Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 581)

Marius 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že comics nepoznám a že moje hodnotenie filmov je dosť ovplyvnené vizuálnou stránkou. Na Sin City som sa tešil ako malé dieťa, odkedy som videl prvé obrázky z filmu. Nesklamal som sa. Rodriguez dokázal spolu s Tarantinom a Millerom natočiť niečo, čo tu ešte nebolo. Pohyblivý comics na plátne, ktorý budete buď milovať alebo nenávidieť. Po formálnej stránke totiž ťažko niečo ako Sin City zaškatuľkovať inak ako comics pure. Páni režiséri poskladali fantastický herecký (Rourke, Willis, Madsen, Del Toro, Owen, Dawson, Murphy, Hauer), i ozdobný (Hartnett, Alba a všetky ostatné slečny zo Starého mesta) ansambel a natočili trojpoviedkovú drsnú jazdu s perfektnými hláškami a výbornými drsňáckymi postavami. Mimochodom, nechápem tunajšie hodnotenia našich TOP recenzentov, ktorí dajú tomuto experimentu menej než dali priemernému SW E3. Pretože najväčším hriechom pre mesto hriechu je označiť ho za priemerné. Miho rulezz. 10/10 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Konečně jsem si udělal "ten správný čas - tj. vyhnal veškeré nežádoucí elementy z baráku, udělal tmu a otočil knoflíkem VOLUME doprava" a užil si dvě hodiny komiksové nadsazené zábavy. Víc jsem od toho nechtěl a nebyl jsem zklamán. Nechtěl jsem přemýšlet - Sin City jsem vnímal jako zábavu a nezkoumal to ani z technického, ani logického hlediska, nešťoural jsem, jen jsem vnímal pohyblivý obraz před sebou a drsný zvuk všude kolem mě... a bylo mi fajn :-) Nadsázka jak má být ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Pravda niekedy nič neznamená. Ale ty budeš vedieť svoje. A to pre mňa veľa znamená. Drž sa odo mňa ďaleko, Nancy. Inak ťa zabijú." Hardcore! Omračujúci zástup hercov všetkého kalibru (Elijah Wood, Mickey Rourke, Josh Harnett), chladnokrvne bezcitná réžia a ďalší "technický" spôsob, akým do budúcnosti nakrúcať filmy (viď. neskoršie 300 Zacka Snydera). Cynizmom naprataný dialóg, kastrácia, noir, džez, cigarety, alkohol, striptérky a veľa ďalšieho. No v prvom rade fantasticky nezastaviteľný a dojemný (!) rytiersky buldog Rourke. Komiks som nečítal a Roberta Rodrigueza pokladám za ťuťmáka, ktorý by sa mal viac venovať režírovaniu, než rozprávaniu o režírovaní, ale toto sa mi páčilo. Aj keď mi to trocha pripomínalo úderný vtip, natiahnutý na neúmerných 127 minút. A niektoré postavy (Owen) a herci (Albaová) ma nebavili. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No druhý film u kterého mám zcela jiný názor než většina uživatelů, jistě je film vizuáně doveden k dokonalosti, to by poznal i slepej a za to taky mé 2*.Ovšem zbytek, nasilí ve filmech mě standartně nevadí,ale tady ty kopy brutality , byť je to dělaný s nadsázkou na mě působili , jako že brutalita je zde samostnaným filmem. No a ději se radši zmiňovat nebudu, nejsem asi ten správný komikosový fanoušek,ale tohle je jako kdybych si dal knedlo , vepřo a místo zela hranolky a ještě z toho jídla šel chlad . No ještě že tam byli krásný holky. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že mě Sin City asi moc nechytne, ale výsledek předčil mé očekávání (v záporném slova smyslu). Přitom to, když nepočítám úplně úvodní scénu s Harnettem, nezačalo špatně. Příslib spousty známých herců, stylový vizuál a z něho vyplívající slušně temná a prohnilá atmosféra. Ale postupně mě ti drsní, nesmrtelní chlapící a děvy začali unavovat a nudit. A když jsem si konečně našel někoho komu bych mohl alespoň trochu fandit (Elijah Wood ve velmi zajímavé roli), tak příjde obézní macho, co nemá nic lepšího na práci než brečet, že mu žádná ženská nikdy nechtěla dát (jo pardon, zapomněl jsem na tu blondýnu :-) ) a odrovná ho. A aby toho nebylo málo, tak cca půl hodiny před koncem přeskočí záběr na nemocniční lůžko a koho pak to nevidím? Starého známého, o kterém jsem si naivně myslel, že už mě už těmi svými kecy o svém stáří nadobro přestal štvát a ono ne. Pak už to byla totální ubohost, každou další minutou horší a horší, až jsem se musel ovládat, abych to nevypnul, jak moc se zvyšovalo moje utrpení. A tak jediným přínosem filmu je pro mě zjištění, jak moc jsem asi náročný divák ve srovnání s jinými, kterým stačí ke štěstí právě takový typ snímku, a to mi dělá ukrutnou radost. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Před oficiální premiérou v ČR proběhla předpremiéra na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary 9. července 2005. (Varan)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama