrátky s farbamy dokonalé - zvyšujú emočné viazanosti k postavám, a to u kladných i záporných. Kvalitná garda hercou tiež prispieva k nadmernému zážitku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Atmosféra!!! Vizuál!!! Plus zástup najväčších stars sa tu strieda ako na bežiacom páse a režisérom je u riti, ktorá má vo filme aký osud. Jednotlivé časti filmu, ktorý môžem povedať, že pre mňa sa stane kultovým, boli úchvatné, tá kamera, kulisy, hlášky a farby! Tie FARBY! No proste nádhera. A Mickey, veľká vďaka, že si späť! Rourke rulez! 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film natočený podľa komiksovej predlohy. Má veľmi dobrý príbeh o meste Sin City, v ktorom je násilie na dennom poriadku a korupcia dosahuje až na tie najvyššie miesta. Príbeh je rozdelený na tri približne rovnako dlhé a až na pár spojitostí odlišné časti. Prvá o sadistickom psychopatovi Mickey Rourkovi, ktorý v sebe má aj kus dobra spozná lásku, o ktorú ale aj hneď príde a tak sa rozhodne pomstiť, druhá o slušnom zabijakovi, ktorý chce pomôcť svojim priateľkám tým, že odstráni telá skorumpovaných policajtov a tretia o starnúcom policajtovi, ktorý chce za každú cenu zastaviť psychopatického vraha malých dievčat, ale kvôli vrahovmu vplyvnému otcovi proti nemu stojí sám. Najlepšia je rozhodne prvá, okrem najzaujímavejšie podaného príbehu je aj najakčnejšia, najdrsnejšia a najzábavnejšia. Ale všetky tri časti sú na tom dobre, v každej sa nájde viacero výborných scén a slušná príjemne krvavá akcia. Najviac sa mi páčia všetky Rourkove likvidácie. Herecké obsadenie je výborné, najväčšiu pozornosť si bezpochyby zaslúži Mickey Rourke, ktorý ma nikdy tak nebavil ako tu, ale dobre je na tom aj zvyšok, klasicky dobrý Bruce Willis, Clive Owen, Jessica Alba, Devon Aoki a plno iných dobre obsadených zaujímavých postáv. A poteší aj mnoho skvelých hlášok a zábavných monológov v ich podaní. Réžia a technická stránka sú výborné, Robert Rodriguez to zvládol skvelo, film má výborný správne komiksový vizuál a spokojný som aj s hudobnou stránkou. Kiež by takéto boli všetky komiksovky, nápadité, hravé, dobre napísané a s tvrdým ratingom. Jeden z najlepších filmov svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 84%, film sa páči mne na 77%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak jiný od všeho a už jen proto, že se to rozhodli natočit dávám za pět. Dokonalé to není, ale už dvojka by být mohla. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

je to jako když obracíte listy svého oblíbeného komiksu.. přerod ve film je na hranici geniality.. miluju příběhy z pera franka millera.. miluju roberta rodrigueze.. a tleskám..:) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy vypadá ultra moderní film noir. Všechno je přesně takové, jaké to má být; vnitřní dialogy, silně kontrastní zpracování, pochybující hrdinové, lehce pesimistické vyznění, brutalita, neznámá kráska, déšť, výborná obrazová stránka... Jednoduše můj oblíbený žánr. Už když jsem poprvé na internetu zahlédla trailer, říkala jsem si, že to bude něco velkolepého, jiného... a ono to skutečně bylo. Minimálně vizuálně, to snad nikdo popřít nemůže. Jistě se najdou lidé, kteří u Sin City budou mít problém s odtažitostí a absencí emocí, já ho za tento fakt budu naopak vynášet do nebes. Přesně o tomhle to totiž je: bezcharakterní, tvrdé, brutální město, ve kterém se každý stará jen o sebe samého. Krásný chlad, krásná ponurost a krásná atmosféra odporného města, ve kterém by většina lidí nechtěla strávit ani minutu. Pro mě ale atmosféricky až tak dokonalá, že bych si tam na školní exkurzi s radostí zašla :-) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výtečný film který jsem žral už od základky. Clive Owen ve své roli senzační a torchu mi bylo líto, že nehral i ve dvojce. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Těžko se hodnotí jedním hodnocením film, který se skládá z několika částí a tak to zkusím starým dobrým průměrem. THE HARD GOODBYE: První a současně nejlepší povídka vypráví příběh pomsty. Marv (výborný Mickey Rourke) se ráno probouzí z nejkrásnější noci svého života a zjišťuje, že žena kterou miloval jako nic na světě byla zavražděna přímo vedle něj, když spal. Vydává se tedy po stopách vraha a jeho cesta je dláždna mrtvými těly. Skvěle ponurý a vůbec řádně temný příběh boduje ve všech směrech. Nejlepší ehm..."kladný" hrdina (Marv), nejlepší záporná postava (Kevin), nejlepší povídka a hlavně největší zábava. *****. THE BIG FAT KILL: Následuje nejslabší povídka. Je sice ještě celkem slušná, ale není tak zábavná jako ty druhé dvě. Ubohý záporák a Clive Owen není dostatečně výrazný. A jedinou opravdu výbornou scénu má na svědomí Tarantino (rozhovor v autě). ***. THAT YELOW BASTARD: Druhá nejlepší povídka. Bruce je na "dědka" pořád stejně skvělý jako býval a záporák je správně slizký, odporný a žlutý. Jediné co tady drhne je romatická linie, kdy to Jessica Alba příběhu kazí. Pěkně se na ni kouká, to bez diskuze, ale u toho by to ve filmech mělo zůstat. Nicméně hodně slušné ****. Rodriguez téměř okénko po okénku převedl komiks do filmu, místy se mu to povedlo a místy ne. Snad to do dvojky vypiluje k dokonalosti. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zábavné, dechberoucí a stylové... až moc stylové. Rodriguez se tentokrát snažil a to až moc. Neříkám, že jeho převedení okénko po okénku do filmu není špatné, ale i přes onu originalitu atd. mám stále ze Sin City divný pocit. Zatímco Renesance byla příběhově vyšperkovaná, tady je to často jen o tom že: "Drsná hláška, akce, drsná hláška a dialogy, akce, drsná hláška a finální maso akce s ještě více krví než akce předtim.". Větší pestrobarevnost příběhu, prosím. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Bomba (!!!), zatím nejlepší film tohoto roku (IMHO samozřejmě...jak jinak). Rodriguez spolu s Millerem dokázali nemožné...umožnili komiksovým obrázků, aby ožily (ostatní komiksové adaptace se můžou jít zahrabat do svých vlastních sraček....jelikož tohle je prostě BOMBA). Každý záběr je uměleckým dílem...takže Sin City je vlastně taková galerie budoucnosti :) A co se brutality týče...el fantastico. A pak, že rozum a chtíč nemůže zůstat v opozici natrvalo. PALEC NAHORU! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální bomba, přervaná fenomenální výtvarnou stylizací. Definice filmového "image" nové doby. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo Roberta Rodrigueze, které mě tak neskutečně bavilo, až jsem tomu nevěřil. Jsem obrovskej fanoušek jak Rodrigueze tak Tarantina a beru je jako nejzajímavější režiséry současnosti. Sin City jsem předlouho odkládal, ale jsem rád, že jsem se na něj před nadcházejícím druhým dílem podíval, protože už se na něj fakt těšim. Jednotlivé povídky jsou skvěle zpracované a opět se objevuje to, co oba páni režiséři umí, naverbovat skvělé známé herce, kteří ze sebe vymáčknou to nejlepší. Nestalo se, že by mě nějaká povídka vyloženě nebavila, ale upřímně mi ta s Joshem Hartnettem přišla drobet krátká a trošičku zbytečně vložená do sestříhaného filmu, ale zas chápu, že bez ní by se film nemohl natočit. Uděluji zasloužených 95%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Doslova a do písmene pouze rozpohybovaná okénka komiksu bez špetky novátorství, invence, režijní bravury, místy tupé, suché a hlavně emocionálně sešněrované otrockou formou. Ve výsledku však bez okolků naděluji čtyři hvězdičky z lásky k původnímu komiksu páně "Em", jinak též udělené za úplné "Há" ve velkém stylu, které bohudík plní svou funkci na výbornou, čistě atmosféricky a esteticky. Drsné s Bohem bez Boha, co 100% zabaví, nebetyčně rozhorlí, přesto pohladí u fanouškovského srdce. P.S. 1. film "patvořiče" Rodrigueze, který jsem vydržel do konce, bez psychické újmy... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Po obrazové a výtvarné stránce skvělé a naprosto originální, jenomže to ještě dobrý film neudělá. Potenciál byl sice vysoký, ale já bohužel film zařazuji do rubriky Nadhodnocené filmy. Update: Po letech jsem tomu dal znovu šanci a ačkoli tahle komiksová óda na samoúčelnou brutalitu není mým šálkem čaje, něco do sebe má. Navíc je to příjemně nekorektní a s absencí naolejovaných svalovců a napomádovaných hezounků. 50%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Asi som jediný, ktorému sa viacej páčil film ako komix. Nuž čo už. Film pohltil, akcia priamočiara, atmosféra, akoby mi niekto predčítal bubliny skryté v obrázkoch, pričom som sa naplno mohol sústrediť na obrazovú stránku. Samozrejme, príbehy jednoduchučko šestákovo krvavé, ale snáď nebudem od mesta hriechu čakať nejakú vysoko intelektuálsku debatu. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

No, s hodnocením tohohle díla mám po pravdě dost velký problém. Vím, že když jsem to viděl poprvé a podruhé, jeho forma a noirová atmosféra mě absolutně uchvátily a já jsem neváhal dát plný kotel... Forma filmu je skutečně natolik výrazná, že na sebe poutá pozornost způsobem, že vás ani příiliš nezajímá CO se na plátně děje, ale JAK to vypadá. S tím rozhodně problém nemám. Co mi teď, když jsem Sin City viděl potřetí začalo opravdu lézt na nervy je fakt až příliš banální, přestylizovaný příběh, nekonečné "cool" monology a některé scény (především v Big fat kill), které jsou tak pohroužené do vlastní efektnost, že přetékají do nevkusu (Dwight a holky z Old townu dělají z vyděračů fašírku). Přesto si myslím, že se v jistém smyslu jedná o přelomové dílko, které si (hlavně poprvé) rozhodně užijete... 80% ()

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama